Creeper

onsdag, juni 13, 2007

FRA, alternativa sommarpratare och strikta klädkoder

Sommarvärmen börjar avta till lite mera mänskliga temperaturer. Själv tyckte jag det var bra, eftersom jag räknade med att kunna se riksdagsdebatten om FRA på svt 24 nu i eftermiddag. Dessvärre hade jag fel eftersom att debatten inte sänds. I alla fall inte i direktsändning. Hur kan SVT ha gjort en sån miss?

---

Sommarpratarna för året är i alla fall presenterade nu. Bara för att jag kan, så måste jag klaga lite på vänstervridningen hos talarna. Både Mona Sahlin, Gustav Fridolin, Åsa Linderborg och Helle Klein. Mot Filippa Reinfeldt som enda borgerliga politiker. Kanske borde räkna ex-sossen Paulo Roberto, eftersom han väl är kristdemokrat nu. Dock knappast särskilt aktiv.

För den som vill höra något annat, antingen i ren protest, eller för att det är bra, rekomenderar jag Timbros Podradio. Just nu går Petra Östergren i spelaren. Podradion går dessutom att ladda ner, plus att man kan bestämma vem man vill lyssna på, när man vill, och redan nu.

---

Till sist kan jag inte låta bli att rycka lite på mungiporna åt IDG:s klädkod för personalen. Det är kavaj som gäller (i alla fall för männen). Med tanke på tidningarnas innehåll så tippar jag att nördfaktorn på redaktionen är rätt lagom hög, och att den där klädkoden är rätt välbehövlig. Sen att jag personligen gillar tröjor med nördtryck och inte gillar klädkoder är en annan sak. Tippar dock att den åsikten inte delas av alla, och det finns en poäng i att, i alla fall i arbetssituationer, se ut på ett sätt att man inte hela tiden behöver förklara sig eller ifrågasättas för det.

---

För övrigt verkar stora delar av den politiska sfären ha invaderat facebook. Har varit användare i några veckor nu och saknar egentligen mest de gamla gymnasiekompisarna, och stora delar av skövde. Plus att sidan inte verkar fatta att det finns en kommun i sverige som heter alvesta, och som faktiskt också den har gymnasieskola. hrmpf.

Annars är sommar, laptop, en innergård och trådlöst nät en alldeles underbar kombination. När kommer det trådlös el?

8 Kommentarer:

Blogger AndersML sa...

[...] jag räknade med att kunna se riksdagsdebatten om FRA på svt 24 nu i eftermiddag. Dessvärre hade jag fel eftersom att debatten inte sänds. I alla fall inte i direktsändning. Hur kan SVT ha gjort en sån miss?

Verkligen klantigt.

Om du vill följa det hela på något mindre skärm, har Riksdagen webb-tv i såväl realvideo som mpeg(2?). Det är nog den enda chansen att se debatten innan beslutet imorgon; så snabba är riksdagen nog inte med webbtv-arkiveringen.

Efter att ha hört ett par av dem, kan jag f ö rekommendera Håkans podcast. Bland annat avslöjar han Sanningen (den makteliten inte vill att du ska veta) om den där samlingen Jehovas vittnen. Tydligen finns det någon spelutvecklare där.

13 juni, 2007 14:43  
Anonymous Thobias sa...

trådlös el är på väg:
http://pryl.feber.se/feber/art/21971/wildcharge__ladda_grejer_trdls/
http://pryl.feber.se/feber/art/21737/en_svvande_gldlampa/
och http://pryl.feber.se/feber/art/21592/witricity__trdls_el/

13 juni, 2007 15:14  
Anonymous carl n sa...

När redaktionerna intervjuar (särskilt kanske CS), visst, men vem skall man stoltsera för på den egna redaktionen?

(...och så kan man ju på ett hörn undra vilken tolerans det med en sådan klädkod finns för TQ-halvan av HBTQ...)

14 juni, 2007 00:51  
Blogger Tobias Struck sa...

Tack för ännu ett bra inlägg - och grattis till din framgång som bloggare!

15 juni, 2007 01:50  
Blogger Mikael M sa...

Sommarpratare? Alternativa?Adolf Hitler hade säkert varit något speciellt, välkänd, visserligen inte från svensk radio. Det är inte alltid så juste med den gamla schablonen "vänstervridningen" i media. I själva verket är till exempel dagspress borgerligt dominerad, och vad är inte vecko/månadspress. Sommarpratarprogrammen är förresten upphaussade, men SR (insyltad i sin egen identitetskris) för gärna fram det som händelsevis fortfarande är populärt. Ungefär som Allsång på Skansen. Jag missunnar inte Stockholmare att ha det folkligt, men det visas i TV också. Så att många fler kan se det. Är det inte lite vänstervridet? Kanske borde Allsång på Skansen försiggå på en hemlig klubb där alla bär masker.

15 juni, 2007 17:04  
Blogger ~Karin Långström Vinge~ sa...

Vad använder man facebook till då? En lunar för politiker? :o

17 juni, 2007 01:16  
Anonymous Anonym sa...

Jag antar att vänstervridningen av Sveriges Radio är på grund av folkpartisten Peter Örn, Kerstin Brunnberg lär ju ha en del vänsterpropaganda att sortera ut efter hans vänsterstyrning av innehållet, som ex Annika Lanz i P1. Eller vänta nu... hmmm...

Efter att ha slängt ett så kallat getöga på listan över sommarpratare, så kan jag endast komma till slutsatsen att de flesta av dessa sommarpratare har jag inte en aning om vilken partitillhörighet, eller politisk syn överhuvudtaget som de har, förutom de som är involverade offenligt i politik. Att hävda någon form av politisk snedfördelning pga utifrån den listan sett börjar likna en allt för klassisk halmgubbe.

17 juni, 2007 14:29  
Blogger Mikael M sa...

Visst, är det lite halmgubbe som man kan slå omkring sig med.

18 juni, 2007 15:25  

Skicka en kommentar

<< Home