Creeper

tisdag, juni 06, 2006

Antipiratbyrårepresentantens hotfulla mail

Det här kommer bli ett av de längsta blogginläggen jag skrivit på länge. Trots det, så är det faktiskt värt att läsa igenom, eftersom att det säger en hel del om antipiratbyrån och deras metoder, som är allt annat än vackra, och nu blir det hela historien. Det är mina fetstilningar.

I början av maj i år, närmare bestämt den 6:e, så fick jag ett mail från en man som ville jag skulle läsa en artikel han skrivit i nättidningen realtid. Så här löd mailet då:

"Hej!

Som Feminist och Idealist bör Du kanske läsa, inte bara Olle Blomqvists artikel (finns i slutet av mitt inlägg) utan även min i redaktionellt format publicerade kommentar, runt vissa avarter.
Vi må ha olika åsikter om upphovsrätt, det är en sak, men jag vet vad jag går ut med. Följ gärna tråden i kommentarerna kring vad jag med fog skrivit.
Och det gör man inte för att bli populär bland vissa precis. Nymoralist? Moralist?....nja, jag tror på vissa moraliska värderingar, och det inkluderar inte The Pirate Bays industriella kommerciella verksamhet, Sexuellt exploaterande, politiska hyckleri o s v. Rolig sak med Bodström:-)), även om jag i ärlighetens namn håller med honom i det mesta (ärlighet är mest en hederssak, så nu känner Du min uppfattning).

[Länk till artikeln]

I hast, ha det bra och jag hoppas på ett rättvist, ärligt, demokratiskt internet."

Eftersom att jag var bortrest under helgen så hade jag inte läst eller svarat på mailet, när jag blir uppringd av Liberala ungdomsförbundets förbundsexpedition, där en tjänsteman berättar att mannen ifråga sökt mig, varnade mig för piratebay, ville ta reda på vilka kopplingar jag hade med piratebay och piratbyrån, samt var sur över att jag inte svarat på mailet. Mannen försökte under telefonsamtalet också koppla ihop piratebay med osynliga partiet.

Jag tycker inte att mailet är särskilt intressant utan svarar så här:

"Hej!

Intressant artikel. Har varit bortrest ett par dagar och inte hunnit svara. Min koppling till Piratebay är dock lika med noll, liksom deras koppling till osynliga partiet.

Sådär jättemycket sexuellt exploaterande är det inte längre, och det som det tidigare fanns, var ju bara sådana där annonser ändå ingen tar på allvar."

Det var helt enkelt min reaktion på det hela.

Får ytterliggare ett mail. Daterat den 8/5-06:

"Tja, vad Du tycker om denna betalande annonsör på TPB är ju en värderingsfråga. Hoppas de har kollat leg. på tjejerna. Kanske jag är moralist som tar den på "allvar". Jag reagerar starkt mot att man låtsas vara "Idealister" och profiterar på sånt här + andras verk. Du får gärna
ringa mig så kan jag förklara. VIssa saker tar man via mail, andra inte. Kopplingarna mellan Piratbyrån och The Pirate Bay kan man aldrig komma ifrån."

Jag svarar inte på mailet.

Det går några dagar, jag hamnar i blåsväder ang. Danielssonhistorien, och jag får ytterliggare ett mail från mannen, daterat den 18/5-06:

"Grattis till Ditt omdömme och Din blog.
Själv Liberal, men Piratpartiet behöver nog folk om Du ska göra politisk karriär nu.

Hur dum och oetisk får man vara........................förbluffande."

Konstaterade att mannen verkade vara en galning, och bortsåg återigen från mailet.

Ytterligare någon dag går, och ett nytt mail dimper ner i lådan, daterat den 23/5-06:

"Hej Johanna!

Förstår att Du haft några tuffa dagar, är inte skadeglad trots våra olika ståndpunkter utifrån grundläggande värderingar inom samma idelogi.

Har varit på väg att maila detta ett antal ggr, men saker går för fort just nu.

Varma hälsningar (ej ironiskt, har gjort mina missar i mitt liv, man brukar överleva)."

Mannen verkar ha ändrat sig, och jag skickar ett kort tack tillbaka.

Sen går det ännu ett par dagar. Onsdagen den 31/5-06 slår polisen till mot piratebay, och på kvällen så hittar jag ytterliggare ett mail i min inkorg. Det bloggade jag om här, men mailet tåls att visas igen, och då valde jag att inte gå ut med vem den mailande mannen var:

"Oj, Johanna!

Polisstyrkan var ganska korrekt dimensionerad för att hitta ungar som leker Kurr&gömma:-)) och t o m gömmer sig inne på BGC hos en Nazists företag..

Väx upp! Helst inte med vivillhaalltgratisgenerationen.nu och skiter de 100-tals personer, deltidsanställda/frilansare, ständigt jobbjagande familjeförsörjarna som står listade i eftertexterna på en film. Eller Cateringfirman som är beroende av programmerare som jobbar dygnet runt.

Ja, jag var del i detta från första stund och vet vad som verkligen kommer.

Sälla Dig till Piratpartiet.

Skrämmande att Du ens varit Riksdagsnominerad. Dina kunskaper i Macro- och Nationalekonomiska frågor verkar vara små, och Din allmänbildning kring varför Sverige över huvudtaget får vara med i WTO ganska begränsade. Och att försvara TPB som Feminist, overgår helt mitt förstånd.

