Creeper

fredag, maj 19, 2006

Ett stort tack och lite reflektioner

Det har varit en hektisk dag och telefonen har snurrat alldeles varm. Kommer återkomma med att kommentera mera senare. I princip all media har rapporterat om Danielssonaffären, och det lär komma ännu mera om det under fredagen.

Själv har jag försökt vara så öppen som möjligt om hela historien, även om vissa försökt få det till någon annan form av vinkel.

Vill mest rikta ett enormt tack för alla stödmail och trevliga kommentarer jag fått, även om jag tycker att det här är en lite intressant tankeställare. Min egna mailbox har också fått smakprov på en hel del kritik. "Ditt beteende är obegåvat, osmart och barnsligt, skvallerbytta", "Förr i tiden hade tanter symöten där syddes och skvallrades. Numera bloggar feminister" och "Hur dum och oetisk får man vara" är bara några.

Har dessutom till alla nästkommande samtal med journalister skrivit upp på kom-i-håg-lappen att man inte får skämta eller vara ironisk. DN tolkade mitt svar på frågan om min riksdagskandidatur: "ja, just det, nu vet ju folk vem jag är i alla fall" till att: jag inte utesluter att jag kan kryssas in och "-Efter den här dagen är jag ju lite kändis, så".

:)

61 Kommentarer:

Blogger floodis sa...

Oj, hoppas du inte missade Schlager då! ;D

19 maj, 2006 01:52  
Blogger Johanna Nylander sa...

Klart jag inte gjorde :) Njöt framför tv:n med avstängd telefon och en stor skål med popcorn :)

19 maj, 2006 02:02  
Anonymous Lore sa...

Läste just att Danielsson hotar med rättsliga åtgärder. Jag är ingen jurist så jag vet inte hur mycket kött på benen han har, men det låter väldigt mycket som ett grepp för att vrida undan blåslampan från sig själv (och samtidigt skrämma folk från att säga det de plötsligt så moraliserande kvällstidningarna inte vågar).

Lycka till i vilket fall. Och bry dig inte om gråsossarnas gnäll, de hade gottat sig rejält om situationen vart den omvända.

19 maj, 2006 02:13  
Anonymous Patrick sa...

Johanna, att du inte på vanligt klassiskt politikermanér bara avböjde vidare kommentarer i ämnet? Tänk dig Rapport:

"Rapport har under dagen sökt Johanna Nylander för en kommentar, utan framgång."

Kan Danielsson, kan du. :)

---

Sen är det riktigt trist att se dräggen krypa fram från under de stenar de vanligtvis huserar och komma med löjliga kommentarer som de du visar och som syns i tidigare inlägg (och förmodligen detta också, måhända), som av någon anledning aldrig yttras till män.

19 maj, 2006 02:30  
Blogger Source sa...

Nu har det blivit viktigt att fortsätta av ytterligare en anledning.

Nu spelar det stora PR-maskineriet. Ulvskog via Expressen i anfall mot Leijonborg. Eduards i Aftonbladet om att känna sig kränkt. Danielsson i SvD om att vara kränkt och eventuella rättsliga åtgärder privat. Samordnat - smart - effektivt. Och inte ett nytt ord om någonting. Bara känslor och indignation. Det får bara inte fungera. Just här måste alla mediala krafter stå kvar och inte vika för PR-trycket. Clinton hade inte byxorna nere med assistenten i vita huset. Åtminstone fram till dess att det visade sig att assistenten hade berättat om händelsen för andra. Clinton såg amerikanska folket rakt in i ögonen och ljög. För att det är så man reagerar när kraschen kommer mitt i blandningen av yrkesliv och privatliv. Och man tror att ingen kan veta hur det var. Inget konstigt med det. Därför är det självklart att Eduards och Danielsson förnekar och Ulvskog går till anfall. För att man tror att ingen vet. Alla bara gissar och tror. Det fungerar fram till dess att någon annan som vet säger något. Och det finns alltid någon annan.

Fakta från Danielsson i hans artikel i SvD i den återstående huvudfrågan:
Jag var inte hos Eduards eftersom jag var hemma hos familjen.......
.....och så var jag på Rosenbad och jobbade lite då och då under dagen........
......och då ringde jag Dahlgren tre gånger........
.....eller om det var en annan dag.....
.....och det har jag sagt hela tiden.

Nu börjar frågan om vad Danielsson gjorde på annandagen bli intressant på allvar. Det finns ju snart ingenting i min föreställningsvärld som Danielsson kunnat göra som motsvarar denna majestätiska cover-up hantering.

19 maj, 2006 07:59  
Anonymous Anonym sa...

Det är ju helt uppenbart att Sossarnas spin-doctors försöker vrida bort uppmärksamheten från sina egna affärer på klassiskt Maskirovka-maner.

Och jag har svårt att tro att Danielsson skulle kunna lägga upp ett förtalsmål angående ryktena.

