Creeper

lördag, december 01, 2007

Aids, folkmord och naken hud

I dag är det internationella världsaidsdagen. En fråga värd att uppmärksamma, med tanke på att det är en sjukdom som faktiskt går att hindra. Utbildning, fattigdomsbekämpning och en ökad jämställdet när det handlar om sex är en bra början. Kondomer och lite mindre godtrohet är en bra fortsättning.

Lite mindre fientlig inställning till sprututbytesprogram hade kunnat hjälpa några, även om det är forskning och utveckling som förhoppningsvis kommer kunna begränsa epedemin i framtiden.

---

HAX skriver om europaparlamentets beslut att förbjuda folkmordsförnekelse. Endast vissa folkmord är medräknade, och beslutet är ett stort avsteg från yttrandefriheten. Hur mycket idiot en person som förnekar förintelsen än är, så är det inte en åsikt att åka i fängelse för. Det borde räcka med att bli utskrattad och stämplad just till idiot.

---

Till sist så konstaterar självaste Jämo att det råder olika normer för hur mycket hud kvinnor respektive män bör visa, och tycker därför att det är okej att särbehandla de olika könen. Det finns normer som säger att kvinnor och män ska behandlas olika i arbetsliv och skola också. Antar att det numera är okej att särbehandla enligt dem med. Norm som norm.

Etiketter: , ,

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home