Creeper

tisdag, juni 12, 2007

Centern och partipiskan

I februari kritiserade jag bloggkollegan Fredrik Federley för hans uttalanden om FRA. I dag skriver han själv om bakgrunden till varför han kommer att rösta ja till FRA-lagen, och det låga taket för riksdagsledamöter hos regeringspartierna att rösta emot regeringslinjen. Det tolereras helt enkelt inte, i alla fall inte i detta fallet, och i alla fall inte hos centerpartiet.

Att gå ut med det så öppet, och så rakt, förtjänar han all respekt och heder för.

Dessvärre har jag mycket svårt att tänka mig att det bara är centerpartiet som har partipiska i denna frågan, och skulle vilja höra hur de liberala folkpartistiska och moderata ledamöterna kommer göra. Risken finns ju faktiskt att taket inom partierna där är ännu lägre, så att ledamöter som på torsdag kommer rösta emot sin övertygelse, inte ens vågar gå ut och berätta att så är fallet. En punkt jag mycket gärna blir motbevisad på.

Fortsätter regeringen att sätta den här pressen på de borgerliga riksdagsledamöterna, så är den precis lika maktfullkomlig som den socialdemokratiska.

Varför har förresten ingen tidning nappat på det här än?

Etiketter: , ,

2 Kommentarer:

Blogger ogeretla sa...

"Varför har förresten ingen tidning nappat på det här än?" Ja, visst är det märkligt.. möjligen är de lite skraja att Federley ska råka bli en hjälte på kuppen - (dvs. alltså) istället för V/MP som normalt "ska" tilldelas integritets-glorian i medierna..

13 juni, 2007 03:14  
Blogger Johan sa...

är någon förvånad?

att partipiskan vinner i en koalitionsregering med stor moderat tyngd är inte speciellt förvånande. om än tragiskt.

13 juni, 2007 17:41  

Skicka en kommentar

<< Home