Vad jag inte förstår är varför media köper Danielssons/Eduards/Ulvskogs historia rätt av. Det har egentligen ingen som helst betydelse om Danielsson nuppade med sin sekreterare eller inte, det enda som spelar någon roll är frågan om ansvarsfördelning under katastrofens första timmar.

1. Var Danielsson på jobbet?
2. Hade han pratat med Dahlgren?
3. Var Göran Persson rätt informerad?
4. Hade Göran Persson givit rätt instruktioner till sina medarbetare?
5. Låg ansvaret på UD eller på statsrådsberedningen?

Till syvende och sist kommer man till frågan om Göran Perssons ansvar.

Och en plausibel förklaring till hela händelseförloppet är att Göran Persson var indisponibel eller inte i stånd att inse vidden av katastrofsituationen, eftersom han antog att inga svenskar var inblandade, och därför gav Dahlgren felaktiga instruktioner.

Dahlgren är en "patsy" för Göran Persson. Dahlgren får ta på sig skulden för att Persson inte kan erkänna sina egna felbedömningar av situationen.

19 maj, 2006 08:30  
Anonymous Anonym sa...

Förlåt, "Danielsson" ska det vara i dom sista styckena.

19 maj, 2006 08:33  
Blogger politisktinkorrekt sa...

Patsy, var ordet, alternativt "fall guy". Fast ärligt sagt är jag ganska oinitierad. Har inte alls följt med. Minns dock att Dick Erixon var den förste att påstå rakt ut att Danielsson varit med sin älskarinna. Men tänk om han inte var det? Tänk om de verkligen är "bara vänner", trots allt vad som påstås i "När Harry mötte Sally"? Eller som en elak vän frågade: "Har du sett hur de ser ut? Skönheten och odjuret." Därmed menade han att en amorös vinkling var utesluten. Jag försökte lite lamt, men föga övertygande med att Danielsson kanske hade en ovanligt lång kuk, samt erinrade om Henry Kissinger, som ju inte heller var en Adonis.

19 maj, 2006 08:37  
Anonymous Martin sa...

Jag tillhör dem som tycker att man som riksdagskandidat bör vara mer försiktig när man spekulerar på det sätt som du gjort Johanna. Inte för att jag på något som helst sett skulle vilja jämföra dessa spekulationer med den förtalskampanj som (s) bedrivit (något sådant vore absurt!) utan helt enkelt för att du även är en representant för folkpartiet och också har ett förtroendekapital att förvalta. Men det är intressant att se hur detta utvecklats. Det har blivit väldigt konstiga proportioner på det som från början bara var ett litet blogginlägg. Kvällstidningarna, där spekulationerna internt säkert varit många, upptäckte plötsligt ett sätt att göra nyhet av detta utan att själva behöva ta ansvar. Vilket hyckleri!
Det verkar även som om motattacken var väldigt välkoordinerad och välregisserad - Ulvskog med hårda angrepp som jämför detta med (s) anonyma smutskastningskampanj från partihögkvarteret (absurt!) och kräver en förklaring från ledningen i Folkpartiet (vilka förlorar hur de än gör), och Persson som försöker verka storsint. Danielsson kommer dock inte att slippa mediabevakning efter detta. Nyhetsvärdet av att avslöja sanningen höjdes just väsentligt...

19 maj, 2006 08:44  
Blogger politisktinkorrekt sa...

Pikanterierna runt affären Danielsson har fått debatten att handla om annat än kärnfrågan, men SvD drar åter fram den i ljuset:

"Tack vare att UD:s kabinettssekreterare Hans Dahlgren har låtit teleoperatören kontrollera hans samtalslistor, vet vi att Danielsson på tvärs med sin minnesbild inte ringde Dahlgren för att försäkra sig och ytterst statsministern om att UD hade gått i gång. . .


Lars Danielsson hävdar att han var på plats i Rosenbad, men trots att diskussionen pågått så länge har han inte kommit med några hållbara belägg för det. Frågan är varför? Rosenbad är en så väl bevakad arbetsplats att en besökare lämnar någon form av in- eller utpasseringsspår. Det vore enkelt för Danielsson att lägga dessa på bordet."
http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_12704132.asp

19 maj, 2006 09:02  
Anonymous Anonym sa...

Det mest intressanta i denna nya storm i vattenglaset är att en liberal åsiktspridare som du kan sprida förtalande rykten och komma undan med det, när en sosse gör det om en moderatledare är det "tendentiöst" samt en "förtalskampanj". Borgeliga media dominerar i detta land och är med sin högervridande "tredje statsmakt" ett hot mot demokratin.
allt handlar om att vrida makten ur händerna på sossarna. Jag är inte ens sosse eller vänster själv, bara mycket illa berörd av de antidemokratiska tendenserna i Sverige 2006.
Fint med allt stöd du fått men jag tycker inte du är värd det, du borde skämmas.

19 maj, 2006 09:10  
Blogger Tjallamalla XXX sa...

Nu har jag skrivit vad jag tycker och tror.

