Creeper

onsdag, februari 13, 2008

McCain, bokindoktrinering på rea och kårobligatoriet

Det är nu praktiskt omöjligt för någon annan än McCain att vinna den republikanska nomineringen till presidentkandidat. Det är bara han som kan komma upp i de 1191 delegater som behövs. Det kan kanske komma upp någon sorts teoretisk möjlighet för Huckabee om han skulle lyckas med att ta samtliga delegater som är kvar, men McCain är i praktiken klar.

Med tanke på hur det gått för Obama de senaste dagarna, så verkar min spådom inför supertisdagen kunna falla in.

---

Årets bokrea närma sig, och boken "Help! Mom! There Are Liberals Under My Bed", som lär små barn konservativa värderingar, är nästan ett måste. Humor. Annars ska jag ta och spana internetbokhandlarna i lugn och ro, och spendera de hundralappar jag lyckas ha kvar på csn i slutet av månaden.

---

Regeringens utredare verkar vara klar med hur kårobligatoriet skall avskaffas. Istället för att vi studenter själva ska pröjsa kåravgiften, så kommer regeringen betala 310kronor per student, direkt till kårerna.

I stället för att bli fri från en organisation som påstår sig företräda dig som student, så får vi istället ett system där staten tar skattepengar och ger till en organisation, oavsett om jag väljer att vara medlem i den eller inte. Knappast en förbättring. 310kronor är dessutom mer pengar än vad tex. Studentkåren i Skövde kräver för obligatoriet redan i dag (här ligger kåravgiften på 250kr/termin).

Etiketter: , ,

4 Kommentarer:

Anonymous Onsdag sa...

Jag har ingen större koll på kårpolitik, men vad är det egentligen som hindrar att studentkårer kan få fungera som fackföreningar gör? Dvs att medlemsskap (och därmed finansiering) är frivilligt, och att det kan finnas flera olika studentkårer vid samma skola?

13 februari, 2008 13:48  
Blogger Karl Dahlberg sa...

Absolut inget...
Förut om att det hadde blivit extremt tajt med pengar, då en ytterst liten del hadde betalt kårobligatoriet.
70% av alla Studenter har ingen anning om varför de betalar pengar till något.
Detta är anledningen till motståndet till avskaffandet, då det inte finns något sätt att finansiera Schabraket.
Egentligen är det bara Sossarna som är positiva till ett obligatorium, men vänstern har en väldigt intressant ställning (om de inte ändrat det).
Hela kårverksamheten kommer bli bättre när Kårobligatoriet avskaffas

//karl - StudentkårsAktiv, Skövde Studentkår, 2003 - 2007

13 februari, 2008 14:32  
Anonymous Rasmus Kaj sa...

Det som hindrar en godtycklig student att skapa en egen konkurerande kår är att man måste vara med i en kår som universitet har godkänt. Oftast finns det då bara ett alternativ.

Studentkårer gör ett bra jobb, åtmindstone gjorde de sektioner av THS jag har haft insikt i det, men jag tror de skulle tjäna på om obligatoriet avskaffades. Frivilligt engagemang är bättre än påtvingat.

Jag ser ingen bra orsak till att studiebevakning (som är både viktigt och intressant) och fester och spex (som är roligt) måste skötas av samma organisation. Det leder bara till trista diskitioner om vilken del som subventionerar den andra ...

13 februari, 2008 21:31  
Anonymous Daniel sa...

Du har nog missat lite när det gäller kåravgifterna, 310 kronor i bidrag blir mindre pengar än vad din kår får idag (250kr/termin), dom 310 kronorna är nämligen per år och inte per termin.

17 februari, 2008 00:25  

Skicka en kommentar

<< Home