Creeper

tisdag, december 09, 2008

Knappt elva månader kvar...

Göran Hägglund skriver om apotekesreformen på dagens DN-Debatt:
"För att ytterligare förbättra tillgängligheten till receptfria läkemedel planerar regeringen att lämna förslag som gör det möjligt att sälja vissa receptfria läkemedel på andra platser än apotek. Detta ska bli möjligt senast från den 1 november 2009."
Varför det bara är vissa receptfria läkemedel och inte alla som kommer få säljas i vanliga butiker är ett stort frågetecken, men det är långt bättre än dagens läge.

Alvedon till närbutiken, nu!

Etiketter:

8 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

ja, jag förstår inte vad problemet egentligen skulle vara...

09 december, 2008 11:26  
Anonymous Anonym sa...

Det finns en hel del receptfria läkemedel som inte är så "snälla" som man kan tro. Utan man bedömmer att farmaceutisk kompetens behövs för försäljning av dessa.

09 december, 2008 11:39  
Anonymous Anonym sa...

Alvedon? varför inte metadon?

09 december, 2008 11:55  
Blogger Johanna sa...

Maria, nä, i värsta fall skulle man ju kunna kräva apoteksutbildad personal för de tyngsta receptfria grejerna, men inte ens det borde krävas egentligen...

09 december, 2008 15:44  
Anonymous Anonym sa...

Jag tror att de flesta av Apotekets kunder, oftast äldre, inte begriper vad detta skall vara bra för. Och jag som är yngre begriper det inte heller.
Apoteket har fungerat utmärkt i sin nuvarande form.

09 december, 2008 17:41  
Blogger Johanna sa...

A.P.SE, testa bo i en mindre stad, få huvudvärk, mensverk, besök av djur hos en pälsdjursallergiker eller andra vardagsbekymmer utan att ha rätt medicin hemma/tagit slut.

Ponera dessutom att det är vardag och efter kl. 18, lördageftermiddag, eller söndag, och Apoteket är inte vare sig särskilt tillgängligt eller funktionabelt.

09 december, 2008 19:22  
Anonymous Anonym sa...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

10 december, 2008 15:43  
Anonymous Anonym sa...

Jag är faktiskt ganska rädd för det här. Mer frihet är givetvis bra, men det här kommer säkert att leda till att människor luras att köpa mediciner som bevisat inte fungerar (exempelvis homeopati - som inte fungerar sålänge man inte bryter mot fysikens lagar... Att välja homeopatiska medel "för att man kan" är inte liberalt, det är efterblivet).

Det hade varit bra om staten släppte monopolet fritt samtidigt som de tog ett krafttag mot pseudovetenskapen, speciellt när det gäller mediciner. Jag ser inget fundamentalt fel i att förbjuda mediciner som enbart är gjorda för att lura folk (exempelvis "cancerbotarpiller" och då homeopati). Det är inte direkt en gråzon vi pratar om, utan saker som omöjligt kan bota.

12 december, 2008 23:04  

Skicka en kommentar

<< Home