Och jag är så sjukt imponerad av att en 20-åring och en 30-åring kan få Maktpartiet (TVÅHUNDRATUSEN medlemmar), socialdemokraterna; REGERINGEN att få stora skälvan.

Även om Eduards må förtjäna någon form av ursäkt så är det fortfarande hatten av.

19 maj, 2006 09:43  
Blogger pelpet sa...

Det finns några skillnader.

Den socialdemokratiska ryktesspridare var anonym, hade själv hittat på sina rykten och skickade dem till pressen mfl.

Ingarö och Nylander står för vad de säger, bygger vidare på en mycket insinuant aftonbladet-artikel och sprider vidare redan kända rykten och skriver på sina egna bloggar.

Dessutom är situationen olika. I mailskandalen så fanns det _inget_ bakom , men i detta fall så sitter en av sveriges högsta ämbetsmän och ljuger så öronen trillar av.

Och du som tycker att Johanna borde skämmas kanske har lust att stå för din åsikt under eget namn. Då blir den lite mera värd.

19 maj, 2006 09:46  
Blogger Freddi Westerlund sa...

Manuell trackback

19 maj, 2006 10:03  
Anonymous Lore sa...

Bra sagt pelpet. Det kan dessutom tilläggas att det som borde skrämma den käre anonym, i Sverige 2006, är politikernas försök att mörka sanningen. Det är _våra_ folkvalda. De är ansvariga inför oss, inte tvärtom. Detta verkar helt ha glömts inom der partei.

19 maj, 2006 10:07  
Anonymous Anonym sa...

"Njöt framför tv:n med avstängd telefon och en stor skål med popcorn :)" det där låter ju hmm ansvarstagande. Undras om FP är måna som sitt förtroende, isåfall borde kanske Johanna avgå. Personligen har man ju fått oänligt många argument de senaste dagarna för att inte rösta på dem.

19 maj, 2006 10:32  
Anonymous Fredrik Olsson sa...

Leijonborg vägrar prata nu

Skrivet: 19 maj kl. 09:03
Nej nu vare sig vet han något eller ber om ursäkt men när mailskandalen rullades upp då var det annat ljud i källan, då var det ett bottennapp osv osv.

Tänk på detta ni som ska rösta på folkpartiet, den käre Lars har olika standard beroende på om han eller någon annan ljuger, vem vill ha en sån i regeringen.

I går hörde jag den patetiska luf kvinnan bli intevjuad av Ekot, hon var så rädd att hennes röst darrade, vilken njutning det var att höra hur rädd hon blev när hon insåg att hennes ryktesspridning blev riksnyhet.Flicka lilla, håll dig borta från sånt du inte behärskar. Johanna Nylander heter hon och är riksdagskandidat och andre vice ordförande för Liberala ungdomsförbundet i Västsverige. Hon sa bla:
"Han har struntat i att sköta sitt jobb för att i stället umgås med älskarinnan"
Sådana fruntimmer vill inte jag ha i riksdagen vill ni???

Det är nackdelen med små skitpartier som folkpartiet att när dom ska hitta riksdagsmän måste dom leta i bottenskrapet, och nu har dom letat långt ner i leran och hittat en "ung kvinna" som darrar som ett asplöv när hon blir konfronterad av media, nej du Johanna, riksdagen är inte din division, stanna hemma och koka kaffe åt de andra "luffarna" istället!

(jo, jag njöt av varje ord jag skrev ovan)

19 maj, 2006 10:47  
Blogger Wille sa...

Skämta med journalister? Njae, ingen bra idé, de får ju humorn (och mycket annat) bortlobotomerat första terminen på journalistlinjen..

Vem som helst som har Google kan ju se att hela denna storm i vattenglaset är en tidningsanka som heter duga (vilket inte gör det förvånande att Socialdemokratiska Aftonbladet, där allt började, är den mest sansade av nyhetsmedia för en gångs skull)..

19 maj, 2006 10:53  
Blogger Maria Byström sa...

Hej Johanna!

Jösses vilket liv i luckan det blivit.

Jag tycker du är störtcool och att du tar det hela så bra.

Du går en mycket ljus framtid till mötes, det är jag övertygad om.

Sköt om dig!

19 maj, 2006 11:24  
Anonymous Anonym sa...

maria byström skrev: "Du går en mycket ljus framtid till mötes, det är jag övertygad om." Vilken planet bor du på?
Johanna har spridit lögner på sin blogg och orsakat flertalet utpekade och deras familjer en hel del lidande, är det så man gör karriär menar du?
Den här typen av smutskasting och förtal hör inte hemma någonstans, alldra minst i politiken. Lars Lejonborgs strutsmentalitet visar vilken extremt dålig ledare han är.
Hoppas Danielsson får upprättelse.

19 maj, 2006 11:58  
Blogger Tjallamalla XXX sa...

