Creeper

tisdag, december 16, 2008

Om spelutredningen i Kvällsposten

I dag skriver jag i Kvällsposten om spelutredningen och blockeringen av spelsajter som inte fått statligt tillstånd. Artikeln borde dyka upp här under dagen (och finns i papperstidningen för den som har tillgång till den).

Själva spelutredningen är lång, och det återfinns många lustigheter på de sexhundra sidorna. Stycket i artikeln om automatspelslagen skulle säkerligen kunna utvecklas, liksom i princip allt som har med "förmedlingsansvar" (t.ex. operatörernas ansvar för att spärra ip-adresser) att göra. Det rör sig om censur, och man kan ju fråga sig varför just spelsajter skall spärras från åtkomst. Lika bra att censurera alla sajter som bedriver näringsverksamhet som inte skulle tillåtas i Sverige? Det har ju, enligt utredningen, ingenting med öppenhet eller yttrandefrihet att göra...

Uppdatering: Nu ligger texten uppe även på nätet. Tidningen har en extraupplaga på grund av jordbävningen i skåne, och en och annan har säkerligen haft fullt upp. Själv vaknade jag av att lägenheten skakade.

Etiketter: , ,

1 Kommentarer:

Anonymous Elna Augustsson sa...

Fullkomligt idiotiskt som det verkar, utan att ha läst hela.
Men är det ens möjligt? De spärrar som finns idag verkar lätta att gå runt.
Sedan att bankerna själva ska stoppa transaktioner mellan misstänkta konton verkar vara grovt övertramp, dels för bankernas egen skull, det måste ju kosta en del att kolla allt sånt i realtid 24/7, sedan för ens eget konto som lätt skulle kunna drabbas om man har andra affärer med ett utländskt spelbolag te.x.

Kan de inte tillsätta en ordentlig, kompetent utredning/panel/övervakare över frågor som fr.a. rör internet, mediet som verkar så svårt att förstå sig på.. :S

18 december, 2008 14:33  

Skicka en kommentar

<< Home