Creeper

måndag, november 03, 2008

Det rör på sig...

Det börjar röra sig i frågan om könsneutrala äktenskap, och fler och fler personer går och ut stödjer idén med civilrättsliga avtal i stället för särlagstiftning och vigselrätt för kyrkan. Det vore olyckligt om folkpartiet i ren princip röstar ner idén till förmån för utredarens förslag. På SvD Brännpunkt skriver humanisternas Christer Sturmark debattartikel med förra folkhälsoministern Morgan Johansson, Baptistförbuntet, Missionsskyrkan, Katolska Kyrkan och Pingströrelsen.

När var senaste tillfället dessa enades? Till och med (fri)handelsministern håller med...

---

Barbro Hedvall skriver om champange och briljerar på DN:s ledarsida.

---

Rosa Bandet har problem med redovisningen av sina intäkter. Enligt svenska dagbladet är det bara en tredjedel av alla pengarna som går till bröstcancerforskning, och en fjärdedel fastnar i administrationskostnader. Är det verkligen värt det, för att få en liten rosa accessoar att sätta på jackan? Är det så svårt att skänka pengar till någonting utan att skylta med det? Bankdosa och postgironummer?

Etiketter: , , ,

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Angående det könsneutrala äktenskap. Det nya förslaget är ju toppen! Skilj på tro och juridik. Låt den juridiska delen vara ett enkelt forumlär inlämnat i närmaste tingsrätt sen låter man kyrkorna göra som dom vill. Inte viga homosexuella? Okej, det står faktiskt så i bibeln men det står iofs mycket dumt där som inte praktiseras så jag förstår inte problemet, men det är inte mitt problem.

Fast det skulle varit kul om vi tvingade alla trosförbund att viga homosexuella... Det finns ju de som har större problem med det än svenska kyrkan med sin hantlangare...

/Alexander Lund

03 november, 2008 10:14  
Anonymous Anonym sa...

http://dagestanmetoden.blogspot.com/2008/11/det-blir-inget-sverige-med-bgktenskap.html

03 november, 2008 13:07  
Anonymous Tomas sa...

Den enda lösningen, och som kan rädda allas ansikten (alliansens) i denna affär om könsneutrala äktenskap, är att också vi, i det annars totalt sekualiserade Sverige, likt andra i Europa agerar som moderna individer och gör det registrerade partnerskapet (den borgerliga vigseln)till det generellt juridiskt giltiga äktenskapet. Hur ett liberalt parti ens kan överväga att ha en annan uppfattning är obegripligt och lite av upp och ner vända världen. Jag har dessutom svårt att förstå varför det inte skulle vara möjlig att få majoritet för ett sådant förslag i riksdagen. Jag har inte följt frågan i detalj, men det kan väl inte vara så att vänstern strider för det kyrkliga äktenskapets bevarande.

04 november, 2008 01:49  
Blogger Hypotetica sa...

Men... varför ens lagstifta? Är inte människor kapabla nog att på civilrättslig basis själva skriva privata avtal, eller anta färdigskrivna ramavtal med sina respektive religiösa samfund?

Det blir rätt svårt att utifrån en liberal basis att berättiga äktenskaps- och samboendelagar...

04 november, 2008 02:15  

Skicka en kommentar

<< Home