Men hörni ni, anonyma fegisar - SSU:are får jag förmoda - jag förstår att ni njuter av den här situationen, där ni liksom Ulvskog verkligen tror att det svenska folket är upprört över är "ryktesspridningen". Men kom igen - era IP-nummer loggas ändå, stå för era åsikter på en gång istället för att fega som den där SSU-ombudsmannen som drev bloggen vars titel t o m var en lögn.

Om ni på allvar tycker att Johanna är dum och om ni på allvar tycker att hon pekar ut en rättskaffens man som klandervärd - har ni reflekterat över att ni gör ungefär samma sak men mot Johanna? Nej, det har ni inte. Antingen för att er samlade intelligens ligger på Ulvskogs icke beundransvärda nivå, eller för att ni faktiskt inte tycker det. Ni har bara fått uppfattningen (eller kanske order från Sveavägen 68?) att ett bra sätt att driva kampanj på, det är att visa att You Don't Fuck With Sossarna.

19 maj, 2006 12:39  
Anonymous Anonym sa...

Kungen av kransen, du är ju inte alls anonym eller så. Står ju bara ålder och ort på din sida, vilket skämt.
Anledning till folks anonymitet är enkel, antagligen orkar de inte regga sig här på blogspot, och vad säger ett nickname egentligen om en person, "kungen av kransen" wtf lixom?
Angående ditt människoförakt "Antingen för att er samlade intelligens ligger på Ulvskogs icke beundransvärda nivå" så tycker jag du ska sluta kasta sten i glashus för att dra till med en klyscha. Beträffande Johanna och klyschor så har jag en till: Har man gett sig in i leken...

19 maj, 2006 12:49  
Blogger Tjallamalla XXX sa...

Fine, jag köper piken om anonymitet - men det är en jävla skillnad att skriva under en pseudonym man konsekvent har använt ett bra tag (på en blogg som egentligen bara finns till för att vännerna runtom i landet ska kunna hänga med i vad som händer i livet; inte som åsiktsmegafon) och att helt sonika skriva under som anonym. Blogspot erbjuder, som du kanske sett, möjligheten att skriva sitt namn. Ta den !

Jag hyser inget generellt människoförakt, apropå stenar i glashus. Däremot föraktar jag slingrande ormar som vissa icke nämnda statssekreterare och falskspelande ulvar som också är sekreterare, om än med annat prefix. Och dig, som fortfarande inte vågar stå det minsta för vem du är.

Men generellt gillar jag, och tror på, människor.

19 maj, 2006 13:08  
Anonymous Anonym sa...

Jag trodde att SSU:arnas förtroendekapital sedan länge var förbrukat. Fusk med medlemsantal och annat bidragsfusk menar jag.

Att inte fatta skillnaden mellan att de högst uppsatta politikerna och deras närmaste medarbetare ljuger för öppen ridå, å ena sidan, och att bara vidarebefordra tankar och funderingar som oundvikligen uppstår när lögnen upphöjs till något acceptabelt, är ju direkt skrämmande.

Är det ur dessa SSU-led, med alla dess Nyttiga Idioter, som våra framtida ministrar skall rekryteras, så ser det onekligen mörkt ut för Moder Svea.

Stå på dig Johanna! Låt dig inte nedslås av (s)-pöbelns skränande! Sanningen måste helt enkelt segra till slut. Allt annat vore mörker i kvadrat.

19 maj, 2006 13:24  
Anonymous Anonym sa...

Right Online har tvingats släcka ner sin blogg. Ska inte du också göra det?

/E

19 maj, 2006 13:34  
Anonymous Anonym sa...

anonymous 13:24, glöm inte misshandel av dörrvakter också

19 maj, 2006 13:40  
Anonymous Anonym sa...

Misshandel av dörrvakter ja, med ty åtföljande rasistiska inslag. Helt rätt.

Det skrämmande med hela den här Helinsky-affären är väl dess wag-the-dog-liknande inslag.

I dag hade vanligtvis återhållsamma Göteborgs-Posten ett helt uppslag om affären, förutom en spalt till vänster. Högst upp i den spalten återger man pliktskyldigast ett TT-telegram som berättar att riksdagens justitieutskott just godkänt Bodströms buggningslag.

Detta då tack vare s i ohelig allians med fp och m. Att förslaget innebär att exempelvis tidningsredaktioner därvid kan buggas, och att därmed den grundlagsstadgade anonymiteten för uppgiftslämnare åsidosätts, förefaller att ha gått alla journalister förbi.

Likaså att svenska folkets skydd mot att politikerna stiftar lagar som bryter mot grundlagen, dvs. Lagrådet, blir överkört noteras inte ens.

Suck! Vart är den här bananrepubliken på väg egentligen? Jag förmodar att det får bli Piratpartiet den 17 september, det enda parti som verkar ta dessa ständiga integritetskränkningar på fullt allvar.

19 maj, 2006 14:02  
Blogger politisktinkorrekt sa...

Om Danielsson ljuger, varför gör han det? Har han rätt att ljuga?
Hade Clinton rätt att ljuga om huruvida han haft en sexuell relation med Monica Lewinsky?

