Creeper

torsdag, september 14, 2006

Persson och städhjälpen, som vi betalat

Persson gör bort sig när det handlar om städhjälp igen. Hans motstånd mot hushållsnära tjänster är fundamentalt, och han sa i kvällens partiledardebatt att vi ska "Betala för vår egen städhjälp".

Jag har via min skattesedel redan hjälpt till och betalat Perssons städhjälp i Sagerska. Han som tycker att "människor skall allt städa efter sig själva". Varför inte bara acceptera läget, inse att hushållsnära tjänster behövs, och införa den skattereduktion som idag redan finns på tex. måleri och andra hushållsnära yttre tjänster.

Ge lite cred till alla som redan jobbar i städsektorn. Sluta med pigtjaffset och nedvärderandet av städjobb, låt fler få möjligheten att arbeta vitt, och låt fler få möjligheten att få livet att gå ihop.

Det tycker jag att fler än en viss statsminister som vare sig städar själv eller betalar för hjälpen är värd.

5 Kommentarer:

Anonymous Fredrik sa...

Persson betalar väl inte för huset heller jag tycker alla människor borde få ett gratis hus med!

14 september, 2006 22:47  
Anonymous Anonym sa...

Skäms på dig Johanna, att kalla hantverkaryrken för "hushållsnära yttre tjänster" är som en smäll i ansiktet. Hade jag varit elektriker hade jag blvit riktigt förbannad på dig.

15 september, 2006 09:05  
Anonymous pigge piggvar sa...

anonymous (09:05): är du ironisk eller bara knäpp?

Men antar att du är knäpp (roligare så), varför är det ok att måla, snickra, rörmoka, fixa elen, etc hemma hos någon men inte att städa? Vad är det som är så förbannat hemskt med att städa, eller är det så att ni som tycker det har hemska minnen ifrån uppväxten då era föräldrar bad er om hjälp att städa där hemma och då svor ni dyrt och hederligt att aldrig städa åt någon, eller vad?

15 september, 2006 14:27  
Anonymous Anonym sa...

det handlar inte om städningen i sig, det handlar om att alliansens politik i sin helhet skapar större ekonomiska klyftor.

15 september, 2006 23:39  
Anonymous pigge piggvar sa...

anonymous (23:39): Om alla får det bättre vad spelar det då för roll om vissa får det mycket bättre?

16 september, 2006 22:35  

Skicka en kommentar

<< Home