Men det vore fint om Du bad Dina Anarkosyndikalistiska vänner att inte fortsätta uppmana till våld mot Henrik i olika forum. Liberalism kan vara mycket, men nu tar Du priset i att inte förtå grundpelarna."

Mailet hade en helt klart otrevlig grundton, och jag trodde att mitt bloggande av mailet skulle hindra mannen att skicka nya mail till mig. Så blev inte fallet. Den 2/6-06 dök det upp ett nytt mail i inkorgen:

"Hej Johanna!

Då är vi väl kvitt. Men snälla Du, gå inte på Bodström m fl. angående vad som hände TPB. Om Du läser mellan raderna i vad jag skrev 28:e April, borde Du kunnat ha räknat ut vad som skulle hända. TPB var en avart när det gäller friheten på Internet. Vad Du och många inte har förstått är att Ni har en likvärdig part nu. Bodström visste inget, USA har inget med det hela att göra. Vi vill bara bli av med hyckleriet och lekstugan bland dem som inte förstår parlamentarisk Demokrati.
Vi vet exakt vilka skript som fäller Polisens hemsida o s v, o s v.

Vet att LUF inte kommer att deltaga i LUF:s namn.

Du kan göra en bra sak, försök att uppmana folk till att inte ta till åtgärder imorgon som kommer att drabba tredje man (skyltfönster o s v). Vad Ni tycker om Bodström är inte min sak (men han har verkligen varit helt oinformerad).

För ett demokratiskt, rättvist och ärligt Internet.

Motkraft:-))"

Här fick jag helt klart för mig att mannen hade sina källor. Luf funderade ett tag under fredagkvällen på att dra sig ur demonstrationen i Stockholm, om inte demonstrationstillståndet löste sig, vilket det verkade som att mannen visste. Den hotfulla undertonen finns kvar och är skarpare.

Den 4/6-06 kommer ytterliggare ett mail med rubriken "ett milt leende":

"Tro det eller ej Johanna. Saken initierades varken från någon intresseorganisation, främmande makt, Bodström eller annan. Det finns en osynlig kraft inom ”den osynliga kraften”….en liten gåta. Detta var en bagatell. Tog ung. en månads undersökning, dokumentering, infiltration, taktik och redogörelser. Om Du läst mellan raderna hade Du nog förstått.
Detta handlar inte om upphovsrätt, snarare om parlamentarisk demokrati och att spela samma på samma villkor som dess motståndare. Skoj att Du i Din Blogg talar om att jag inte är helt okunnig och inte 18 år. Helt rätt. 44 år. Har man slagits mot Nazister, extrema Islamister, pedofiler mm på Internet och i verkligheten var detta en bagatell. Har viss erfarenhet av att slåss mot hyckleri, Icke-Demokrati o s v.

Fortsättningen…..tja, det kommer en del om Du läser mellan raderna den kommande månaden på olika håll. Läs och lista ut.

Och Siddharta sade:

”Jag kan vänta”

Ring gärna de som i Holland just nu försöker koppla upp trackern till sidan i Shipphold (nära en McDonalds där jag faktiskt var på för inte så länge sedan).

Och de två Ryska hostingföretag, som lätt motvilligt, rädda, ska hosta en tid. Eller den trackerserver som fortfarande är igång men inte helt synkad härifrån.

Om Du ringer Ryssland kan Du ju även i feminismens namn prata med någon av de maffiaexploaterade småtjejerna Du, Dina ord, "inte tycker är att ta på allvar", jag har visat Dig bilderna, som tillsammans med Nazisten Carl Lundström lagt den ekonomiska grunden för det hela.

Bekräftades inatt av Herr Neij coh Lundström:

[länk till nyheten]

Lycka till, fint att Ni hade bra väder och fick frisk luft. Nu är debatten på en ny nivå. Inte sandlåda längre, och det finns två nivåer till. Kommer till dem innan semestern (helt öppet demokratiska, verkligen)."

Osynliga krafter, försök till att verka som mer insatt än han är, och ett totalt nedvärderande av hela piratrörelsen i slutet.

Mannen som mailat mig är den "oberoende omvärldsanalytikern" Pär Brumark som skrivit de här två piratfientliga artiklarna på sidan realtid.se.

Samma man är i andra sammanhang inte alls särskilt oberoende, utan utger sig för att vara representant för antipiratbyrån själv. Det är inte bara IDG som kopplar ihop Brumark med Antipiratbyrån, utan i en kandidatuppsats från Lunds universitet (som är från början av detta året), så agerar Brumark representant för just; Antipiratbyrån. Knappast någon oberoende typ, utan väldigt mycket mer vinklad. Han påstår dessutom, inte bara i realtidsartikeln, utan också i mailen till mig, att han har varit mycket insatt i tillslaget mot piratebay. Oavsett om det stämmer eller inte, så har han haft starka kopplingar till apb, verkar skvatt galen, och skickar hotfulla mail.

Vad han tänkt att uppnå med sina skickade mail, vet jag faktiskt inte. Klart skumma är de i alla fall, och jag kan inte bortse från den något hotfulla undertonen, samt "lilla flickan lyssna nu"-syndromet som är klart återkommande. Inte konstigt att antipiratrörelsen inte har något förtroende.

63 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Usch. Han inte bara ser otäck ut, han verkar otäck. Otäcking e vad han är.

06 juni, 2006 02:18  
Anonymous william sa...

Vilken konspirationssoppa det blir av alltihopa.

06 juni, 2006 02:22  
Anonymous Anders Gardebring sa...

