Creeper

onsdag, december 27, 2006

Lite statistik över det gångna året...

Eftersom att det snart är nyår och jag gillar siffror, så tänkte jag bjuda på lite statistik (ihopsamlat av google) från det gånga året.

Bloggen har haft över 110000 besökare under året. Flest var det den 18/5 och den 3/6. I maj på grund av Danielssonhysterin, och i juni på grund av razzian mot piratebay.

Top fem lästa poster är:
6993 träffar - Om piratebay-demostrationen (många som ville protestera)
4721 träffar - Bodström som delade fil
4707 träffar - Pär Brumarks mail
3828 träffar - "Skvallerbloggen" om Danielsson (notera att samtliga kommentarer kommit efter den 18e)
3231 träffar - Granskningen fildelningsfallet i Borås (jag fick läsa förundersökningen)

Top fem sökord är:
1. johanna nylander
2. piratebay
3. fildelning
4. frihet fildelning feminism
5. feminism

Bubblare på plats 6 är ordet "hårdporr".

Onödigt vetande kan vara att hela 106 personer hittade hit genom att googla på "booten anna", 8 personer på kombinationen "rikta antenn plåtburk" och 5 personer på "göra lampskärmar". Esbatis civilstatus har jag ingen aning om, men fem personer har hittat hit genom att söka på "ali esbati flickvän".

Personligen beundrar jag personen som sökte på "och" och hittade hit, samt "Har leijonborg någonsin haft ett hederligt arbete".

Annat kul att veta är att den vanligaste läsaren bor i stockholm, använder telia och att fler från uppsala universitet än skövde högskola läser regelbundet. Riksdagen har stått för 290 unika besök under året, regeringskansliet 239 och glesbygdsverket 24.

Etiketter:

5 Kommentarer:

Anonymous Blogge Bloggelito sa...

Lite nyfiken blir jag nu allt på hur man räknar unika besök på Blogspot. Folk från riksdagen kommer ju alltid via samma proxy, gatekeeper.riksdagen.se, så man kan aldrig veta om det är en och samma person eller olika personer som gör besöken. Samma för vidtam.ministry.se, cacher.ericsson.se och många andra organisationer med en proxy (personer via franc.sebank.se och user.saf.se letar alltid porr på mina sidor...).

I mina loggar ser jag att vissa personer ideligen återkommer till en viss tråd med någon timmes intervall (de använder inte RSS), speciellt om det är en diskussion på gång.

27 december, 2006 18:14  
Blogger Johanna Nylander sa...

Den statistiktjänst jag kör räknar varje ip-adress max en gång om dagen (så max är 365), så jag gissar att besöken är rätt mycket i underkant. Sen så räknas ju inte rss:en heller, och när de gäller de unika inläggen så har jag bara statistik på när folk faktiskt klickar in sig på dem, inte bara läsa från huvudsidan.

Det finns säkert hundra till sätt att räkna besök och siffror på, själv tycker jag det är barnsligt kul :)

27 december, 2006 18:33  
Anonymous Tim sa...

"Bästa julklappen", aye? Haha, det ska jag berätta för din mamma! (Kul att du gillade den!)

27 december, 2006 22:26  
Blogger Johanna Nylander sa...

Tim, min mamma läser min blogg, så du behöver inte ens berätta :)

Hon gav mig en extern hårddisk, så du vet vad du toppade... (fast jag gillade den externa hårddisken också)

27 december, 2006 23:06  
Blogger Johanna Nylander sa...

Hrm, måste kanske tillägga för sakens skull (och eftersom flera av mina julklappsgivare läser bloggen) att jag var ovanligt nöjd över julklapparna i stort. Fast jag saknade den röda ferrarin :)

27 december, 2006 23:10  

Skicka en kommentar

<< Home