Creeper

onsdag, oktober 29, 2008

Ytterligare ett svek från alliansen...

I dag skriver jag på Svt Opinion om den sk. antipiratlagen, eller sanktionsdirektivet IPRED. Texten finns att läsa här.

Dessutom skriver den folkpartistiska eu-parlamentariken Olle Schmidt en rätt trevlig debattartikel i kvällsposten, med citat som "den digitala piratismen får aldrig innebära att privata intressen tar över offentlig myndighetsutövning". Finns att läsa här.

Etiketter: , ,

4 Kommentarer:

Blogger Peder sa...

Bättre beskriva den som privatpolislagen, det gör det tydligare vad det handlar om.

29 oktober, 2008 08:29  
Blogger Johanna sa...

Hrm, kanske du har rätt i, även om det kanske är lite att ta i med...

29 oktober, 2008 08:36  
Anonymous lolcatz sa...

Högern har och kommer alltid prioritera den s k marknaden framför individen. Det kanske är bra för dem som ser sig som en del av den s k marknaden, för oss övriga är det inget vidare.

29 oktober, 2008 09:16  
Blogger Mikael M sa...

Kastar in något helt annat här (det är väl inte första gången, så immunitet finns). Fokusering på frihetsbegreppet finns ofta på F&F&F, inte minst fildelning. Har någon av F&F&F:s trogna läsare hört talas om individuell blockering av bloggare? Jag menar plötsligt kan man inte logga på bloggen i t.ex kommunens (biblioteksdatorer)och misstanken uppstår med tiden, "andra kan logga in på sin blogg men inte jag".
Skicka mig gärna några adresser till skriverier i stil med detta; "avstängning av vissa internerfunktioer ute i den offentliga sektorn", "sker det medvetet eller är det bara tekniska misstag".
Ganska nyligen fick jag också(i mitt tycke)ganska mystiskt mail från, undertecknat Blogger team, som ville inte låta mig starta upp ytterligare en blogg, med motivationen att den skulle vara Spamkänslig. I det mailet var infogat de vanliga inloggningsfälten,..., jag lät bli.
Någonting är i alla fall inte som det ska, omöjligt för just mig (?) att logga på bloggarna från kommunens (Halmstad) datorer.
Samt fick jag ett mail från Blogger Team (?) som rekommenderade mig att inte öppna en ny blogg.

29 oktober, 2008 14:45  

Skicka en kommentar

<< Home