Han verkar ju skvatt galen!
I tonen i hans mail tycker jag mig se klara psykotiska drag.
Otäckt. Och demokratiskt naturligtvis tveksamt om han har varit involverat i justitiemordet kring pirate bay-tillslaget.

06 juni, 2006 03:11  
Anonymous Joel Syverud sa...

Jag tycker snubbarna på TBP borde försöka motbevisa hans løgner (jag förstår såklart at det inte är så lätt när alle deras grejer är beslagtagna), hans påståenden får stå oemotsagda, och det är et problem...

Annars, sjyst blogg! Keep upp the good work...

06 juni, 2006 03:14  
Anonymous Anonym sa...

Mannen må vara spritt språngande galen men.
"Bodström visste inget, USA har inget med det hela att göra."
helt korrekt och APB var inte den drivande kraften bakom.
"Det finns en osynlig kraft inom ”den osynliga kraften”….en liten gåta. Detta var en bagatell. Tog ung. en månads undersökning, dokumentering, infiltration, taktik och redogörelser."
Stämmer ord för ord, han har dock en viss tendens att "måla med stora drag" och får det att låta mer dramatiskt än vad det egentligen är. Gåtan svar (jag kan det) och resten kommer komma fram med tiden. Det jag kan säga är att man även som pirat/fildelare kanske ska vara försiktig att stödja TPB. Dom må framstå som idealister men det finns saker inte ens piratbyrån vet om dom.
Som sagt mannen är helt klart galen men det finns sanningar i det han har skrivit. Tyvärr kan jag inte ger mer än så men jag uppmanar er till att tänka själva, det borde vara rätt uppenbart att media inte har någon koll på läget iaf.

06 juni, 2006 03:22  
Anonymous amio sa...

Otäcking är en perfekt beskrivning, håller jag med om. jävligt fin blogg förresten :)

06 juni, 2006 03:23  
Anonymous Anonym sa...

Jag orkar inte med antydningar likt:

"Det jag kan säga är att man även som pirat/fildelare kanske ska vara försiktig att stödja TPB. Dom må framstå som idealister men det finns saker inte ens piratbyrån vet om dom."

Vad.. Om du vet något tala om det..

Pär Brumark är ju uppenbarligen en fullblodpsykopat av 1:a rang.. Egentligen är det väl synd om honom, aningens självförhärligande om man säger så.

Men om DU vet ngt om TPB som är fel eller galet och kan påverka alla pirater.. Så delge oss den kunskapen...
derelk

06 juni, 2006 04:39  
Anonymous Anonym sa...

Han verkar ju vara både mytoman, sociopat och totalt verklighetsfrämmande, och fan vad jag hatar folk som måste skriva "du" med stor bokstav. Så totalt jävla 30-tal alltså.

06 juni, 2006 05:57  
Anonymous Anonym sa...

lol. Jag förstår inte hur en människa kan skicka mail som dessa. Om han deltagit aktivt bakom det här, så borde han väl ändå hålla tyst om det och le i sitt lilla gömställe?

Sedan ang oegentligheter runt TPB sålänge som folk påstår att det finns sådana men inte talar om vad det rör sig om, hur kan man ta det på allvar. Vem som hellst kan säga det, men utan belägg så är det just ingenting av värde.

Schysst att se en liberal med riktiga liberala värderingar, dom är ack för ovanliga i erat moderparti.

06 juni, 2006 08:29  
Blogger RedCloud sa...

Om man slår upp "mytoman" i SAOL så står det faktiskt "Pär Brumark"

06 juni, 2006 08:41  
Anonymous Anonym sa...

Det är väl känt att mentalt instabila personer har en tendens att vilja ta på sig olika våldsamma eller brottsliga aktioner. Ett typiskt exempel är personer som påstår sig stå bakom mord som de i själva verket inte begått. Psykotiska personer tycker om känslan av att trigga verkligheten för att känna att de själv styr den och "har kontroll" (när de i själva verket har mycket litet kontroll). Dert handlar också om att få en identitet som de saknar och har problem med.

06 juni, 2006 09:04  
Anonymous Anonym sa...

"Han verkar ju vara både mytoman, sociopat och totalt verklighetsfrämmande, och fan vad jag hatar folk som måste skriva "du" med stor bokstav. Så totalt jävla 30-tal alltså."

Jisses, hatar är väl ändå att ta i..

Funkar NI bättre? :)
derelk

06 juni, 2006 09:26  
Anonymous Anonym sa...

Oj, ja som sagt tidigare i tråden så är det rätt enkelt att konstatera sjukdom av sådant beteende. Fast "psykotisk" som har nämnts tidigare i denna tråd är nog en felaktig diagnos. Jag skulle snarare säga "psykopatisk".

"Psykotiska" personer får "pyskoser", och det kan orsakas av allt möjligt och ge massor av olika effekter. "Psykopati", däremot, innebär normalt sett att man är extremt manipulativ och impulsstyrd, bland annat.

Beskrivningen som någon annan skrev ovan passar också mycket bra in (fast på psykopati och inte på att vara psykotisk): "Psykotiska personer tycker om känslan av att trigga verkligheten för att känna att de själv styr den och "har kontroll" (när de i själva verket har mycket litet kontroll)."

Egentligen skulle du ha låtit personen hållas ett tag till, eftersom det normalt sett är rätt enkelt att få sådana personer att prata för mycket och av misstag avslöja för mycket information. Kräver dock att man duktigt att sålla bort en hel den falsk information också. ;-)

/Psykologen

06 juni, 2006 09:40  
Blogger deep|ed sa...