Sammanfattning: om Danielsson inte medvetet ljugit, så är det synd om honom och hans familj. Om han däremot verkligen ljugit om sitt agerande annandagen, så är det mest synd om tsunamins alla svenska offer. . . ja, hela svenska folket.

Men är inte Göran Persson och resten av sossarna medskyldiga i så fall?

Förresten, ingen rök utan eld, eller? Göran Persson och Margareta Winberg utsattes för en förtalskampanj som bekant, om det nu var en sådan.

Lustigt nog fick jag, när det begav sig, via en luf-are
(alltså inte luffare) veta, att det enligt en journalistiskt kontakt han hade, inte alls var förtal.

Med andra ord, är luf-are mer skvaller- och förtalsbenägna än andra ungdomsförbundare?

Nej, givetvis inte. Minns förtalet mot Palme, och sen sosse-förtalet om att Reinfeldt skulle vara pedofil. Skrämmande.

Tur att man inte röstat i ett riksdagsval på 12 år. Vem vill besudla sin rösträtt?

19 maj, 2006 14:05  
Blogger A.R.Yngve sa...

Jag tycker all denna debatt är uppfriskande. Svenska valrörelser brukar ju annars vara så trååååkiga!

Oavsett var du står i frågan om hur regeringen reagerade (eller ej) på tsunamikatastrofen -- bli inte skraj för att folk pratar om den här saken, på bloggar och annorstädes. Det visar ju att folk bryr sig, de engagerar sig politiskt!

För det vill vi väl alla?

Nästan alla iallfall.

19 maj, 2006 14:29  
Blogger Jonas N sa...

Jo visst är det många SSU:are och fd sådana (Eller? Går det att lämna den organisationen öht!?)

Speciellt belysande tyckte jag Fredrik Olsson var. Det framgår tydligt att han ohöljt njöt av att unga Johanna lät skärrad med ett mediadrev och (för en gång skull) påstridiga (modiga?) journalister.

Han säger öppet att hon skall hålla sig borta från att kritisera sossar om/för att hon inte rår på dem!?

Även resten av inlägget ('bottenskrapet', 'skitpartier', 'patetiska' 'flicka lilla', 'stanna hemma och koka kaffe') vittnar om något helt annat än Fredrik vill skriva om. Men han skriver iaf under med namn. Och han är trots allt riktigt rolig (dock nog omedvetet) när han med indignationsdarr på tangentanslagen skriver att han som sosse ...

... inte vill ha in någon sådan (folkpartistisk!) kvinna i riksdagen!

Touché! :-)

Han smyger dit tillägget 'vill ni det?' men behöver kanske ändå uplysas om demokratins funktionssätt: Man röstar rimligtvis bara på folkpartister om man vill se just sådana i riksdagen, och det är bara genom aktiva medvetna val (kryss) man skulle kunna få namnet på plats nr 16 att knuffa undan den enda valbara poistionen på samma lista.

Men symptomatiskt är hur en drygt sosse här orerar om hur människor i andra partier borde uppträda och passa sig för att utmana sossar och sticka ut i media.

Smakligt!

19 maj, 2006 14:42  
Blogger Joel Malmqvist sa...

Pelpet,

"Dessutom är situationen olika. I mailskandalen så fanns det _inget_ bakom, men i detta fall så sitter en av sveriges högsta ämbetsmän och ljuger så öronen trillar av."

Så är det förvisso inte. S-tjänstemannen hade, precis som Ingerö, hört journalister snaska om Reinfeldt och var lack över att media inte tog upp tråden med påstådda skattebrott. hur det var i sakfrågan vet vi inte, men naturligtvis måste man tro på Reinfeldts nekande om inget annat finns att tillgå. Det funkar lite som i en amerikansk rättsal: om bevisen framkommit genom att polisen gjort fel går det inte att använda.

Det finns inget som tyder på att Danielsson ljuger. Han har berättat för KU, Katastrofkommissionen och i dagens artikel i SvD. Den som hävdar att han ljuger måste avkrävas någon form av bevis för att det är så. Eller vara tyst.

19 maj, 2006 15:09  
Blogger Christian sa...

Vår käre landsfader meddelar att han inte bara har ansvar för allt som händer inom socialdemokratin utan även allt som händer i landet:
HSB vs Viggo

19 maj, 2006 15:22  
Anonymous Mind sa...

"Leif Leif Leif vad har du gjort? Ta tillbaka allting fort fort fort!" - Från filmen Leif. =)

Go get them, du behövs.

19 maj, 2006 15:35  
Blogger figge sa...

Tycker detta har fått lite stora proportioner. Fast är samtidigt en friskfläkt, äntligen lite action i politiken. Jag hejjar på Johanna.

19 maj, 2006 16:01  
Blogger pelpet sa...

Joel M:
Enligt Carl Bildt så är det tydligt att Danielsson ljuger, eftersom Danielsson och Dahlgren lämnat motstridiga uppgifter och Dahlgren har bevis för sina.

