Creeper

onsdag, augusti 09, 2006

Sexualupplysning och lite mytmord

Eftersom det uppenbarligen kan behövas, så upplyser jag härmed alla om att det inte finns någon mödomshinna, och kanske kan göra min insats i att döda myten.

Det finns alltså ingenting som kan spricka första gången vid sex, och blöder det, så handlar det om att man gör fel, ingenting annat. Sen kanske det inte är så konstigt att man gör fel, men att utgå från att det är rätt att det blöder, det är att leva kvar i tron att kvinnor inte har någon sexualitet.

Mödomshinnan är alltså heller ingenting man kan förlora, utan det som finns där, är några slemhinneflikar som töjer sig fram och tillbaka, beroende på hur upphetsad man är.

RFSU är ett fint(och något ironiskt) exempel på ett upplysande organ som gått på myten om mödomshinnan.

---

När vi ändå talar sexualupplysning så tänkte jag döda myten om g-punkten samtidigt. Den är nämligen bara en del av klitoris, som sträcker sig bra mycket längre in och runt än vad den där lilla knappen gör.

---

Bara det faktum att detta inte är allmän kunskap pekar på hur lite man prioriterat kvinnlig sexualitet genom tiderna.

7 Kommentarer:

Blogger Vidde sa...

Shit, vad vilseledd man har varit! Det har ju aldrig lixom stämt i huvudet på en när man fått mödomshinnan förklarad för sig ("det är ett litet hål i den, så mensen kan komma ut, men det är en hinna där!"), men man kunde lixom aldrig få in i huvudet att den man talade med, eller som talade till en, skulle ljuga... Eller vara vilseledd själv. Whatever. Var har du fått denna info?

09 augusti, 2006 10:00  
Blogger Johanna Nylander sa...

Jag trodde själv på myten om mödomshinnan tills en en god vän upplyste mig om annat. DN-artikeln förklarar det rätt bra annars. Wikipedia har fått det nästan rätt.

09 augusti, 2006 10:10  
Blogger Vidde sa...

Sorry, såg inte länken...

09 augusti, 2006 10:42  
Anonymous Blogge Bloggelito sa...

Den klassiska sanningen i folkhemsbiologin i åttonde klass för ett par decennier sedan var att svenska tjejer är så aktiva i gymnastik och ridning och annat att deras mödomshinna redan är long gone när det är dags.

Men det finns fler stereotyper och myter att ta kål på än de två du angav, stereotyper som plågar mängder med folk.

09 augusti, 2006 11:06  
Anonymous Mind sa...

Jo, det behövs allmänbildning, man får ju t.o.m lära sig på biologin att det finns en mödomshinna. Jag har alltid tyckt det verkar mycket konstigt men det är ju lite svårt att kolla upp en sån sak själv som kille. Bra att det kommer fram hur det egentligen är.

09 augusti, 2006 12:40  
Blogger Henrik Hall sa...

Säger som vidde: Snacka om att ha blivit vilseledd...

13 augusti, 2006 22:37  
Blogger Cindy aka Epicentre sa...

"Myten om G-punkten" tycker jag inte alls att man ska slå hål på. Det måhända att punkten i själva verkat är en av klitorisorganets "rötter", men oavsett vad man kallar det så är det fortfarande en väldigt erogen zon och källa till orgasm för väldigt många kvinnor, precis som A-zonen längre in.

Visst kan man filosofera om huruvida kvinnans orgasmer samtliga är klitoris-sammanlänkade eller ej, men frågan är hur intressant det egentligen är.

14 augusti, 2006 01:46  

Skicka en kommentar

<< Home