Creeper

fredag, december 22, 2006

Ännu fler avvisade homosexuella iranier

Uppehållstillstånd är ibland livsviktigt. Av någon anledning så verkar inte migrationsverket med domstol inse det, och bestämde sig därför, för ett par dagar sedan för att utvisa en homosexuell man till Iran. Igen. Trots att homosexualitet i iran är belagt med dödsstraff.

Migrationsminister Billström vill inte utfärda en generell amnesti för homosexuella iranier. Det heter att "alla skall ha rätt till en individuell prövning", men eftersom vi faktiskt åtagit oss att följa de mänskliga rättigheterna, så får vi inte utvisa folk till död eller tortyr, vilket därför måste innebära att homosexuella (och bi för den delen) iranier skall få stanna.

Men, för minister Billström verkar inte de mänskliga rättigheterna ha så mycket värde, inte heller för domstolen som tyckte sig veta mer om den iranska mannens sexuella läggning än han själv. Den förra regeringen blundade för de dödstraffhotade iranierna. Tyvärr verkar den nya gärna följa i det socialdemokratiska spåret.

---

Postitivt på samma ämne är att de apatiska barn som faktiskt fick uppehållstillstånd till slut också blivit bättre. En del av de barn som "inte var sjuka" och därför kunde avvisas överlevde det politiska spelet. Men, varför lyssnade ingen på dem innan?

Etiketter: ,

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Hur många homosexuella araber finns det egentligen? Måste vara en sjuhelsikes massa bögar där nere...

22 december, 2006 09:29  
Blogger Emil Eklindh sa...

Det känns inte så där jätteskoj det här. Saker som man hoppades skulle bli bättre, ser ut att bli samma sak som förut.

"Slaget är förlorat men kriget fortsätter"

22 december, 2006 19:36  
Anonymous Mind sa...

Undrar om de vågade fira med tårta denna gången också nu när de lyckats döda några fler bögar?

23 december, 2006 16:16  

Skicka en kommentar

<< Home