Creeper

måndag, maj 22, 2006

Att piratkopiera en vinylskiva

Detta skulle väl nästan kunna gå under rubriceringen "brottsuppmuntran", men för den som har energin att faktiskt ta sig tid att göra det, tycker jag defintivt är värd det :)

Guiden hur du går tillväga hittar du här. Metodiskt och enkelt, men någon som testat och vet om det verkligen fungerar? :) Blev ju nyfiken...

Via Kungen på ett SJ-tåg.

5 Kommentarer:

Anonymous Jimmyroq sa...

Olagligt my ass! :-)

Det lär ju vara fullständigt lagligt och till och med rekommenderat att säkerhetskopiera sina nyinköpta vinylskivor. Däremot är jag väldigt tveksam till att det fungerar...i allafall med denna metod. Känns lite som att kopiera sina gamla från Tracks-listan inspelade C-90 band i ett dubbelkasettdäck. Gör det 2-3 gånger och sen hör man knappt att det är Kaj som pratar, ännu mindre vad det är för musik.

22 maj, 2006 23:28  
Blogger Johanna Nylander sa...

Hrm, helt rätt, du måste ge bort den också för att det ska vara olagligt :)

Men kassettband är underbara ju :) Själv hittade jag ett från ungefär 96-97 för nån vecka sen... spelas konstant i bilstereon medan jag ständigt funderar på vilken mystisk musiksmak jag hade då...

Pressbyrånmannen sammanfattar det bäst:

"Men guuuuu' så retro!"

:)

22 maj, 2006 23:47  
Blogger Vidde sa...

Inte nog med att du måste ge bort den, du måste ta betalt för den för att det ska få kallas piratkopiering. Och för att det ska vara olagligt måste man väl ge bort stora mängder till folk man inte känner? Typ dela ut såna där på gatan... Tänk om man skulle göra det... Bränna skivor och stå på gatan och ge bort (och då menar jag MASSOR, typ stå en hel dag och bara ösa ut skivor). Vilken grej!

23 maj, 2006 00:00  
Blogger Johanna Nylander sa...

Hrm, nu är jag trött och blandar ihop lagarna. Stämmer givetvis det där... så länge det är musik på skivan och inte tex. en bok.

Å andra sidan så är privat bruk rätt flummigt och går säkert att hårddra rätt långt, och kopierar du en redan kopierad skiva, så begår du genast ett lagbrott :)

Men funkar kopieringstekniken, så är jag definitivt på med en massutdelningsaktion :) Dessvärre så är väl antalet spelare som kan spela den typen av skivor alldeles för få för att det skulle få genomslagskraft...

23 maj, 2006 00:08  
Anonymous Jimmyroq sa...

Gamla blandband ja...jag arkiverade mina i en kartong för ett par år sen. Om det finns kasettbandsspelare om 20 år så kan det säkert bli en rolig återupptäckt.

Att dela ut LP-skivor är ju ganska dyrköpt, men jag har själv haft planer på att fildela genom att lägga DVD- och CD-skivor på allmäna platser tillsammans med en liten instruktion om vad det är för något. Lite som BookCrossing fast med musik och film. Med tanke på att man kan köpa ett 100-pack med DVD-skivor för under 250 kr så känns det som en ganska liten kostnad i förhållande till den goda gärningen.

Helt teoretiskt så klart, annars skulle det ju vara en uppmaning till brott...

23 maj, 2006 02:09  

Skicka en kommentar

<< Home