Creeper

tisdag, januari 09, 2007

Storebrorssamhället närmar sig...

Borde skriva en längre analys om det, men finner inte riktigt ord utan att vara alldeles för politiskt inkorrekt just nu. Det här lagförslaget får bara inte gå igenom. P e r s o n l i g I n t e g r i t e t är två ord även den borgerliga regeringen måste lära sig att stava till. Annars blir det ingen röst 2010.

Beatrice Ask har rätt inställning i frågan. Till och med Säpo. Bodströms storebrorskostym verkar nu få axlas av försvarsminister Odenberg. Det finns inte ens tillräckligt med säkerhetsskäl för att avlyssna SAMTLIGA telefonsamtal och ALL datatrafik. Då har vi ett storebrorssamhälle här, som faktiskt går att matcha med Orwells 1984.

Behöver jag ens tillägga att uppgifterna skall kunna lämnas ut till andra länder (läs: USA)?

Hur mycket av det här som händer och sker redan idag är hemligstämplat, men att legitimera det i lag gör inte övervakningen bättre. Devisen "oskyldig tills motsatsen bevisas" är viktig för att vi skall ha någon form av rättsäkerhet kvar i det här landet, och det funkar inte om man behandlar samtliga medborgare som potentiella terrorister och övervakar all kommunikation. Skall man ha en hållbar teknisk utveckling i ett informationssamhälle som vårt så kan man inte lagstifta om att all kommunikation som inte är IRL skall övervakas av staten.

Det har faktiskt med våra grundläggande rättigheter och frihet att göra.

Etiketter: , , ,

7 Kommentarer:

Blogger elmindreda sa...

Jodå, och snart kommer säkert IRL-kommunikation att bevakas också. Se på Storbrittanien och deras lyssnande och talande bevakningskameror.

09 januari, 2007 06:26  
Anonymous Anonym sa...

Vänta du bara snart tar vi efter Tyskland och misstänkligör samtliga som har bank/kreditkort och jämför deras transaktionshistorik mot något brott där polisen har gått bet.

Aftonbladet: Massiv razzia mot barnporr i Tyskland

Visst barnporr är hemskt men det berättigar inte att kontrollera samtliga i ett land som har kreditkort för att hitta de misstänkta.

Det är som att gå hem till samtliga husägare för att kontrollera ifall de har stöldgods.

09 januari, 2007 08:42  
Blogger Blissing sa...

Till och med SÄPO verkar tycka att förslaget suger:
http://www.sakerhetspolisen.se/Publikationer/remissvar_070104.pdf

09 januari, 2007 10:09  
Blogger Johan sa...

det är väl ingen nyhet att den borgerliga regeringen precis som den förra regeringen gillar övervakningssamhället? :)

09 januari, 2007 12:54  
Anonymous Kalle E sa...

Alla politiker älskar övervakning.

Det är det enda sättet de har för att skydda sig från sina väljare.

09 januari, 2007 14:32  
Anonymous Rickard sa...

Kombinera sedan detta med ett rättssystem som det som förespråkas av manniskor som Diesen, Lejonhufvud och Bodström, så blir allt riktigt otäckt faktiskt.

09 januari, 2007 22:29  
Anonymous Tom sa...

Ja se maktmänniskor.. undrar varför Thomas (vi skulle aldrig släppt det fritt från början*) Bodström låtits komma undan så lätt egentligen.

Han har ju varit en av de värsta pådrivarna inom EU, nåt som inte många vet om. Tycker snarare det verkar som Svt velat "mörka" den här frågan. Inte bra.

(*om internet!)

10 januari, 2007 01:56  

Skicka en kommentar

<< Home