Creeper

fredag, juni 02, 2006

Demonstration för rättsäkerheten

Demonstration blir det mot polisens tillslag och Bodströms agerande (preliminiärt) på mynttorget kl. 15.00, lördag den 3/6, Stockholm.

Arrangörer är hitintills Piratbyrån (vars sida håller på att återställas nu, så fort den är uppe finns all info där), Piratpartiet, Liberala ungdomsförbundet, Grön Ungdom och Ung Vänster.

IDG skriver mer om demonstrationen.

Uppdatering: Fredrik Malm och Rick Falkvinge är klara som talare. Fler kommer. Grön Ungdom/Gröna Studenter är också på gång som medarrangörer.

Uppdatering 2: En demonstration kommer även ske i Göteborg, kl. 16.30 på lördag, plats: Gustav Adolfs torg.

Uppdatering 3:
Pressmeddelande från Fredrik Malm hittar du här. (Det är mynttorget och inte Gustav Adolfs torg som menas i Stockholm.)

Uppdatering 4: Demonstrationen i Göteborg inväntar fortfarande demonstrationstillstånd. Håll utkik efter senaste nytt, antingen här eller på piratdemonstration.se
Ung Vänster är nu med officiellt som medarrangörer.

Uppdatering 5: Göteborgsdemonstrationen har nu fått tillstånd. Tiden är ändrad till 16.30. Plats Gustav Adolfs Torg.

Uppdatering 6: SvD skriver om demonstrationen och jag kommenterar.

Uppdateras löpande när jag har mer information om det.

24 Kommentarer:

Anonymous Peter Jönsson sa...

Intressant, man kanske skulle pallra sig upp på lördagen också för att åka tåg igen. Kanske skulle kunna lura med mig rikspuckot också, om han inte sover.

02 juni, 2006 00:54  
Anonymous pipatron sa...

Men.. vad hände med demonstrationen kl 13:00 på sergels torg då, som tydligen har varit planerad hur länge som helst?

http://www.jpl.se/~dalen/demo.html

02 juni, 2006 01:52  
Blogger nilsas sa...

Det var bra att den kom upp tidigt men gå på den "officella" demonstrationen. Alltså den på myntorget. IDG.SE skriver ju om den. Alltså kommer media att bevaka den mer troligen

02 juni, 2006 03:12  
Blogger Fredrik Lindholm sa...

Snorungarnas vaktparad! "Rikspuckot" har råd att starta en site och trycka tröjor. Men inte att betala för musik han vill ha. (Fördelen med kapitalism är att man slipper betala för det man inte vill ha.)

Jag hoppas att det står spön i backen på lördag.

02 juni, 2006 06:49  
Blogger Johanna Nylander sa...

pipatron, den demonstrationen drivs helt och hållet av Rättvisepartiet Socialisterna, och finns nog fortfarande.

Den jag gjort reklam för står dock Piratbyrån själva bakom, och vi har med Liberala ungdomsförbundet, Piratpartiet och troligen även cuf och gu.

02 juni, 2006 09:27  
Anonymous Anonym sa...

Jag är en 54 år gammal "hobbypirat", som med intresse följt utvecklingen i TPB-ärendet. Med tanke på storleken på denna community, kan detta växa hur stort som helst. Dock, i samband med den kommande demonstrationen på Mynttorget i Stockholm, ringer en varningsklocka: skulle den urarta i manifestationer av våld mot polisen och motståndare, så har den helt förfelat sitt syfte. En sådan vändning riskerar att vända sympatierna från Piracyfolket, och istället gynna APB och polisen, för att inte tala om misslyckandet Bodström. Så, mina vänner, behåll lugnet och gör denna demonstration till en värdig manifestation för folkviljan, och mot en lag som inte har någon förankring hos de breda massorna!

Hasse Svensson

02 juni, 2006 11:04  
Blogger Johanna Nylander sa...

Hasse, Det är just därför som demonstrationen kommer ske i samarrangemang av just de organisationer som medverkar. De politiska ungdomsförbunden, piratpartiet och piratbyrån är alla fredliga organisationer som inte kommer vilja ha någonting med våld att göra.

02 juni, 2006 11:08  
Anonymous Anonym sa...

Så rätt, Johanna. Men det finns alltid individer i alla grupper som inte helt instämmer i gruppens normer och ideal, eller hur?
För sakens skull hoppas jag verkligen att du har rätt.

Hasse S

02 juni, 2006 11:11  
Blogger Pseud0 sa...

Ser för fasen till att få lite spridning på detta. Sprid det som en löpeld genom Lunarstorm, Spray, Flashback och alla andra stora communities som finns. Ju fler desto bättre!

02 juni, 2006 11:31  
Anonymous Patrick sa...

Jag antar att folk inblandade i detta är medvetna om att Stockholm är rätt nedstängt och trångt iom maratonloppet...

02 juni, 2006 12:18  
Anonymous Anonym sa...

jaha. sa gar det nar inkompetenta idioter jobbar och slosar skattepengar pa irrelevant skit! de borde istallet jaga smugglare och langare av knark eller ngt istallet for detta.