Visst är det svårt att rota i ryktens ursprung och det är lätt att hänvisa till "journalister" som både (S)-mailaren Mats Lindström och Ingarö och Nylander gjorde. Men Danielsson-ryktet har figurerat på fler ställen (1, 2) innan Ingarö och Nylander skrev om det.

Dessutom är det rejäl skillnad på befattningarna.
Mats Lindström är en av socialdemokraterans viktigaste kampanjledare. Johan Ingarö är politisk sekreterare i folkpartiet och Johanna Nylander har ett mindre förtroendeuppdrag i luf och står på en totalt ovalbar plats på en riksdagslista.

19 maj, 2006 16:06  
Anonymous Fredrik Olsson sa...

Om folkpartister ska mätas med annnan moralisk mäststicka än sossar så stämmer det du skriver Jonas, "Han säger öppet att hon skall hålla sig borta från att kritisera sossar om/för att hon inte rår på dem!?"Sen kommer inte Johanna när hon hamnar i riksdagen bara att vara folkpartist utan en av 349 ledamöter i Sveriges riksdag som ska upprätthålla demokratiin så då tar jag mig friheten att kräva att hon inte hamnar där, inte bara för att jag är sosse utan svensk medborgare, hon är inte värdig det.

"Men symptomatiskt är hur en drygt sosse här orerar om hur människor i andra partier borde uppträda och passa sig för att utmana sossar och sticka ut i media"
Så att din presssekreterare nu ljuger offentligt
"Men Jakobsson gjorde en tavla.
I brevet, som Expressen tagit del av, uppmanar han Ulvskog att informera "den socialdemokratiske presssekreteraren i Stockholms läns landsting och i regeringskansliet som diskuterar rykten om Lars Danielssons privatliv på vänsterbloggen."
Problemet är bara att "diskussionen" som pressekreteraren Magnus Ljungkvist anklagas för i själva verket var en uppmaning att i n t e skvallra.
" är ok?? som jag sa , stanna hemma och koka kaffe!!

19 maj, 2006 16:09  
Blogger A.R.Yngve sa...

Man kan ju blogga hemma och koka kaffe på samma gång... och efter ett par koppar kaffe bloggar man bara ännu mer energiskt!
;-P

19 maj, 2006 16:21  
Anonymous Annika sa...

Och nu finns inte längre någon kritik mot Danielsson på Aftonbladets nätlöp utan det toppas av "Debatt – Högern vill tillbaka till 1800-talet". (Och självklart syns inte Alliansens happening idag.) Det är så att man börjar undra om de inte startade sitt drev efter Danielsson för att förekomma ett riktigt drev, ett som skulle kräva att GP och grabbarna skötte sitt jobb under tsunamin.

19 maj, 2006 16:22  
Blogger Jonas N sa...

Fredrik

Jag är egentligen inte intresserad av att bemöta vad du säger i sak. Du är sosse, hejar på sossarna och uppför dig tyvärr som (allt för mången) sosse.

Det var min poäng. Ditt inlägg talade för sig. Och om du kollar bland inläggen i den föregående blogposten finner du massor med anonyma inlägg som håller samma nivå som ditt förvisso signerade!

Sen när du tlar om 'min' partisekreterare vet jag inte alls vad du yrar om, och inte resten av inlägget heller. Jag är inte (fp) och inget annat heller.

Jag bara notera hur drygt du ville tillrättavisa denna 'flicka lilla' ... något du tydligen har en viss vana av.

Du kanske också skall påminnas om att hela denna historia existerar av ett enda skäll, och det är just proceis att folk (sossar) har ljugit offentligt. Glöm inte bort det. Och minns att det inte bara är Lars D som har ljugit i denna historia. Det har även hans chef, och det är sannolikt på dennes instruktion har håller på som han gör ... ljuger som han gör alltså!

Men jag förstår att sossarna sååå gärna vill att det skall handla om annat istället.

19 maj, 2006 16:37  
Blogger PrBe sa...

Angående det eventuella åtalet om ärekränkning, jag tror det främst är en fråga om uppsåt, det finns ett prejudikat (målnummer: T322-88) om någon gitter införskaffa det. Gissningsvis rör det sig om en bedömningsfråga vem vederbörande är allmänintresse osv.
Fast LD hävdar kanske att han har blivit förolämpat i sin myndighetsutövning (5 kap 5 § i brottsbalken) :)

19 maj, 2006 17:01  
Blogger Elizabeth sa...

http://www.nrk.no/nyheter/utenriks/5680957.html

Du er jo kjendis i utlandet og:)

19 maj, 2006 17:07  
Blogger figge sa...

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,828557,00.html

Stackars Danielsson, kanske är det samvetet som spökar och han behöver lite tid att tänka på vad han sysslat med den 26e 2004...

19 maj, 2006 18:51  
Anonymous Anonym sa...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

19 maj, 2006 20:37  
Anonymous Anonym sa...