Kära nån vilket stolpskott...

06 juni, 2006 11:10  
Anonymous Anonym sa...

Säger man "Mytoman" tre gånger så kommer Pär Brumark och börjar dra sina rövarhistorier.

06 juni, 2006 11:27  
Blogger Marcus sa...

http://fridholm.net/2006/06/06/brumarks-bravader/

Manuell trackback

06 juni, 2006 11:30  
Anonymous Torken sa...

Det är alldeles för lätt och korkat att bara avfärda Brumark som psykopat osv. Han har säkerligen haft en central roll i detta, mycket av det han påstår angränsar nog till sanningen. Dvs, vad gäller hans roll som "projektledare" och kontakter med polisen, samt vad han vet om nya servrarna i Holland. Men hans ton och attityd röjer att han inte mår bra, att han kokar av missriktad vrede och nu, efter att ha verkat i det tysta så länge, idiotiskt nog börjar rabbla fakta och kasta ur sig allt han vet, och tror sig veta. Han kan inte hålla inne med det längre. Och det är ju djupt oproffsigt att låta TPB och alla andra veta exakt vad han vet och inte vet. Plötsligt har han tappat sin "upper hand" och lämnat över initiativet till TPB igen.

06 juni, 2006 11:48  
Blogger Alexander sa...

Jag vill också ha mitt eget internettroll!

Annars så flyttar jag som bara den så jag har inte tid att skaffa mig ett. Kan ingen hjälpa till?

06 juni, 2006 11:59  
Anonymous Anonym sa...

kanske blir en hollywood eller åtminstånde bollywoodrulle om brumarks spännande liv som apb agent :d

06 juni, 2006 12:48  
Anonymous Felix Englén sa...

"Vad oss beträffar, anser jag att det är illa om en person eller partiet inte blir angripen av fienden. För i så fall skulle detta utan tvekan betyda att vi sjunkit till fiendens nivå. Det är bra om vi blir angripna av fienden, eftersom detta bevisar att vi dragit en klar skiljelinje mellan fienden och oss själva. Det är ännu bättre om fienden angriper oss ursinnigt och utmålar oss som helsvarta och utan ett enda försonande drag. Detta visar att vi inte enbart har dragit en klar skiljelinje mellan fienden och oss själva utan också uppnått ganska mycket i vårt arbete."

06 juni, 2006 13:46  
Anonymous Anonym sa...

Se för helvete till att media får reda på det här, komplett med orginal-mailen.

Dessa små troll som hävdar att PirateBay är något sorts nazistiskt barnporr-företag sysslar med det mest elementära smutskastningen, kasta en jävla massa skit på något och hoppas att något fastnar. Att det är rena lögner är oväsentligt.

Insinuationer, dolda hot, små pikar är en typiskt fortsättning. Snart får vi väl höra av ytterligare anonyma troll här på bloggen att jo, i själva verket stöder TPB terrorism.

06 juni, 2006 15:56  
Anonymous Anonym sa...

Han är tydligt mytoman, och har itne så stor koll som han påstår, han försöker helt enkelt att vara en stor anti-pirat. Om man läser kommentarerna till denna artikel kan man se hur an upprepar sig, och dessutom försöker utge sig för att var någon sorts martyr, då han säger att hans dotter blivit "indirekt mordhotad" i och med att Ponténs, som också är anti-pirat, barn har blivit hotade.

06 juni, 2006 16:49  
Blogger yabosid sa...

Vilken soppa.

06 juni, 2006 16:58  
Anonymous Anonym sa...

Jag känner igen det där sättet att skriva..
Han brukar skriva kommentarer på Oscar Swartz blog; alltid kommentarer som är helt irrelevanta för den ursprungliga bloggsposten, men som skriver om hur TPB är associerat till en nazist, att de tjänar feta pengar etc.

Jag är ingen läkare, men karln har psykopatiska drag. Lite pinsamt att Realtid ger honom utrymme (titeln "omvärldsanalytiker" borde tända en varningslampa), men å andra sidan, vad faan är Realtid.

06 juni, 2006 17:06  
Anonymous Lars Olofsson sa...

Ordentlig stalker-varning på den där killen. Läskigt.

06 juni, 2006 17:45  
Anonymous Anonym sa...

Jag pluggar till psykolog, och jag får REJÄLA psykopatvibbar från hans email... Han verkar uppfatta sig själv som en nyckelperson i viktiga händelser, ägnar sig åt mytomani, verkar ha ombytligt humör, dålig självdistans osv osv. Med viss risk att äcklet ska bli smickrat: Bill O'Reilly in a swedish guise, maybe?

06 juni, 2006 19:28  
Anonymous Anonym sa...

Jag håller inte alltid med dig, men nu lider jag med dig, usch va drygt att råka ut för en sån där nisse med stalker-varning på.

Är det bara jag eller påminner inte gubbens missionerande om Don Quijote?

06 juni, 2006 21:10  
Anonymous padde sa...

Tycker denna person verkar en aning skrämmande. Jag tar upp saken på min blogg för att hjälpa till att belysa hela denna historien.

06 juni, 2006 21:56  
Anonymous avslaget sa...

En sak slog mig precis strax efter att jag postat ett inlägg på min egen blog. Per Brumark uppvisar exakt samma tendenser som en annan person jag känner till. Personen i fråga lider av kraftigt aspbergers syndrom. Om så är fallet även för Brumark finns det ju helt klart en ursäkt för hans uppträdande.

