Creeper

måndag, januari 22, 2007

En liten påminnelse

Bodström vill nu öronmärka pengar till barnporrbrottsbekämpning. En påminnelse i sammanhanget är att det är just förra justitieministern Bodström som står till skuld för varför barnporrbrott varit så lågt prioriterat i polisens budget det senaste året.

Fildelning var enligt den socialdemokratiske ministern viktigare att prioritera, och har man den synen på brott, så får man faktiskt ta och stå för konsekvenserna, istället för att hålla tyst och kräva ministerstyrning av polisens resurser. Fast ministerstyre är ju Bodström van vid.

Beatrice Ask vill inte ha en öronmärkning, vilket är klokt. Däremot så borde hon dra tillbaka förra regeringens direktiv om prioritering av immaterialbrott, och istället prioritera barnporrbrott. Jag borde inte vara den enda som tycker att det är allvarligare än fildelning av upphovsrättsskyddat material.

Etiketter: , , , ,

2 Kommentarer:

Blogger bongoman sa...

Det är väl inte så svårt att se varför Bod-ström valde sida. MPAA och RIAA kan ge finare bjudningar och bättre resmål. Jag skulle också välja Los Angeles med smokingmiddagar framför en resa till en fattig by i Ukraina! Kaviar är bättre än kålrötter. Champagne är bättre än billig träsprit. Barnporrsproducenterna kan inte matcha de feta pamparna i USA, dessutom är de advokater hela bunten. Värdens största klubb för inbördes beundran och ryggkliande.

Dessutom skulle det se lite skumt ut om Bodis åkte till Thailand för skattebetalarnas pengar.

Ask kan säkert fixa problemet på ett snyggt sätt. Tålamod är något man måste ha.

23 januari, 2007 01:28  
Anonymous Mind sa...

De prioriterar IT-brottslighet högre än mordförsök så det är inte bara barnporr som får stå och vänta på ett uppklarande.

24 januari, 2007 05:59  

Skicka en kommentar

<< Home