Jaha, jag blev deletad.
Johanna jobbar hårt på sin blog.
LEVE DEMOKRATIN och det fria meningsutbytet !

19 maj, 2006 20:52  
Blogger Johanna Nylander sa...

Det räcker med att jag är ansvarig för det jag själv skrivit. Jag vill helst slippa bli ansvarig för helt andra rykten (om helt andra personer) som inte har med saken att göra, bara för att folk skriver det i mitt kommentatorsfält.

Kollar du dessutom in resten av kommentarerna så ser du att jag har en rätt hög toleransnivå.

Jag vill helst slippa införa moderering på alla kommentarer, eller ta bort kommentarsfunktionen helt. Så håll debatten saklig. tack!

19 maj, 2006 20:55  
Anonymous Anonym sa...

Eh, jag skojade lite om Fp, uppenbarligen satiriskt, jag sa att borde inte Fp gå lite längre än Venstre och fundera på att invadera Norge i neokonservativ anda eftersom de både har olja och annat skumt, att det skulle kunna bli ett lyft för Fp nu när väsnterblocket gått om igen - vet inte hur kul det är men det är ju ett försök till humor, är humor förbjudet på din blogg ?
Och hur "saklig" är du själv ?
Det är klart det där med väsnterblocket är väl en öm tå...

19 maj, 2006 21:04  
Anonymous Anonym sa...

Hörru Anonymous 21:04 etc.

Kila iväg till Ali Eskbati, Jan Inge Flucht eller någon annan av de fria demokratiska bloggarna som har en godkänd-deletad ratio till den senares fördel.

Angående Danielsson är det helt uppenbart att karln döljer något. Som sagt: Vem tjänar på att Lars Danielsson, en tjänsteman, löper skampåle i media dag ut och dag in samt utstår diverse hätska angrepp från förbannade anhöriga?Vem tjänar på att media fokuserar på Lars Danielssons eventuella misstag? Vem tjänar på att hemlighetsstämpla (!!) inpasseringslistorna som kan bevisa att Danielsson var på jobbet, vilket i sin tur leder till att media ägnar all sin uppmärksamhet åt... Danielsson?

Vem tjänar på att Danielsson får framstå som en total jävla idiot?

Vem tjänar på att Danielsson får bära hundhuvudet?

19 maj, 2006 21:48  
Blogger PrBe sa...

Joel Malmqvist:
Även om den sk Mail skandalen föregicks utav berättelser ifrån journalister, något jag inte kände till, så återgavs ryktena i breven som sanningar.
Johanna och Ingarö var tydliga med att det var just rykten och varifrån de härstammade, relata refero ungefär.
Fanns det överhuvudtaget fog för Reinfeldt breven eller var det bara varmluft? Som du skriver så framstår det som om breven hade stöd i verkligheten men att delinkventen är oskyldig tills motsatsen bevisats (hur kan du påstå att ett bevisförbud fungerar på det sättet?).
Bäste Fredrik Olson, jag undrar vad din fru anser om dina trevligt bigotta åsikter om kvinnor

19 maj, 2006 21:53  
Anonymous fredrik sa...

Jonas
Du försöker slippa från ämnet, nämligen att Johanna och den andra token som dessutom inte "orkar" blogga mer, patetiskkt, för vidare lögner och en av dom nämligen Johanna vill bli riksdagsman, det är skandal,sen är det så att Fp:s partisekreterare idag har ljugit offentligt vilket bara visar att Fp är desperata , sen Jonas (s) har gjort mer för detta land än du nånsij kan begripa så sluta med dina fullständigt absurda anklagelser. borgaran har idag skämt ut sig och Johanna i synnerjet har gjort bort sig och det viktiga är att hon kandiderar till det viktiga ämbetet riksdagsman, det är det som är otroligt konstigt.

19 maj, 2006 22:14  
Anonymous fredrik sa...

Kära lilla prbe, nu fortsätter du den trend som johanna inlett nämligen att dra in ioskyldiga familjemedlemmar i detta, min fru har inget med detta att göra och min kvinnosyn är garanterat 100 gånger bättre än din.

19 maj, 2006 22:16  
Anonymous Anonym sa...

Trodde aldrig att jag skulle uppleva Flashback som välmodererat och med en hyfsad diskussionsnivå och tolerans för personangrepp. Jag är förvånad över sandlådenivån på diskussionerna här. Underhållande låg nivå, minst sagt. Ni som är politiker, och nu pratar jag om båda sidor, borde inte ni ha lärt er att skilja på sak och person, och framförallt, att inte fastna i angrepp/motangrepp på personnivå? Skärp er...

19 maj, 2006 22:29  
Blogger Jonas N sa...

Jajaja, små-SSUssar

(s) har gjort mer för landet än jag kan ana (imponerande telepati där!) och därför är Johanna dum.

Det var just den typen av briljant argumentation som jag nu har påtalat flera ggr.

