Creeper

söndag, juni 11, 2006

Releasefest för "Läs mig"

Sådär, så var man hemma en kortare sväng i Skövde igen för att landa och tvätta inför stundande Hultsfredsfestival. Iklädd snygga men varma skor har min helg nu bestått av dryga sju timmars tågresande, nya bekantskaper, underbara vänner och mycket politik.

I fredags var det releasefest för den nya bloggboken "Läs mig". Boken finns i fint fildelningsvänligt pdf-format, både att läsas direkt, eller skrivas ut. Sakine och Maria tog bilder (finns det fler någonstans? jag vill se!), och det var många trevliga möten med både outade och anonymare bloggare, pirater, etablerade politiker, och en och annan "länge-sen-man-såg"-person. Hann inte hälsa på alla, men sammansättningen folk var spännande, och att centrum för marxism-nånting hade möte i lokalen bredvid var mest bara lite otippad humor. För att inte helt tappa fotfästet i de mer vänsterriktade leden (boken ges ju allt ut utav timbro), så blev det bokbränning alá Stalin, avtackande med sorgbukett och lite sjöröveri.

Fredrik och Fredrick hade en läsvärd artikel i gårdagens expressen om fildelning och jag tippar på att fildelningsfrågan kommer vara vid liv ett tag till, och att vinden i piratskeppen håller på att vända åt rätt håll. Annars är det ju som bekant, numera "rätt livat ute på internet", så vem vet vad som händer härnäst.

---

Just det, en liten uppdatering också: Vänsterkillen Ali Esbati (som för övrigt enligt uppgift befann sig i rummet bredvid under bloggboksreleasen) ska också släppa en bloggbok (vi har skapat en trend....glöm inte vem som var först...), den boken kan du inte ladda hem eller fildela som pdf, utan måste köpas för etthundratrettioåtta kronor. Jag gillar visserliggen böcker i analogt format, men varför vågar inte Ali sprida sin bok på nätet när han ur ett antikapitalistiskt perspektiv förespråkar fildelning? Eller kommer den lagom till releasen?

4 Kommentarer:

Anonymous Alfred sa...

Haha :-)
Det var kul att du kunde komma förbi på bokbränningen! Nästa gång du är i Stockholm är du välkommen att komma förbi igen.
918 pages to go...

11 juni, 2006 18:58  
Anonymous Anonym sa...

Hej Johanna!

Kul att träffas. Hoppas du snart kommer till Stockholm igen!

Varma sommarhälsningar från Maria

12 juni, 2006 15:02  
Anonymous Patrick sa...

?

12 juni, 2006 20:57  
Blogger Johanna Nylander sa...

Alfred, räkna med mig :)

Maria, riktigt kul att ses, tippar på att det blir den där kvällen hos Birgitta nästa gång.

Patrick, precis dom.

12 juni, 2006 21:16  

Skicka en kommentar

<< Home