06 juni, 2006 22:32  
Anonymous ninjin sa...

Nar argumenten brister sa kommer hoten om vald, de nedsattande orden och hotet om att tystas. Sadana ter sig de totalitara.

Fortsatt att skriva, vissa laser och kommenterar snarare an angriper.

06 juni, 2006 22:40  
Blogger Lennart Regebro sa...

Man får väl skylla det på min lång erfarenhet av internet, men redan vid texten "kring vad jag med fog skrivit" i det mejl du citerar först var det helt klart för mig att mannen hade tomtar på dom övre våningarna.

Det är bra att du publicerar hans mejl så du på det viset dokumenterar hasn skriverier, om dom skulle gå över till rena hot, vilket är fullt tänkbart när man har att göra med folk som inte har riktigt alla cyklar hemma i cykelstället.

I övrigt kan du, och alla andra, glatt ignorera honom, det är helt uppenbart.

06 juni, 2006 23:41  
Anonymous Anonym sa...

Gubben behöver professionell hjälp...

06 juni, 2006 23:41  
Blogger Fredrik Lindholm sa...

"Klart skumma är de i alla fall, och jag kan inte bortse från den något hotfulla undertonen, samt "lilla flickan lyssna nu"-syndromet som är klart återkommande."

Skyll dig själv som ordvitsar. Att skylla på att du är en 19-årig kvinna (vilket du objektivt är) håller inte i längden. Klättrar man upp i masten får man räkna att det blåser på en, ett gammalt kinesiskt ordspråk som jag har hittat på.

07 juni, 2006 00:36  
Anonymous Karl sa...

Tycker att du ska anmäla honom för trakasserier Johanna, han har uppenbarligen ett inte helt sunt intresse av dig och verkar ju kapabel till både det ena och det andra. Vilket fruktansvärt nedlåtande och respektlöst språk han använde sedan. Man tror ju att det är skämtmail först men när han skickat så mycket blir det ju otäkt. Starkt att du står på dig mot vetvillingen.

07 juni, 2006 02:25  
Anonymous Anonym sa...

Polisanmäl honom. Helt klart. Det är det bästa du kan göra. Då kanske folk inte ser så allvarligt på vad han har att säga.

07 juni, 2006 04:09  
Anonymous Lore sa...

Folk här verkar överdriva lite lätt. Ett stort gäng psykologer här helt plötsligt. Man behöver inte direkt ta till psykoser för att förklara hans beteende. Killen är precis som så många andra inte nöjd med hur folk ser på honom i verkliga livet, så han har ett behov av att måla upp sig som något han inte är för att folk skall lägga märke till honom. Han är säkert också en av dem som går med näsan i vädret för att de pluggar i lund.

07 juni, 2006 08:00  
Blogger Lennart Regebro sa...

Jag misstänker att Lore tolkar hans texter nån som inte är nöjd med hur folk ser honom därför att han, framförallt i första mailet, försvarar sig mot inbillade icke-existerane motargument. Men en lätt "paranoia" på det området är ju inte allt. Mest tydligt i hans mail är ju märkliga associationshopp av närmast schizofrent slag, samt upprepande påståenden om att han vet och att han är insatt, vilket frmodligen han själv tror på.

Jag skulle inte säga att han behäver professionell hjälp, det vet jag inget om. Så länge man kan fungera normalt i samhället behöver man väl inte det egentligen. Men det är nåt fel. Det är nåt i hans sinne som inte funkar riktigt som det skall. Det är uppenbart. Jag har diskuterat med folk som skriver såhär för många gånger för att kunna tveka i den frågan.

07 juni, 2006 09:36  
Blogger e-murva sa...

Felix Englén får skärpa sig!
I bl a Irak och Afghanistan med inbördeskrig talar man om fienden med samma inlevelse som hon. Felix.. Du är ju inte en bättre mupp än Brumark så
"zip it"!!!

07 juni, 2006 10:03  
Anonymous Anonym sa...

Per B ger intrycket av att vara "lite" påverkad av något annat en bara alkohol när han skriver sina udda mail till dig.
De är väldigt förvirrade, osammanhängande och ...ja ..skumma i brist på bättre ord.

När man läser dem känns det som ett samtal man kan ha med en aspackad människa, när man själv är nykter.

Keep up the nice blog :)

//JudaZ

(www.flatline-design.com)

07 juni, 2006 13:05  
Blogger birdienamnam sa...

Pär B. har rätt, när det gäller de kommersiella intressena bakom TPB. Pengar kommer från annonsering och click, som via Sverige och Israel går in på ett konto i Schweiz. Syftet kan inte vara annat än att "smita från skatten". Det är fyra personer som äger bolaget i Schweiz och kontaktpersonen är från Israel. Jag har lokaliserat honom och det är samma person, som internationellt håller i annonseringen för TPB och därför ser till att det annonseras för "tjejporr" på TPB. Personen i Israel har ett patent för annonsering på Internet. Jag har svårt att tänka mig att det de operativa personerna på TPB som tjänar de miljoner i månaden, som detta handlar om, utan det är andra. Jag säger detta, eftersom upplägget är affärsmässigt avancerat.

07 juni, 2006 14:07  
Anonymous Anonym sa...

Stämmer det här sista, det som Birdienamnam säger? Isånafall tycker jag *det* borde komma fram i debatten. Visst, APB har psykopater som Brumark i sitt följe, men saker och ting här i världen är sällan svartvita... har alltid tyckt "meet a girl in your area ...now"-annonserna på TPB har varit mkt dodgy.