02 juni, 2006 16:29  
Anonymous Anders Gardebring sa...

Vi ses imorgon vid 3!
http://gardebring.com/2006/06/229.html

02 juni, 2006 17:48  
Anonymous Björn sa...

Jag kommer också vara där:
http://bloggenbent.wordpress.com/2006/06/02/vilket-sjalvmal-bodstrom/

02 juni, 2006 21:22  
Blogger Fredrik Lindholm sa...

"Jag antar att folk inblandade i detta är medvetna om att Stockholm är rätt nedstängt och trångt iom maratonloppet..."

Vad förväntar du dig?

02 juni, 2006 22:25  
Anonymous padde sa...

Snickrade i hop ett litet filmklipp på min blogg om denna skandalösa affär. Jag är en 34 årig 4 barns pappa. Frugan jobbar dessvärre i helgen annars hade jag varit på plats i Stockholm i morgon. Kolla in min blogg (se länken) om ni vill se klippet eller skit i det annars.

02 juni, 2006 22:26  
Anonymous depresion sa...

Hej! Innan stod det om en demo på möllevångstorget i malmö klockan 16:30 på piratbyråns temporära nyhetssida. Nu står det att demostrationen är avblåst. Vet någon om det kommer att bli någon demo imorgon i malmö eller om den är helt avblåst? Jag pallar inte ta mig till stockholm "bara" för att demostrera. blir lite besviken med tanke på att det nästan ALLTID är i stockholm saker och ting händer och alrig i skåne.

03 juni, 2006 00:25  
Anonymous Anonym sa...

En demonstration kommer även hållas i Skellefteå, 13:00 på torget. Bakom står bland annat LUF.

03 juni, 2006 01:18  
Anonymous Anonym sa...

kämpa på! hälsisar från oss (mig?) i högsta norr.... (vi som helst står o knyter nävarna i byxfickorna o svär o gormar... ;)
(anm. laddar ner all möjlig skit på ren trots just nu för o hålla uppe nättrafiken i sveriges rike...allti nått iaf..eftersom man nu int råk bo i 08 områåådet ;) nåwell keep UP the good work all you "youngsters" out there"....

03 juni, 2006 03:02  
Blogger Johan sa...

Anonymous sa: "jaha. sa gar det nar inkompetenta idioter jobbar och slosar skattepengar pa irrelevant skit! de borde istallet jaga smugglare och langare av knark eller ngt istallet for detta."

Slöseri av skattepengar? Utan tvekan, men det skulle inte direkt vara ett mindre slöseri att jaga smugglare eller narkotikabrottslingar.
Men om de istället för att lägga ner skattepengar på att bekämpa pseudobrottslighet som de ovanstående istället lade resurserna på att komma tilrätta med våldtäkter, mord, stölder, inbrott och andra brott som faktiskt har offer så skulle nog Sverige vara ett bra mycket trevligare land.

03 juni, 2006 10:33  
Anonymous PiketeN.435 sa...

Angående fildelning tycker jag APB göra tabbar hela mofkn tiden. btw så kan Henrik Pontèn suga fet j*vla K*K!!!...

03 juni, 2006 20:33  
Blogger CV sa...

Och nu har jag några bilder från manifestation på min blogg och i flickr. Snacka om att det var bra talare som verkligen satte fingret på problemet med att hänga fast vid gammal teknik.
RS
kulturbloggen.com

03 juni, 2006 23:21  
Blogger CarpeDiem sa...

Jösses....vilken blog man än går in på så är kverulanten Fredrik där och sprider dynga. Ärligt talat Fredrik....är du bara ute efter uppmärksamhet eller har du en åsikt??

03 juni, 2006 23:29  
Blogger CarpeDiem sa...

På en annan blog blev jag beskylld för att vara komunist :S
Fredrik....jag har aldrig ens varit i närheten av en komunist.

03 juni, 2006 23:48  
Anonymous Anonym sa...

Jag blir så förbannad och besviken på hur Sverige styrs i dag.
Där ute finns det barn som knivmördas, mammor som skjuts ihjäl, unga kvinnor blir våldtagna mitt på ljusa dagen (och sedan anklagade för deras sätt att klä sig!) och även sjukskrivningssiffrorna på väg upp och över taket! Vart finns egentligen polis och regering när dessa saker inträffar?? Jo, dem utför razzia med 50 poliser hos en stackars ovetande och oförstående jurist?! Det säger verkligen mycket om vart Sverige är på väg.. Men nu har det gått för lång! Nu är det dags att vi "småfolket" ställer oss samman och bildar en väg för en tryggare och mer rättsvänlig/säkrad värld för våra barn. Det är trots allt dem som ska ta över en dag, men vad är det för värld dem kommer ta över egentligen?! En värld där oskyldiga människor drabbas av razzia, lagar skrivs innan man ens hinner blinka och våldtäkter samt misshandel är "inte prioriterande brott"?? Nej, polisen borde fundera på deras prioriteringar och arbeta därefter för ett starkare, rättsvänligare/säkrare och friare Sverige..

04 juni, 2006 02:19  

Skicka en kommentar

<< Home