Creeper

onsdag, januari 31, 2007

Inkompetent uttalande från Morgan Johansson

Före detta folkhälsoministern och socialdemokraten Morgan Johansson måste få stå för dagens klantigaste uttalande. Det handlar om att familjen Reinfeldts barnflicka betalas av staten (men förmånsbeskattas av Reinfeldt), eftersom att hon/han måste vara anställd av regeringskansliet.

Har Morgan Johansson redan glömt bort att hans egen partiledare och förra statsministern Göran Persson också hade hjälp med de hushållsnära tjänsterna i Sagerska. Persson hade visserligen inte småbarn, och behövde därmed ingen barnflicka, men Persson hade städhjälp, trots att han tyckte att "människor skall allt städa själva" och att vi ska "betala för vår egen städhjälp".

Var någonstans var Morgan Johansson med kritiken då? Eller kan han förklara den stora skillnaden mellan att utnyttja de två olika tjänsterna?

---

När det handlar om själva sakfrågan så är det inte särskilt intressant om runt-om-kring-hjälpen för statsministern betalas från lönekuvertet eller direkt från arbetsgivaren. Det är en del av hans lön(förmåner), och därför skattar han för det. Bland alla förmåner en statsminister har så borde faktiskt barnpassning och städning vara de minst kontroversiella, och mest självklara att man som hårt jobbande statsminister behöver hjälp med.

Att det inte är så självklart idag kan säkert ha att göra med att de som varit statsministrar är män, och män har ju som alla vet en flitig liten fru någonstans som kan sköta det där. Allt annat är ju pigjobb och fult och dåligt.

Etiketter:

7 Kommentarer:

Blogger Emil sa...

Men det måste du väl förstå att det är skillnad på en moderat och socialdemokrat.

Man kan inte kritisera inom det egna partiledet. Det är viktigt att komma ihåg.

31 januari, 2007 11:34  
Anonymous Lore sa...

Så sant som emil sade det.

Läste appropå dumheter att Aftonbladet hamnat i
chocktillstånd över att Danielson faktiskt ljög om vad han pysslade med. Tjenare liksom.

31 januari, 2007 11:44  
Blogger Per Jodenius sa...

Klockren analys Johanna, som vanligt!

31 januari, 2007 13:42  
Blogger figge sa...

S skulle behöva lite självinsikt...
...det skulle de må bra av.

31 januari, 2007 17:43  
Anonymous Mikael Winterkvist sa...

Avdrag för hushållsnära tjänster skulle ju kunna leda till att idag lite trötta småbarnsföräldrar blev piggare och hann med både sig själva och sina barn bättre.

31 januari, 2007 20:31  
Anonymous SixDays sa...

Som blogge skrev: Cirkus Sosse. Nuff said.

31 januari, 2007 21:42  
Blogger Roger sa...

Jag tror jag förstår. Om en moderat statsminister får en barnflicka betald av staten, är det feminism. Om en socialdemokratisk statsminister får sin städning betald av staten är det pampfasoner.

Som någon skrev: Klockrent som vanligt.

31 januari, 2007 23:44  

Skicka en kommentar

<< Home