07 juni, 2006 14:46  
Anonymous Anonym sa...

Nej, det "Birdienamnam" säger stämmer inte alls.

Att sitta anonym på nätet (att regga ett namn på blogger någon timme innan man skriver inlägget räknas inte) och häva ur sig anklagelser och konspirationsteorier är alltid lätt.

Lägg fram din "forskning" och "bevisning" i stället för att sitta och häva ur dig skit. Bevisbördan ligger på dig.

07 juni, 2006 17:15  
Anonymous herr_nilzzon sa...

Bara lämna in en anmälan mot att han hotat dig. Tipsa media om det och lägg fram kopplingarna mellan honom och APB och de har för (jag vet inte vilken gång i ordningen) skjutit sig själv i foten.

Som vanligt bra fildelningsvinklingar.

07 juni, 2006 20:12  
Anonymous Anonym sa...

Lustigt att han nämner ett fritt demokratiskt Internet...

Han nämner ju "Du o dina" står på tur...

Innebär det att sympatisörer med ett verkligen fritt Internet inte förtjänar en egen åsikt och borde tystas?

Notering: APB ÄR INGEN MYNDIGHET, UTAN EN BUNT GALNINGAR SOM FÅR BETALT FÖR ATT SABOTERA DET FRIA INTERNET, INGET ANNAT!

08 juni, 2006 08:45  
Anonymous Anonym sa...

Kan inte någon med ett wikipedia-konto redigera Wikipedias definition av "Mytoman" - http://sv.wikipedia.org/wiki/Mytoman

Klicka på redigera.
Lägg till "Pär Brumark"

Skulle vara roligt om det fick lite uppmärksamhet i media. En så kallad "Piratkupp". :)

08 juni, 2006 08:54  
Anonymous Anonym sa...

*ASG* @

"Säger man "Mytoman" tre gånger så kommer Pär Brumark och börjar dra sina rövarhistorier. "

Vääärsta partytricket...
Tänk va roligt, han kommer va upptagen i sommar med att underhålla runt lägereldarna runt om i sverige. Berätta spökhistorier och konspirationsberättelser.

Vi får helt enkelt ta o kopiera(klona) upp honom i varsitt ex. annars kommer det bli slagsmål om o få ha honom på festen. =)

08 juni, 2006 08:58  
Anonymous Anonym sa...

"Pär B. har rätt, när det gäller de kommersiella intressena bakom TPB. Pengar kommer från annonsering och click, som via Sverige och Israel går in på ett konto i Schweiz. Syftet kan inte vara annat än att "smita från skatten". Det är fyra personer som äger bolaget i Schweiz och kontaktpersonen är från Israel. Jag har lokaliserat honom och det är samma person, som internationellt håller i annonseringen för TPB och därför ser till att det annonseras för "tjejporr" på TPB. Personen i Israel har ett patent för annonsering på Internet. Jag har svårt att tänka mig att det de operativa personerna på TPB som tjänar de miljoner i månaden, som detta handlar om, utan det är andra. Jag säger detta, eftersom upplägget är affärsmässigt avancerat."

Pär Brumark har reggat sig som "Birdienamnnamn".
Det här är uppenbart skrivet av någon som är helt upptagen med sina vanföreställningar.
Först trodde jag det var extremt ironiskt skrivet, men hittade inte någon "punch-line" och dömde således ut författaren för att bara ha dålig humor.
Jag hoppas snarare att mannen lider av dålig humor än delad personlighet med Pär B. för den enda person som kan hålla med Pär B. är ust Pär B.

Till Tjejen som skriver bloggen: Bra! Stå på dig! Du har stöd hos folket i piratdebatten! Upp i masten vi fångar dig om du faller... :)

08 juni, 2006 09:14  
Blogger birdienamnam sa...

Allt jag har skrivit är sant och jag är inte Pär Brumark. Jag har aldrig haft med varken honom eller Antipiratbyrån. Jag tror inte på några som helst konspirationsteorier. Jag är inte psykopat eller mytoman. Jag har svårt att förstå varför ni inte tror på det som jag säger. Det är sant. Låt mig konkretisera ytterligare för att visa att under idealismen finns kapitalismen.

När det säljs annonser på TPB i Sverige är det ett svenskt annonsbolag, som har hand om denna försäljning. När det säljs annonser utanför Sverige är det ett bolag i Israel, som har hand om detta. Det är ju inget konstigt i detta - det är ju ett ganska vanligt upplägg för Internetrelaterad verksamhet.

Med så många besökare per dag som TPB har är det för den som är insatt lätt att räkna ut hur mycket pengar per månad som denna annonsering drar in i intäkter. Till dessa intäkter kommer också intäkter för klicks. Enligt uppgift är förtjänsten $0.3 per 1000 klick, vilket gör över en miljon kronor per månad.

Säg att annonsering och klicks åtminstone lågt räknat ger 3 miljoner per månad. Från dessa miljoner ska sedan dras provision till bolagen som säljer annonserna. Fortfarande är det inget underligt med detta. Eller hur?

Men vart tar dessa miljoner kronor vägen och i vems fickor hamnar de? Det borde väl vara intressant att veta för dem, som tycker att den verksamhet som TPB bedriver är bra.

När bolaget i Sverige sålt annonser faktureras ett bolag som heter Random Media med säte i Schweiz. Detta uppger det svenska annonsbolaget och det sker enligt ett särskilt avtal med Random Media. På samma sätt fakturerar bolaget i Israel Random Media i Schweiz.

