Creeper

fredag, augusti 11, 2006

Ytterliggare en statssekreterare i blåsväder

Hur det politiska klimatet på regeringskansliet fungerar blir mer och mer förunderligt när ytterliggare en statssekreterare hamnar i blåsväder och inte agerar korrekt.

Vad Göran Perssons statssekreterare Lars Danielsson gjorde på annandagen 2004 vet vi fortfarande ingenting om. Efter piratebayrazzian visade det sig att Thomas Bodströms statssekreterare Dan Eliasson hade haft täta kontakter med den amerikanska upphovsrättsindustrin, och lovat dem att ta hand om Piratebay.

Nu är det Pär Nuders statssekreterare Jens Henriksson som fått reda på hemliga uppgifter, samma uppgifter som statsminister Persson lägligt förutspådde i sitt sommartal.

Någon som är förvånad?

10 Kommentarer:

Blogger Mikael M sa...

Rockhöger? Väntar på en en analus.

11 augusti, 2006 19:49  
Anonymous Anonym sa...

för att svara på din fråga; nej det är nog ingen som är förvånad att du, skandal-johanna, hugger på varje litet halmstrå du hittar. "storm i ett vattenglas", någon?

11 augusti, 2006 22:07  
Anonymous Erik Laakso sa...

Rockhöger var ju snyggt. *applåd*

11 augusti, 2006 23:26  
Anonymous Anonym sa...

Jo, jag är förvånad. Inte över Jens Henriksson, men över att du sjunker så här lågt. Kan du inte ta bort ordet "pirat" från din profil, så att du inte drar oss pirater i smutsen med dina patetiska vänster-höger-smutskastningsförsök?

12 augusti, 2006 00:07  
Anonymous J sa...

anonymous(2): Det där var inte speciellt konstruktiv kritik. Om du känner att du måste applicera hennes åsikter som dina egna bara för att ni båda kallar er pirater är det väl knappast hon som behöver ändra på något?

Så, nu till det vesentliga.
Jag tycker för det första att det känns väldigt uttjatat om vad som egentligen skedde på annandagen 2004. Mycket troligt att saker inte skedde som de borde ha gjort, men nu är det nästan som att man anklagar Socialdemokraterna för att vara själva orsaken till tsunamin.

Vad gäller razzian mot piratebay så får du mitt fulla medhåll; det är förkastligt. "Täta kontakter"; "All it takes is one secret handshake behind closed doors", mycket illa.

Och slutligen ang. Jens Henriksson. Jag tycker inte att det är något att slå emot egentligen, det känns ganska desperat, däremot gör du en bra poäng av att peka på det som sker "behind closed doors".

12 augusti, 2006 07:51  
Blogger Per Bylund sa...

Överliggare har jag hört talas om, men vad är en "ytterliggare"?

13 augusti, 2006 10:24  
Blogger Johanna Nylander sa...

Mikael, Rockhöger är texten på en knapp (kombinerat med en knapp med texten "Schlagerliberal") som förhoppningsvis kommer synas lite i valet. I alla fall i västsverige.

Per, sidokarmarna på en dörr kanske? :) Fast det är ett stavfel jag delar med ungefär 304 000 andra websidor, enligt google.

14 augusti, 2006 00:18  
Blogger Per Bylund sa...

Ah, jag ber om ursäkt. Det klart att ett fel som begås av många är mindre av ett fel - de 22,900,000 rättstavade webbsidorna till trots.

Jag har emellertid en ganska stark känsla av att ett fel är ett fel oavsett hur många som begår detta fel. Faktum är att jag t o m skulle gå så långt som att hävda att ett fel som begås av många är ett än värre fel. Effekten blir ju så mycket större - och effekten av ett fel kan aldrig vara annat än något felaktigt. (Det ger sig liksom av definitionen.)

"Ytterliggare" är ganska uppenbart ett substantiv eftersom det består av substantivet liggare och det beskrivande ytter, alltså något som är en "liggare" (kanske någon/något som ligger?) och som gör detta utanför eller närmast "ytan" (ytterst) jämfört med en annan "liggare".

Liggare är för övrigt enligt Svenska akademien en 1) fågel som ruvar ägg, 2) liggande gravsten, 3) horisontalt anbragt bjälke som sammanbinder uppstående bjälkar, 4) på överskärarsax: det blad som hölls mot klädet, 5) plym på hjälm, 6) en bok som ligger lätt tillgänglig, 7) stort fat (med oval tvärsektion) för förvaring av våta varor, 8) vara som ligger länge ngnstädes utan att kunna avyttras, eller 9) person (ofta utländsk) som ngn tid uppehöll sig på en främmande plats för att handla.

Eftersom ordet "liggare" redan finns och dessutom är rätt gammalt och redan har flera betydelser finns ju ingen vits med att skaffa nya betydelser till ordet. Det gör bara språket än mer mångtydigt och svårförstått.

14 augusti, 2006 14:09  
Anonymous Attila sa...

Det är alltid intressant att få höra lite nyheter från maktens korridorer - stå på dig Johanna! Om dina belackare hade makten, så skulle vi nog få dras med bloggcensur.

14 augusti, 2006 16:49  
Anonymous Rasmus Kaj sa...

Anonym 1 & 2: Ni kritiserar alltså en blogg för att den tar upp något som inte är "tillräckligt viktigt", men det är ok att SvD skriver om det? Nu har jag nog lite svårt att se hur ni tänker ...

Per Bylund: Långa utlägg om ett stavfel ... Jag har svårt att se ett stavfel i en blogg som viktigare än huruvida statssekreterare sköter sitt jobb på ett bra eller dåligt sätt.

22 augusti, 2006 12:37  

Skicka en kommentar

<< Home