Creeper

måndag, april 02, 2007

Socialstyrelsen riskerar människoliv

Det är akut blodbrist i Stockholm inför påsken. Kan det kanske ha någonting att göra med de nyare hårdare blodgivningsreglerna som kom i slutet av förra året? Varför tar inte SvD upp det? Inte heller nämndes det ett enda ord om de stora grupper som numera är helt uteslutna från att kunna ge blod, trots att vi tidigare inte setts som en risk.

Inte ens personer som någon gång haft sex med någon som haft sex med någon som är bög, prostituerad eller injicerat narkotika får ge blod alls, inte ens om det skedde för flera år sedan, och du testat dig för alla möjliga blodsjukdomar efter det, eller fick ge blod innan reglerna ändrades.

Socialstyrelsen som beslutar om reglerna kring blodgivning är en myndighet som riskerar människoliv i sitt trångsynta reglemente.

Etiketter: ,

2 Kommentarer:

Anonymous SixDays sa...

Det är bara att inse att man måste ljuga.
Sen undrar jag ju självfallet varför ingen har polisanmält hela skiten för hets mot folkgrupp då det inte finns någon som helst reell bakgrund till att neka bögar etc.

Funderar på att gå dit och lämna blod, har aldrig gjort det innan så jag får väl ljuga på varenda fråga, samt slå ihop klackarna och skrika "Heil Hitler!" så borde det väl inte vara några problem...

03 april, 2007 15:49  
Blogger RMgX sa...

"reell bakgrund till att neka bögar etc"

Kan det ha att göra med att andelen bögar som har HIV är betydligt större än andelen heterosexuella män som har HIV i Sverige kanske.

Samma typ av anledning till att det är förbjudet att köra rattfull trots att långt ifrån alla rattfulla orsakar olyckor.

Från
http://villervalla.wordpress.com/2006/08/15/bogblod-undanbedes/
som viiserligen inte är en förstahandskälla.
Enligt smittskyddsinstitutet finns det 2577 män som smittats med HIV vid homosexuellt samlag, sammnlagt finns det 5065 män med HIV i Sverige.

Man tar, om siffrorna ovan stämmer alltså bort hälften av de HIV smittade männen samtidigt som andelen blodgivare man tar bort är betydligt mindre.

Har lämnat blod ett antal gånger och jag tycker alltid det är komiskt med de som ska försöka tvinga personalen att mot reglerna få lämna blod. Att ge blod är knappast någon rättighet. Passar man inte in på deras beskrivning av lämplig donator är det bara att gå utan att tjafsa.

Sen kan man ju förstås inte införa regler som innebär att man inte får in tillräckligt med blod eller att det det blir omöjligt att svara på formulären men det är förståeligt att man inte vill att bögar ska lämna blod. Det har ingenting med ett moraliskt ställningstagande till bögeri att göra utan handlar bara om att de utgör en så stor del av manliga smittade.

10 april, 2007 19:27  

Skicka en kommentar

<< Home