Creeper

onsdag, januari 17, 2007

Sverige börjar vakna till liv igen...

Det märks att Sverige kommit tillbaka från julledigheten, för nu händer det saker. För att få reda på vad som det kommer beslutas om i framtiden är den här sidan värt ett besök. Tyvärr verkar det vara negativt på integritetsområdet.

---

Stockholm inför ordningsbetyg. Onödigt och ger fel signaler till eleverna. Om det nu är så viktigt att få på papper borde det vara en sak mellan elever, föräldrar och lärare, och beslutas på varje enskild skola, ingenting politiker skall pyssla med. Dessutom borde ordningsbetyg helst inte finnas alls, utan betyg skall sättas på kunskap.

---

Brottsoffermyndigheten ger mängdrabatt på våldtäkter. Blir man våldtagen två gånger av samma person blir ersättningen samma som en gång. En översyn av rutiner välkomnas. Bo-Erik har skrivit mer. Läs.

---

"Är USA redo för en svart president?" är rubriken till en DN-artikel. Mitt högst subjektiva antagande är att USA:s president kommer vara svart och man innan posten går till någon som är vit och kvinna. Ännu längre ner kommer en svart och kvinna, och före kvinnorna en manlig spansktalande amerikan. Troligen kommer lagarna om födelseland kunna ändras innan en kvinna blir president, så att Arnold får inneha ämbetet.

Men, det är mina gissningar, och jag blir gärna motbevisad. Viktigast är dock inte vare sig kön, hudfärg eller religion, utan en humanare och liberalare politik från världens mäktigaste nation.

---

Till sist ett par goda nyheter:

Den borgerliga regeringen får för sig att göra bra saker på området feminism. Göran Hägglund lovar att utländska kvinnor äntligen skall få göra abort i Sverige, det enda medicinska ingrepp som bara svenskar fått göra idag. Ett stort steg för KD-ledaren i rätt riktning, men att tycka abort skall vara en fråga på nationell nivå, och på grund av det inte vill föra frågan i EU eller verka för abortturism, är att slå ett slag i ansiktet på alla de kvinnor som skadats eller dött av illegala aborter runt om i världen.

Något annat som verkligen är på tiden är att se till att kommunerna inte bara bör, utan skall hjälpa våldsutsatta kvinnor. Mer pengar skall också till, även om 100 miljoner är ynka lite. Skärpningen gör faktiskt kommunerna skyldiga att ta sitt ansvar, och borde logiskt sätt också öka det kommunala stödet till kvinnojourerna. Vänsterpartiet och Marita Ulvskog kan få diskutera ordet feminism hur mycket och länge de vill, men den borgerliga regeringen kommer på kort tid rätta till två viktiga fel.

Etiketter: , , ,

3 Kommentarer:

Anonymous Marcus Friberg sa...

"Obama kan bli USA:s förste svarte president" är rubriken. Håller helt med dig resonemanget kring kommande amerikanska presidenter.

18 januari, 2007 00:19  
Blogger jimpan sa...

Några riktigt tråkiga nyheter. En mycket positiv överraskning från Hägglunds sida. Kan riktigt höra hur den kristna högern muttrar.

Mycket bra också att kommunerna inte bara bör, utan skall hjälpa våldsutsatta kvinnor. Om jag inte missminner mig tyckte också den jämställdhetspolitiska utredningen under Gertrud Åström det. Socialdemokraterna var dessvärre avvaktande, ville invänta en annan utredning först, så den nya regeringen är bättre på den punkten.

18 januari, 2007 09:45  
Blogger Fredrik Lindholm sa...

""Är USA redo för en svart president?"

Fråga hellre om DN:s redaktion är redo för pressfrihet? Clinton har en bakgrund som delas av många svarta. Kännetecknande för rasister är att de fokuserar på hudfärgen, hudfärgen, hudfärgen.

Men, för att ni skall kunna bilda er en opartisk uppfattning så finns det ett par artiklar om svarta och vita.

19 januari, 2007 13:17  

Skicka en kommentar

<< Home