Creeper

onsdag, juni 18, 2008

Riksdagen och tekniken

Precis hemkommen från en veckas semester i soliga Bulgarien. Ägnar en dag åt att reda ut vad som egentligen hänt i FRA-frågan (bla. 967 olästa inlägg i rss-läsaren), och planerade att prioritera riksdagsdebatten framför fotbollen (jag är inget fotbollsfan, men har ändå sett de två första matcherna).

Sen visade det sig, att trots att vi bor i ett land med statlig tv, och obligatoriska tv-avgifter, så kan den statliga kanal som stundtals visar direktsända riksdagsdebatter, inte ens lyckas sända kvällens avgörande riksdagsdebatt om allmän övervakning av oskyldiga. I stället blir man som väljare utelämnad till riksdagens webbtv, som är så överbelastad att jag med den snabbaste internetuppkoppling som går att få till min mors hem i Småland, inte ens får en oavbruten ljudström. Bild är inte att tala om.

Men, det är väl inte mer att vänta sig i ett land där riksdagen på högsta allvar tror att övervakning av tant Agdas telefonskvaller och moster Esters porrsurfande kommer förebygga terrorism.

Etiketter: , , , , ,

6 Kommentarer:

Anonymous Lapad sa...

Vet inte var du kollade för kanal, men i SVT24 visades så gott som hela debatten. Endast några sista tappra talare kom inte med i sändningen. Denna sändning streamades även på svt.se där jag kollade på den.

18 juni, 2008 20:39  
Anonymous Lapad sa...

Äsch, missförstod dig, det var igår de visade debatten, idag stämmer de att de inte visar något. My bad :-(

18 juni, 2008 20:41  
Blogger Johanna sa...

Precis, på svt24 sänds det dessutom repriser just nu. Det hade varit busenkelt att knö in en debatt istället. Det är sånt här licenspengarna borde gå till!

18 juni, 2008 20:43  
Blogger Martin sa...

Framför allt borde inte en spänn av mina skattepengar gå åt till FRAs signalspaning av all trafik som korsar Sveriges gränser. Eller världens femte snabbaste dator, som står hos FRA. Eller till en riksdag som ägnar sig åt "utkvittningsystem", och kvittar ut dissidenterna ur Moderata samlingspartiet.
Var finns Liberalismen i sittande riksdag?

18 juni, 2008 22:08  
Anonymous Ron sa...

Kan informera om att jag såg sändningen från debatten via riksdagens webb-tv utan problem. Jag bor i Storbritannien och har 4Mbit ADSL.

Sändningen var helt OK.

Intressant att bilden var dålig i Sverige...

24 juni, 2008 03:00  
Anonymous Dennis Nilsson sa...

Här finns Fredrick Federley's och Annie Johansson's "bravader" i Riksdagens debatt under tisdagen 2008-06-17 att beskåda.

Var och en kan bilda sig en egen uppfattning.

FRA-debatt Fredrick Federley
http://dennisstartrek.blip.tv/file/1008282/

FRA-debatt Annie Johansson
http://dennisstartrek.blip.tv/file/1008374/

Inspelningarna är "public domain" och får spridas vidare efter bästa förmåga.

25 juni, 2008 19:03  

Skicka en kommentar

<< Home