Creeper

tisdag, april 01, 2008

Byråkrati a´la posten, del 2

Nu verkar det inte vara ett aprilskämt - nyheten om att svenska posten skall slås ihop med den danska. Men så här, med tanke på att jag idag fått mitt andra brev från posten om de två saknade frimärkerna på det brev som är skickat till mig (läs hela historien här), kan man nästan undra.

I detta brevet står det att brevet finns för avhämtning på postens företagscenter. Om jag där behöver betala de angivna 21 kronorna framgår inte av utskicket, men det kan knappast vara lönsamt för posten att skicka två separata brev till mig, för att kräva in ersättning för två uteblivna frimärken på ett brev jag inte beställt.

Etiketter: ,

4 Kommentarer:

Blogger Mikael M sa...

Framtid?: Posten skall individen bära ut själv.

01 april, 2008 13:08  
Blogger David sa...

Det är definitivt lönsamt, det kostar inte så mycket att skicka brev. Däremot är Posten genom sitt public service-uppdrag eller vad vi i logistik- och meddelandebranschen nu kallar tvugna att göra en massa olönsam skit som måste vägas upp av dyra frimärken.

Sen är jag lite nyfiken på hur du tycker att man skall skall lösa ofrankerade brev där avsändare saknas? :)

(Ja, jag jobbar på Posten och blir lite defensiv här :D )

01 april, 2008 13:25  
Anonymous Stig sa...

Okej jag visste redan innan att nyliberaler var snåla, smådryga och egotrippade men såhär illa trodde jag inte det var.

01 april, 2008 15:13  
Blogger Johanna sa...

David, nu var inte brevet jag fick ofrankerat, utan två av fyra frimärken saknades. Med tanke på den byråkrati som verkar finnas runt, så ifrågasätter jag lönsamheten i att inte dela ut det ändå.

Stig, läs gärna del ett.

01 april, 2008 15:33  

Skicka en kommentar

<< Home