PS
Sossarna har gjort oerhört mycket för landet. Problemet är är väl att allt för mycket from 70-talet har varit destruktivt! Minns du 70-talet Fredrik? Eller pratar du bara om vad andra har tutat i dig?
DS

19 maj, 2006 22:36  
Blogger PrBe sa...

Fredrik, om min kvinnosyn eller mina premisser vet du ingenting, jag vet inte vem du eller din fru är och ber om ursäkt om du anser att jag dragit in henne i någonting. Det enda jag vet om din kvinnosyn är hur skriver.
Jag låter inlägget tala för sig självt

” I går hörde jag den patetiska luf kvinnan bli intevjuad av Ekot, hon var så rädd att hennes röst darrade, vilken njutning det var att höra hur rädd hon blev när hon insåg att hennes ryktesspridning blev riksnyhet.Flicka lilla, håll dig borta från sånt du inte behärskar. Johanna Nylander heter hon och är riksdagskandidat och andre vice ordförande för Liberala ungdomsförbundet i Västsverige. Hon sa bla:
"Han har struntat i att sköta sitt jobb för att i stället umgås med älskarinnan"
Sådana fruntimmer vill inte jag ha i riksdagen vill ni???

Det är nackdelen med små skitpartier som folkpartiet att när dom ska hitta riksdagsmän måste dom leta i bottenskrapet, och nu har dom letat långt ner i leran och hittat en "ung kvinna" som darrar som ett asplöv när hon blir konfronterad av media, nej du Johanna, riksdagen är inte din division, stanna hemma och koka kaffe åt de andra "luffarna" istället!”

19 maj, 2006 23:19  
Blogger Gurra Pärsson sa...

Jonas N, jag förstår hur du tänker, men vill ändå invända mot hur du uttrycker dig.

Sossarna, som de flesta numera tolkar den kategoriseringen, har nog faktiskt inte uträttat ett skvatt i vårt samhälle. De som byggde upp vårt välfärdssamhälle var kämparna från arbetarrörelsen. Och iofs. kan jag gå med på att dessa till stor del representerades av (s) fram till cirka 1970.

Men efter det så har ju sossarna förvandlats till att bli ett sällskap av politikerbroilers, som aldrig någonsin haft ett hederligt arbete som de kan återvända till efter att ha fullgjort sina demokratiska skyldigheter. De förväntar sig alla, att deras kollegor ordnar någon oanständigt välavlönad reträttplats för dem.

20 maj, 2006 03:08  
Blogger Redhead sa...

Tänkte, något sent, uttrycka mitt stöd för Johanna. Då jag även hade släktingar i Thailand vill jag även passa på att nämna det oerhörda föraktet jag känner mot det där fula stolpskottet till sosse som nu äntligen har försvunnit, åtminstone tillfälligt. Dock är jag rätt tveksamt till hur någon kan få för sig att en person med hans utseende skulle ha fixat en älskarinna, någon?

20 maj, 2006 11:11  
Blogger Jonas N sa...

Björn, det är omöjligt att avhandla och formulera svensk 1900-talshistoria i någon bisats, men jag skulle inte vilja kalla löntagarfonderna för 'inte ett skvatt'

Mvh

20 maj, 2006 12:58  
Blogger Plutonium sa...

Snyggt jobbat! =)

Undrar nu om du kan skriva något häxan Ulvskog som inte ser skillnad på privata bloggar och smutskastningsmail från partihögkvarter. Vill du ha inspiration, kan du alltid kika in på http://maktmissbruk.se som visar sossarna för vad de är.

P.S. Vi har inte samma partifärg, men "min fiendes fiende är min vän" heter det ju. ;) D.S.

20 maj, 2006 14:08  
Blogger Fredrik Lindholm sa...

Du är utmanad!

22 maj, 2006 06:21  
Blogger Alexander sa...

Fredik skrev:
för vidare lögner och en av dom nämligen Johanna vill bli riksdagsman, det är skandal

Kan du inte hacka på mig med. Snälla! Jag har också ambitionerna. Och jag har också varit taskig... Kom igen. Snälla!

Om du vill kan jag fortsätta at sprida "lögnerna" om det gör dig så upprörd ;)

22 maj, 2006 13:01  
Anonymous Fredrik sa...

Jag står för att jag INTE vill ha en kvinna i riksdagen somoffentligt ljuger, och inte geller ett folkparti som medvetet hat olika mätsatickor för moarl hos sig själva och andra,och vissta användr jag förklenande omdömen om Johanna,därför att hon ska inse vad hon har startat, hon a satte ribban och ni andra sänker den

25 maj, 2006 13:21  
Anonymous Björn sa...

Hah, "förklenande omdömen" minsann?

Det hela var ju en koordinerad PR-kupp från Socialdemokraterna. Du kan läsa allt om det här (orkar inte rapa upp det hela): Romansryktet var planterat av Socialdemokraterna.

Det här inlägget kan väl också tjäna som en manuell trackback.

27 maj, 2006 15:17  

Skicka en kommentar

<< Home