Det kommer mer. Random Media har en hemsida i Sverige - www.randommedia.se. På denna hemsida kan man kontakta bolaget på ett svenskt telefonnummer, men där svarar ingen.

Kontaktpersonen för Random Media i Schweiz heter Daniel Oded och är från Israel. Han står även bakom domännamnet, som är registrerat 2005-10-14.

Intäkterna från TPB går alltså till Schweiz med en stark koppling till Israel. Daniel Oded har ett patnet från 1999 på system för annonsering på Internet. Han är också verksam i det företag, som sköter den internationella annonseringen åt TPB.

Nu kommer slutfrågan: Vem äger Random Media? Jag vet inte med säkerhet. Den uppgift jag har är att det är fyra privatpersoner. Detta borde "trion" på TPB veta, men även personer på Piratbyrån. Varför ligger Random Media i Schweiz? Ett svar är - av skatteskäl. Ett annat svar är att man vill dölja affärsverksamheten.
Jag vet inte med säkerhet.

Det jag velat visa på är att under idealismen finns kapitalismen och den vill man inte skylta med.

Nu har jag varit så konkret jag kan och ändå är jag säker på att några kommer att säga: Detta är inte sant! Så kan det inte ligga till! Det är sant och så ligger det till!!

08 juni, 2006 11:38  
Anonymous Anonym sa...

TACK Birdienamnam!
fattar inte att det är så svårt för folk att tro på att TPB drar in mycke pengar!
Och detta är verkligen anledningen till att polisen tillsammans med en ensam "ung man" valde att slå till emot TPB, även om dom inte kunde sätta dit dom för skattefusk (oklart om det ens har förekommit något sådant, men troligen).
Nej jag är inte brumark. Jag är osäker om han har haft den rollen han påstår sig haft, men han är välinformerad.
Jag tycker ni som fortfarande inte tror på det här biten kan ta och försöka motbevisa mer än att fråga neij eller någon annan lögnhals! Det är inte så jävla svårt att använda google och en telefon. Även om n.n. eller ska vi säga j.k. kommer inte svara på era frågor som brumark sagt.

08 juni, 2006 14:07  
Blogger birdienamnam sa...

Hur kommer det sig att TPB hela tiden har haft sina huvudservrar hos Rix Telekom i Göteborg gratis och vars huvudägare är den ökände högerextremisten Carl Lundström?

Jag bara frågar. Jag tror i och för sig att jag har svaret. Det har i alla fall inte med idealism att göra!

08 juni, 2006 17:52  
Anonymous Anonym sa...

Vaddå, är det något dåligt med kapitalism? Hela världen är ju uppbyggd kring pengar - alla måste ju tjäna pengar? Eller? Om jag fick in pengar skulle jag också vilja slippa Sveriges idiotiska skatter. Helt normalt det också. Dessutom går det väl inte att "räkna ut" hur många som klickar på annoner på TPB? Jag har iaf aldrig klickat på någon av annonerna. Varenda en som besöker TPB klickar väl inte på annonserna heller?

09 juni, 2006 14:01  
Anonymous Anonym sa...

Skärp dig fågelmat... För drygt ett år sen så kördes ju TPB på 3-4 riktiga ghettoserverar, typ ett par P4´or utan chassi :)
Så helt plötsligt tjänar de ett par miljoner per vecka eller månad...
Nån borde ta reda på klickfrekvensen på banners, om den i närheten av min så innebär det ungefär att man aldrig klickar.

11 juni, 2006 17:57  
Blogger Johanna Nylander sa...

Om birdienamnam inte är pär brumark, skulle det vara mycket intressant att veta vem han var, och var han fått sina uppgifter från, innan han/hon spammar mitt kommentatorsfält med idiotiska kommentarer.

12 juni, 2006 17:47  
Anonymous Anonym sa...

birdienamnam sa...

"Allt jag har skrivit är sant och jag är inte Pär Brumark. Jag har aldrig haft med varken honom eller Antipiratbyrån. Jag tror inte på några som helst konspirationsteorier. Jag är inte psykopat eller mytoman."

Av alla de inslägg jag orkat läsa så är den enda som blir anklagad för att vara mytoman just Pär Brumark.... (kan ju missat nåt färstås...)

12 juni, 2006 19:18  
Blogger Kontorsmyran sa...

Två saker vill jag lyfta fram här som alltid hamnar i skymundan i denna debatt.

1. Folk struntar i att de bakom TPB har en inkomst från sin hemsida. Varför skulle de inte? Det tar mycket av deras tid samt att de utsätter risker att bli jagade av myndigheter etc.

2. Har någon här som säger att TPB tjänar pengar någon somhelst information om hur många click de får? Har själv använt TPB i flera år och aldrig tryckt en ända gång.

13 juni, 2006 10:35  
Anonymous Anonym sa...

Förstår inte varför man fokuserar så mycket på ekonomin? Vad är problemet? Man lägger, som någon nämnt ovan, mycket tid på att hålla en server igång för såpass många användare och det kostar att underhålla och köpa ny hårdvara. Klart man ska ha möjlighet att använda Banners? Och självklart finns inget seriöst företag som vill förknippas med en piratsite så man får ju självklart använda de annonser man får tag i.
Om det sedan innebär att inkomsterna blivit såpass mycket högre än utgifterna att man kan leva på det? Grattis! Man får en bonus! Sedan när är det olagligt att tjäna pengar på klickbara annonser?

