Creeper

onsdag, juni 04, 2008

Ingen borgerlig röst för mig

I alla fall inte om FRA-lagen går igenom utan motröster från någon av riksdagsledamöterna i allianspartierna. Jag sitter bara på en röst, men det är den röst jag har.

Jag vet inte var jag bor nästa val, eller vilka riksdagsledamöter jag har möjlighet att rösta på. En sak är dock klar; för att kryssa någon av sittande riksdagsledamöter, krävs det att han eller hon röstar nej till FRA-lagen.

Anledningarna för FRA-lagen får vara hur nobla som helst. Politiker som röstar för övervakning av oskyldiga medborgare förtjänar inte att sitta på makt. Aldrig någonsin.

Etiketter: ,

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Synd att man är så sent ute. En PolitikerGuide på nätet där man kunde förkovra sig i vilka politiker som brann för vilka ämnen, och hur de röstar i olika frågor, hade satt lite fart i personvalen

05 juni, 2008 01:01  
Anonymous Shaun William sa...

Jag känner på samma sätt: Riksdagspartiet (partierna i riksdagen) får svårt att vinna tillbaka min röst.
Att de inte fattar att detta gynnar missnöjespartier. Eller, det kanske dom gör. Det kanske är en kalkylerad risk... I så fall tror jag att dom har tänkt fel. Detta kan ju bli ett läskigt scenario. :<

05 juni, 2008 11:25  
Blogger Johanna sa...

Anonym, Det är ju helt klart en vettig idé till nästa val... Jag tippar dock på att en förteckning över vilka ledamöter (om det blir några sådana) som trotsar partilinjen i FRA-frågan kommer upprättas.

Shaun William, Worst case scenario är ju om småpartierna kvittar ut varandra, något av de befintliga mindre ryker, och det blir typ fyra-fem av de nuvarande partierna + sd i riksdagen efter 2010. DET vore minst sagt läskigt. Trots det är jag helt på din linje om vilka som får min röst i nästa val. Snart dags att överge landet...

05 juni, 2008 19:38  
Anonymous Piraten sa...

Din partikollega Karl Sigfrid är på vår sida. Du kan ju alltid rösta på honom?

Han kommer nog stå upp även denna gång. Blir han utesluten får han väl gå med i piratpartiet så får vi en första riksdagsman på köpet.

09 juni, 2008 21:16  
Blogger Johanna sa...

Nu är jag inte, och har aldrig varit moderat, men visst, om han står upp emot partilinjen, och förslaget fälls, så är han en klar kandidat.

09 juni, 2008 22:00  
Anonymous Anonym sa...

Bra talat!
Om förslaget går igenom så får vi visa vårt missnöje genom att ha med lämpliga terrorord på alla våra mejl, så att allsköns skit fastnar i nätet. Och kanske cc:a alla våra mejl till ett antal ministrar, riksdagsledamöter och bodströmare.

10 juni, 2008 13:58  

Skicka en kommentar

<< Home