Creeper

torsdag, januari 04, 2007

Nytt departement för jämställdhetsfrågor

Några saker är värda att uppmärksamma en torsdagsförmiddag som den här.

- Free the Mind skriver om Tysklands ordförandeskap i EU och hur immaterialrättsfrågor kommer prioriteras. Det handlar om att EU skall närma sig USA vilket isåfall kommer innebära både mjukvarupatent och hårdare upphovsrättslagstiftning. En utveckling som i så fall kommer slå hårt mot många.

- Sympatistrejken från soptömmarna vid salladsbaren i Göteborg har fått ett bakslag. Av hälsoskäl kommer soporna tömmas ändå, och jag gillar plötsligt Göteborgs miljökontor. Det sjukaste med just den här sympatistrejken (om man inte bara räknar det ologiska att sympatistrejka) är att den drabbat flera företag som faktiskt har kollektivavtal också.

- Det är nytt år och regeringen har nu omformat departementen en aning. Kulturen har fått ett eget departement, liksom arbetsmarknadsministern. Det jag tycker är mest värt att uppmärksamma är dock integrations och jämställdhetsdepartementet. Första gången någonsin som en jämställdhetsminister fått ett eget departement. Kanske säger lite om skillnaden i prioriteringar från de olika regeringarna.

Etiketter: ,

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home