Creeper

torsdag, mars 29, 2007

Göran Persson borde blogga!

Persson, Persson och återigen Persson. De senaste två veckorna har han fyllt medierna med rubriker om eller från dokumentären om mannen. Jag skall villigt erkänna att jag inte orkat se färdigt ett enda avsnitt. Mest beror det på att jag inte tycker det är så intressant med en buffel som tar upp hela tv-rutan, spyr ut personliga åsikter om dittan och dattan, och ser sig själv som världens medelpunkt.

Nu kommenterar dock Persson själv sina oavbrutna timmar i tv-rutan. På SvD brännpunkt skriver han om mediernas snuttifiering, klagar på att person blir mer viktigt än politik, och klagar över att det inte är hans eget urval av allt filmmaterial som visades i Svt.

Såhär. Själva poängen med att låta någon annan göra en dokumentär om sig själv måste ju vara att få den personens perspektiv och inte sitt egna. Medier kommer aldrig tolka människor precis som de själva gör, och det är faktiskt vardag för alla som medialt sysslar med politik att bli vriden och vänd på i mediebruset.

Om Persson inte klarar av det, så skulle han heller inte spela in den där dokumentären. Kanske lätt att säga i efterhand, men vad trodde han egentligen? Att det skulle bli en hyllningsfilm? Alternativ två är att skaffa sig en blogg. Lätt och smidigt. Alla skulle kunna gå in och läsa Perssons egna kommentarer om hela dokumentären, skaffa sig en egen bild över vad som stämde/var grovt vinklat, plus den lilla bonusen att han skulle kunna buffla runt precis så mycket han själv ville, utan att för den sakens skull bli censurerad.

Jag skulle följa bloggen, och jag tippar på att han skulle få enormt med läsare direkt. Nu är ju dock rädd för all teknik, vill inte bli avlyssnad, och skyr konsekvent saker som är uppbyggda av ettor och nollor. Han föredrar att istället skriva en bok.

Bloggar och öppen subjektivitet tillför faktiskt en hel del i mediedebatten. Men, Persson surar hellre på nyhetstidningarnas debattsidor, än tar den faktiska möjligheten som finns idag att själv nå ut med sina ord. Fria för allas beskådan.

---

I övrigt vill jag varna för lite mindre bloggande närmsta veckorna. Spelprojekt i skolan, underbart väder som fylls med grillkvällar före dator och lite andra mer politiska småprojekt vid sidan av gör att tiden jag haft över blivit lite mindre. Mitt tips är att gå ut, njuta och solen, och skänka mig en tanke som kommer tillbringa all varm vårsolstid inne i en svettig datasal.

Etiketter: ,

4 Kommentarer:

Anonymous KAS sa...

Dags att tjura nu han har ju sett avsnitten i förväg utan att demonstrera allt för mycket.
KAS

29 mars, 2007 10:21  
Blogger Lennart Regebro sa...

Ja, man undrar ju varför han inte bara gjorde en videodagbok och klippte den själv.

Han talar ju om för Fichtelius hur han skall sköta kameran också. Vilket Fichtelius tydligen inte kunde. :-)

29 mars, 2007 11:50  
Blogger Mikael M sa...

Problemet,( ifall man ser det i den belysningen) var väl inte Persson, utan det platta medborgarskapet som inte kan leva drägligt utan En Stor Ledare. Det är väl en konservativ samhällsyn om något. Om Göran Persson fick en egen Show i Tv skulle det säkert bli populärt, i alla fall när det gäller tittarsiffror.. Du gör alldeles rätt i om du låter vädret ta över, om någon så hur du hållt igång bloggsfären "kring Felira" om man säger så. Det är märkligt vad det stått stilla där i det fönstret ibland.

29 mars, 2007 15:42  
Blogger Rainer sa...

Absolut, Persson skulle blogga, skulle sätta honom direkt högst upp på min blogroll. Han är rolig, underhållande som ingen annan. Ordförande Persson är årets underhållning, slår ut Melodifestivalen med hästlängder

09 april, 2007 17:44  

Skicka en kommentar

<< Home