Det här är en viktig detalj i debatten! Det är annonserna de tjänar pengar på, inte piratlicenser eller upphovsrättsskyddat material! Det är två skilda saker, även ifall annonserna finns på samma site.

I övrigt vill jag berömma Johanna för den här bloggen. Mycket bra initiativ att vara en av de få som vågar ifrågasätta och våga vara "politiskt inkorrekt"(?).

13 juni, 2006 16:20  
Anonymous Anonym sa...

Den som undrar vem fågeln ovan kan vara kan eventuellt finna svaret i denna intressanta tråd:

http://www.webmasternetwork.se/f3t14403hl-st135.html

De skriver onekligen lika och har ganska exakt samma teori.

15 juni, 2006 09:59  
Blogger Martin sa...

Om han inte lugnar ner sig har du helt klart ett underlag för polisanmälan för trakasserier. De kanske inte gör någonting åt det, men när den ligger där kommer den bita dem i häcken om han fortsätter i samma stil...

20 juni, 2006 18:51  
Anonymous Anonym sa...

Sent inlägg här men jag var bara tvungen... Så fort man läser ett sånt här blogginlägg om något troll med tendenser till mani/stalking så är det alltid lika intressant att läsa kommentarerna. Inte sällan dyker trollet själv upp där under en rad olika alias och försöker försvara sig. Johanna, har du ip-loggar för kommentarinläggen på bloggen? Det vore VÄLDIGT spännande om du samkörde dem och ip-numren från mejlen från Brunmark. Han kan visserligen använda olika proxy-tjänster men det är ju inte säkert.

21 juni, 2006 09:52  
Anonymous Mattias W sa...

Kul läsning,

Pär Brumark får gärna lägga fram sina bevis i rättegången mot TPB ifall det nu går så långt. Då kanske vi även får veta sanningen om hans inblandning.

Min högst personliga uppfattning är att han verkar ha en skruv lös och ett kraftigt behov av att hävda sig. Om han är mytoman visar sig väl. Om något så visar hans artiklar, forum inlägg och mail att detta är mycket sannolikt.

Vad gäller TPB´s eventuella vinster och sammanblandning med höger extremism så är det något som kommer att komma fram i ljuset så vi kan väl avvakta och se.

Finner det dock lustigt att SVT och andra media skulle ha helt fel i sin rapportering, upplever att de brukar ha mer på fötterna när de går ut med något än vad Brumark lyckas prestera i sina "oberoende" artiklar.

Vad jag kunde se och höra på nyheterna ikväll så bekräftade USA´s ambassad att man haft samtal med Sveriges regering och Bodström bekräftade detta i TV.

Det känns ju inte helt omöjligt att USA skulle utöva tryck mot Sverige. De kan ju till och med förklara krig mot ett land för att komma åt dess olja, förlåt, avsätta en terrorist stödjande diktator.

Vad gäller fildelning så är min ståndpunkt denna:

Detta är en naturlig reaktion mot ett antal branscher som satt i system att ta ut överpriser så långt tillbax jag kan minnas. Vidare så anser jag att så länge som jag bestraffas med avgifter på media såsom CD, DVD, kassetter, MP3 spelare för att jag eventuellt kopierar en CD så anser jag att jag betalar för det jag laddar hem.

Jag betalar mer än gärna för musik, film, program och spel. Köper fortfarande vansinnigt mycket av dessa varor.

Anser faktiskt att folk skall ha betalt för det de gör och det tror jag inte någon säger emot. Men de får inte betalt hur mycket som helst och de bör följa med i tiden, dvs anpassa sina distributions sätt.

22 juni, 2006 23:36  
Anonymous Anonym sa...

Ett troll är ett troll är ett troll.

birdienamnam = Pär Brumark. Läs tråden http://fridholm.net/2006/06/06/brumarks-bravader/ där en person skriver under namnet "Peter Stevrin" och blir avslöjad som Per Brumark. Likheterna är slående. Undrar om han tror att ingen fattar? Nästa gång Per så kan du väll logga in som "spöket Laban" så genomskinlig som du är.

Rätt patetiskt med att inte stå för vem du är tanke på hur många gånger du klagade på folk som kommenterade dina artiklar på realtid.se (länkar längre upp under "två piratfientliga artiklar") och samtidigt berömde dig själv för att du skrev ditt namn.

Tack Johanna för en intressant tråd :-)

26 juli, 2006 19:52  
Anonymous Anonym sa...

Peter Stevrin är faktiskt en mycket "speciell" person som härjat runt på internet den här sommaren. Han har bland annat lekt troll på piratpartiets forum och för närvarande svamlar han runt på flashback under namnet disclose. Han är docent i företagsekonomi och universitetslektor vid bth och brinner varmt för patentfrågor eftersom han som sidoprojekt är uppfinnare.

Tyvärr har han stora problem med sin argumentation och bär även vissa drag av Brumarks storhetsvansinne. Även när han är totalt överbevisad i en fråga så kör han på i samma gamla ohederliga troll-stil. Visst är det konstigt att kampen mot piraterna lockar till sig så många dårar? Eller i alla fall två. Tack för mig..

31 juli, 2006 17:33  
Anonymous Anonym sa...

Öhhh, det här var rörigt... jag hajar noll...

Men visst, både feminism och liberalism är nog ganska farliga saker!

01 januari, 2007 16:06  

Skicka en kommentar

<< Home