Creeper

söndag, januari 07, 2007

Partipolitisk myndighetskampanj från AMS

Jag är ingen expert på grafiska profiler, men de har en poäng, och dess syfte är att skapa igenkänning och sammanhållning över ett företag eller organisations grafiska material.

De politiska partierna brukar satsa lite extra på det grafiska materialet i valrörelsen för att ge ett enhetligt och professionellt intryck till väljare. Detta märktes i denna valrörelsen då moderaterna satsade lite extra för att lansera sig själva som "nya" moderaterna, samtidigt som man mjukade upp webbsida och material till en lite mer ljusblå färg.

Moderaternas grafiska profil hittar du här.

I valrörelsen så riktades det kritik mot den socialdemokratiska regeringen för att de genom sina myndigheter och verk bedrev partipolitik. Tyvärr så verkar inte den nya regeringen vara så mycket bättre, när man genom arbetsförmedlingen startat kampanjsajten "nystartsjobb.se". Nystartsjobb i all sin ära, men att det största borgerliga partiet vill plocka politiska poänger genom sidan är lite väl genomskinligt (sen att sidan är fruktansvärt ful är en annan historia). Inte bara genom den grafiska profilen som är slående lik moderaternas egna (något annat typsnitt, men mycket snarlikt), utan också genom arbetsmarknadsministerns egen sida på sajten.

Eftersom att regeringen nu är inne på partipolitiska kampanjsidor, tänkte jag agera spåtant och föreslå ett par till. För vad sägs om...

...en kampanjsida som förklarar varför vi behöver punktbeskatta fett och socker. Avsändare folkhälsoinstitutet, och sidan kommer gå i kristdemokratiskt grönt och blått. Typsnitten hittas här.

...en kampanjsida från skolverket som förklarar ordningsbetyg. Sidan kommer gå i folkpartiblåa nyanser med orangea inslag. Trycksaker från lokala skolor kan dock se ut hur som helst, då ordningen med folkpartiets grafiska profil är betydligt sämre än dagens skola.

...en kampanjsida om de nya småföretagsreglerna. Varför skatterna trots allt blir högre och byråkratin mer. Centerpartistiskt grönt och grått är sidlayouten.

Varsågod regeringen. Vill ni för övrigt ha mer grafisk konsultation så finns min mailadress på sidan, och telefonnumret är nog heller inte så svårt att hitta. Röda nyanser funkar faktiskt på webben också, och glöm inte bort hederlig alliansorange...

---

Krohnman skriver också om nystartsjobbssajten. Rött blir grått...

Etiketter:

3 Kommentarer:

Blogger bongoman sa...

Är det bara jag som får en känsla av 1993?

07 januari, 2007 22:07  
Blogger Catti Ullström sa...

Kul inlagg om ngt ganska allvarligt. (Tror for i ovrigt att en en kampanjsida om de nya småföretagsreglerna i centerpartistiskt grönt och grått skulle bli en hit)

08 januari, 2007 16:44  
Blogger Mikael M sa...

Hmm,...BONGOMAN, what are you talking about?

08 januari, 2007 20:16  

Skicka en kommentar

<< Home