Creeper

måndag, juni 30, 2008

Politik i praktiken

Om ni inte redan gjort det:

- Protestera mot FRA-lagen. Expressen bistår med formulär, du står för mailet. Skicka ett extra mail från din privata mailadress till Olof Lavesson, som tycker att FRA-protestmailen inte är lika viktiga som alla hans andra e-post från andra väljare. Olofs mailadress är: olof.lavesson@riksdagen.se, och på hans blogg står det utryckligen "Maila mig gärna".

- Gå ut ur PKU-registret. Tim bistår med formulär i både .pdf och .doc

- När jag ändå listar praktisk politik, kan jag lika gärna påminna om att gå ur svenska kyrkan.

Andra praktiska saker man kan göra som bara tar några minuters surfning är att anmäla sig som blodgivare (de fåtal som fortfarande får), och att registrera sin vilja i donationsregistret. Två saker som fortfarande är helt frivilliga.

Etiketter: , ,

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Stann kvar i PKUregistret och gynna forskningen . Visa att du är vuxen./Mamma

30 juni, 2008 21:41  
Blogger Mikael Åhman sa...

Regler för blodgivning:

"Är man och har haft sexuellt umgänge med en annan man . Får inte ge blod"

Någonsin? Räknas ämsesidig onani som 'umgäng'? Är det motiverat och/eller moraliskt försvarbart att spela med i statlig organiserad homofobi?

01 juli, 2008 14:47  
Blogger Johanna sa...

Mikael Åhman, Jag vet faktiskt inte, men är du kvinna och haft sex med en man som haft sex med en man, så får du heller inte ge blod. Det finns alltså ännu fler gränsdragningsproblem.

och jag tycker reglerna för blodgivning är felaktiga, fördomsfulla och moralistiska, men de som är i behov av blodtransfusioner borde inte vara de som ska drabbas av statligt knåpleri. Det finns bättre sätt att protestera mot blodgivningsreglerna än att sluta ge blod.

01 juli, 2008 15:03  

Skicka en kommentar

<< Home