Creeper

tisdag, maj 29, 2007

Dagens citat

Måste vara:
"Man har valt att ignorera diskussionen om folkpartiets framtid genom att nominera det trygga namnet framför det nytänkande och därmed avskärmat den interna dialogen."
Johnny, Jonna och Philip ur luf:s förbundsstyrelse ger luf en stor känga för nominerandet av Jan Björklund som partiledare. Inte ett ord nämndes i tidigare debattartikel eller pressmeddelande om att förbundsstyrelsen inte var enig.

En klart läsvärd debattartikel på dagens sidan fyra i expressen. Lite ideologi finns faktiskt kvar inom den folkpartistiska rörelsen.

Etiketter:

4 Kommentarer:

Blogger Lennart Regebro sa...

Om det inte står att beslutet togs enhälligt. så gjordes det inte. Så på sätt och vis står det att man inte var enhälliga.

Frågan är om dom som inte var med på saken reserverade sig. Gjore dom det så borde det ha stått. Men det sägs inget om det i debattartikeln.

Birgitta Ohlsson är, skall man säga, ett "intressant" alternativ. Efter att ha skrämt bort dom som vill att staten låter bli att övervaka mig med batongliberalism så vill man alltså skrämma bort dom som vill tt staten låter bli att styra mitt privatliv med Birgitta. Det blir inte många kvar då.

Birgittas fanclub är som vanligt fanatisk och utan nån större realism...

29 maj, 2007 11:05  
Blogger Jonna Färm sa...

Regebo,

1) Vi reserverade oss mot beslutet.

2) Vi är inte fanatiska utan realism. Utan vill synliggöra debatten.

29 maj, 2007 11:46  
Anonymous Anonym sa...

Regebro:

På vilket sätt skulle Birgitta vilja styra ditt privatliv mer än någon annan folkpartipolitiker?

29 maj, 2007 12:06  
Blogger Lennart Regebro sa...

Jonna: Då borde det ha stått i pressmeddelandet att ni reserverade er, tycker jag. Jag vet inte om man tydliggjör nånting genom att stödja en kandidat som inte har nån chans.

Anonym:
Birgitta är oerhört förtjust i att med lagar styra folks privata val. Hon ansluter sig själv enligt egen utsago till det absurda påståendet "det privata är politiskt" vilket innebär att hon inte ser att det finns saker som folk skall få bestämma över själv.

Birgitta Ohlsson är inte ensam om detta i folkpartiet, och hon är förmodligen inte ens värst, men bland dom politiker med hög profil så är hon bland dom värsta.

Vad jag tycker mig ha märkt är att Birgitta brukar reagera med ryggmärgen som en socialist. Sedan brukar hon efter ett tag, när hon har funderat på saken, ändra åsikt. Det är ju bra att hon gör det, men skulle det vara en bra partiledare? I don't think so.

Ville man stödja en alldels för ung, kvinnlig feminist som partiledare för fp trots att hon inte skulle ha nån chans, så hade Nyamko det enda rimliga valet. :-)

29 maj, 2007 17:35  

Skicka en kommentar

<< Home