Creeper

onsdag, september 17, 2008

Borgarbrackor mot FRA

Statsminister Fredrik Reinfeldt tror sig kunna tiga ihjäl FRA-frågan genom hålla den långt borta från sig, och hans förhoppning är att vi alla ska glömma bort frågan lagom tills valet 2010.

Kanske har han en poäng. Gårdagens demonstration i Malmö lockade inte ens hälften så många som demonstrerade i somras, och den maratondemonstrationen i Stockholm var heller inte särskilt befolkad. Inte så konstigt egentligen (många var ju på jobbet). Vi är nog många som är rätt trötta på FRA-frågan sådär i allmänhet.

Sen försvinner poängen. För även om vi är trötta på FRA-frågan, handlar det snarast om att vi är trötta på regeringens ignoranta handlande, än att vi inte orkar diskutera mer. FRA-frågan kommer inte glömmas bort till valet 2010, och regeringens tystnad om FRA kommer påverka mångas syn i alla andra frågor. För att inte tala om att Piratpartiet kommer segla in på junilistans gamla mandat i Europaparlamentet...

Själv hoppas jag dock på att FRA-frågan kommer vara borta från diskussionen vid nästa riksdagsval, och jag hoppas att jag har de liberala kvinnorna att tacka för det. Camilla Lindberg, Birgitta Ohlsson, Cecilia Wikström, Solveig Hellquist, Agneta Berliner och Maria Lundqvist-Brömster har alla deklarerat att de vill riva upp FRA-lagen, och med anledning till att det bara behövs fyra röster för att lyckas med det, är chansen stor att de drar hem omröstningen.

Jag tänker inte ta ut någon seger i förskott, men kanske kan det finnas en poäng att gå och rösta om två år, när det finns ett gäng liberaler i riksdagen som fortfarande har ryggrad.

Etiketter: , , , , ,

2 Kommentarer:

Anonymous Naseer sa...

Jo, tyckte att det var en dålig idé att be folk ta ledigt från jobbet för att protestera. Det är sällan man har den lyxen.

Förstår att en demonstration kanske inte är lika slagkraftig på en lördag, men visst hade den lockat fler.

17 september, 2008 10:49  
Anonymous Olsson sa...

Det känns för mig som att allt detta FRA-motstånd bara är en media-hype.

Som en väldokumenterad och välregisserad dokusåpa som inte har någon som helst mening eller betydelse eller förankring i verkligheten eller sanningen om vad FRA egentligen gör.

Varför känner jag så?

17 september, 2008 22:58  

Skicka en kommentar

<< Home