Creeper

torsdag, mars 27, 2008

Statlig medmänsklighet

Äntligen kommer det förslag om arbetskraftinvandring vi är många som har väntat på. Det är regeringen som har gjort upp med miljöpartiet (all heder åt mp) om att det både skall vara möjligt att komma hit för att arbeta, och omöjligt för migrationsverket att tvinga tillbaka någon som har arbete.

Kalle Larsson för vänsterpartiet är positiv till förslaget men kritiserar också:
"För det första ger förslaget ingen garanti att arbetsgivaren måste följa kollektivavtal. De skriver bara att de ska följa praxis, vilket är ett svagare uttryck."
Han glömmer att det inte är lag på kollektivavtal för svenska arbetstagare heller, men vänstern kanske vill ha hårdare regler för människor med annan bakgrund?

Socialdemokraterna tycker heller inte om förslaget, och Sven-Erik Österberg vill att arbetsförmedlingen skall avgöra ifall man behövs på arbetsmarknaden eller inte (och hur många har fått jobb genom ams, egentligen?) och kritiserar förslaget:
"Det innebär att vi skulle kunna ta hit arbetskraft trots att den redan finns i landet. Det handlar i grunden om respekt för dem som redan är här. Det vi vill ha är ordning och reda."
Österberg tycker alltså det är okej att tex. utvisa människor som har arbete och bor i landet (om de tex. får avslag på en asylansökan), bara för att det kanske finns någon annan i landet som skulle kunna ta arbetet. Vi har ett till parti i det här landet* som heller inte vill bevilja arbetstillstånd om arbetskraften redan finns i landet. Det partiet börjar också på "s" och slutar med "demokraterna".

Öppnare gränser behöver vi inte bara för det rena ekonomiska behovet av mer arbetskraft, utan också för medmänsklighetens skull. Det borde vara var människas rätt att kunna få röra sig fritt, och bosätta sig där den vill. Om man dessutom kan stå för sitt eget uppehälle, så borde det inte finnas en enda rimlig anledning till att förbjuda någon att göra det.

Att arbetstillstånd dessutom ska bli möjligt att söka inifrån landet, borde dessutom öppna upp för alla de papperslösa som i dag lever i landet.

Förslaget är oavsett ett viktigt steg i rätt riktning för regeringen. Ett stort hinder för människors frihet rivs, och för många blir det en portion medmänsklighet istället för förbud. En förändring, som tack vare uppgörelsen med miljöpartiet förhoppningsvis kan bli bestående även vid eventuella maktskiften.

I dag gillar jag alliansen.

Fler bloggare samma ämne hittar du här.

Etiketter: , , ,

4 Kommentarer:

Blogger Victoria sa...

Väldigt bra förslag tycker jag!

Skulle också vilja tipsa om detta uttalande:
http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1423&blogg=22365

Nåt att skriva om kanske?

27 mars, 2008 17:42  
Anonymous Anonym sa...

Det finns inget bra alls med det! Det leder till lönedumpning! Det leder även till rån, mord och våldtäkter. Det finns vad jag läst ingen skillnad i brottslighet bland invandrare med jobb respektive utan jobb. Dessutom måste vi bevara den indoeuropesika rasen!

05 april, 2008 12:05  
Blogger Johanna sa...

Viseman, jag hoppas att du inte är allvarlig i din kommentar. Rasbevarnade och "det blir fler mord med arbetskraftinvandring" hör annars till ord jag kommer behöva censurera för att kunna följa gällande lagstiftning om elektroniska anslagstavlor.

Fast, det är ju så korkat att det kan få stå kvar.

06 april, 2008 00:51  
Anonymous Anonym sa...

Det bryter inte alls mot lagen. Vem har sagt att det är invandrarnas fel att det blir fler mord med arbetskraftsinvandring? Det kanske är så att svenskarnas "rasism" blir mer utbredd med arbetskraftsinvandring och leder till fler mord på invandrare?

På vilket sätt är rasbevarande hets mot folkgrupp?

Förklara gärna varför det var så korkat.

19 april, 2008 01:54  

Skicka en kommentar

<< Home