Creeper

fredag, augusti 04, 2006

Knappnytt om valet

Grabben med Kniv i all ära, men Knatten har helt klart den roligaste analysen av riksdagspartierna.

Du hittar knappnytt om valet här.

Sjukt kul

4 Kommentarer:

Blogger Politiski sa...

Hah, rätt rolig även fast jag starkt ogillar den där katten :P

04 augusti, 2006 16:20  
Anonymous Anonym sa...

Jag var med på den tiden det begick sig - 1980s folkomröstningen alltså. Hade inte regeringen drivit igenom 3 olika alternativ hade NEJ-sidan vunnit.

Jag röstade NEJ då - och så här 26 år efter ser jag fortfarande ingen anledning att ändra min uppfattning.

I sin övermod tror människan alltid att han klarar av de mest komplexa problem - men - på ett eller annat sätt motbevisas den tesen rätt ofta. - Titanic var osänkbar - eller hur?

Så länge ett kärnkraften fungerar - producerar den undebar ren energi - men:

Avfallsfrågan är fortfarande inte löst på ett tillfredställande sätt. Vi får höra att det skall begravas på ett säkert sätt - men vem kan sia om hur begravingsplatsen ser ut om 1000 år - och hur våra avkomna som eventuellt bor där kan drabbas av det?

Dessutom - visar "incidenten" att något KAN gå fel. - Återigen får vi höra motstridiga uppgifter om det hela - men jag har på sistone blivit MYCKET allergisk för olika myndigheters uppgifter.

Tänk OM en katastrof hade hänt - en hårdsmälta liknande Tjernobil? - Yeah right - om den sittande regeringen inte klarade av tsunamikatastrofen - tror Du verkligen att de skulle klara av en hårdsmälta bättre?

Titta på Tjernobilkatastrofen engång till och översätt det hela till svenska förhållanden. Kärnkraft? - NEJ tack!!!!

04 augusti, 2006 22:20  
Anonymous Anonym sa...

Vem lyssnar på uppgifter från politikerna gällande kärnkraftverk? Inte jag iallafall sålänge det inte handlar om något rent politiskt.

Nu drar jag alla politiker över en kam men enligt min syn så är politiker ungefär lika pålitliga som massmedia, dvs inte speciellt mycket. Visst de kan ta upp uppgifter som har relevans men när det kommer till detaljer så är båda ganska dåliga och brukar ofta vinkla det till sin egen fördel.

Nä forskare och vetenskapsmän litar jag mera på och påstår de att kärnkraftverk är ofarligare än mycket annat så litar jag på det.

forskarna och vetenskapsmän har ofta ingenting att vinna genom att ljuga. Politiker och massmedia ljuger inte heller så ofta men de är väldigt bra på att vinkla och övertyga.

05 augusti, 2006 04:13  
Anonymous Anonym sa...

Jag skrev senaste inlägg men jag undrar.., varför skriver vi här och inte på kommentarerna till posten innan denna?

ber om ursäkt och Knatten är mycket rolig :)
(inte mer än en gång dock)

Förresten, angående referensen till Titanic så vill jag påpeka en skillnad. Det är ingen som bygger ett kärnkraftverk idag och tror att inte olyckor kan ske, de bygger istället med vetskapen att saker kan gå fel å bygger det onödigt säkert istället. Dvs att om något mot förmodan skulle inträffa så händer egentligen ingenting.

Jag skulle kunna tänka mig att bo i ett kärnkraftverk hellre än någon annanstans i sverige just på grund av säkerheten.

05 augusti, 2006 04:29  

Skicka en kommentar

<< Home