Creeper

tisdag, april 24, 2007

En kvinna eller en kompetent person?

Cecilia Malmström är kvinna. Hon är betydligt mer kompetent än Björklund. Folkpartiet behöver inte en kvinna på posten partiledare, fp behöver en förnyare, och i partiet är det faktiskt nästan bara kvinnor som skulle kunna stå för det.

Björklund är måhända populär, men Malmström skulle kunna åstakomma något. Om nu inte alla debattörer (inklusive feministiska) skulle framhävda Malmströms kön som hennes främsta merit, så kanske hon också skulle ha en ordentlig chans...

Etiketter: ,

9 Kommentarer:

Blogger Karl Dahlberg sa...

Hörde på debatten mellan Birgitta Ohlsson och Marit Paulsen på P1 morgo i morse. Enligt Marit hadde Cecilia Malmström uttryckt ovilja till att mantla posten.

Fö var det en intressant debatt som kan rekomenderas... Marit kan fortfarande
http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/index.asp?programid=1650

24 april, 2007 14:20  
Blogger Rainer sa...

Min favorit heter Nyamko Sabuni. Vilken revolution det skulle vara! Vilken manifestation mot SD. Vilken demonstration från partiet som glidit så mycket åt populärhögern under Leijonborg. Vilken uppvisning att det åter igen ska bli ett liberalt parti. Hon är sakkunnig, intelligent, hon kan prata.
Men, jag skulle bestämt avråda henne att göra det. Det skulle bli livsfarligt för henne och hon skulle behöva livvakt dygnet runt för sig själv och familjen.

24 april, 2007 18:10  
Anonymous Slabbe sa...

Malmström är inget alternativ längre http://www.sr.se/goteborg/nyheter/artikel.asp?artikel=1329863
om hon inte tänker göra som G Persson. Förneka, förneka och förneka medan de andra faller bort eller blir utmanövrerade.

24 april, 2007 19:10  
Anonymous Rasmus Kaj sa...

Om nästa fp-ledare heter Björklund så är nog inte fp ett parti som jag kommer att rösta på mer ...

Tänk att få Birgitta Ohlsson som partiledare, hon skulle kunna göra partiet liberalt igen!

24 april, 2007 19:39  
Blogger Rick Falkvinge (pp) sa...

Om Björklund tar över så kommer batongliberalismen dessvärre att fortsätta och intensifieras.

Och de liberala strömhoppen riskerar då att fortsätta. I realiteten bedömer jag att fp riskerar fyraprocentspärren, på riktigt - om man tappar 25% av väljarna så är man under. En av fem. Det ska sättas i relation till att man tappade 50% av väljarna till förra valet, just när fängelseliberalismen infördes som ny agenda. Varannan. Sedan valet har fp tappat nästan ytterligare 50%.

Fp fick 5,4% i senaste barometern. 1,4% av väljarkåren är inte mycket till säkerhetsmarginal. Det är lika mycket som röstade på fi och pp tillsammans, eller hälften så många som röstade på sd.

I senaste barometern har vi fyra riksdagspartier mellan 4,0 och 5,5 procent. Mycket kan hända på de tre år som är till nästa riksdagsval, men i dagsläget är det inte självklart att de alla sitter kvar. Speciellt inte med sd på 3,4, och fler runt hörnet med riksdagsambitioner (hej till publiken - fast sd och pp står mil och ljusår ifrån varandra i medborgarrätts- och medborgarrespektsfrågor, och det mesta annat också).

Vad gäller EU-valet är det ännu mer osäkert. Vilka partier lyckas mobilisera sina väljarkårer för att ta fyra procent och därmed ett av arton mandat, när valdeltagandet låg på 36% förra gången?

Ska jag vara cynisk nu så är det åtminstone positivt att ett anklagarliberalt fp kan vinna en del av sd:s aggroväljare...

Rick

24 april, 2007 22:01  
Blogger Johan Malmros sa...

Det största hotet mot en kvinlig partiledare är argument som "det är dags för en kvinna nu" etc. Dessutom kommer det, om en kvinna blir vald, att undergräva den nya partiledarens ledarskap "Hon blev vald bara för att hon var kvinna". Nej, välj den bästa kandidaten istället, och där håller jag helt med om att alla potentiella förnyare är kvinnor, med Birgitta Ohlsson i spetsen.

24 april, 2007 22:42  
Blogger fatima sa...

Mitt förslag till ordförandeposten är Birgitta Ohlsson från Stockholm, idag riksdagsledamot och folkpartiets utrikespolitiska talesman.

Birgitta har en bredd och ett kunnande i många olika frågor och har en tydlig socialliberal profil. Hon står upp för grundläggande liberala värderingar och för de människor i vårt samhälle som behöver en röst i politiken. Med henne som partiledare kommer folkpartiet att få ett mycket stort stöd i nästa val! Birgitta hade flest personkryss i Stockholms kommun, vilket visar på ett brett stöd bland väljarna, förutom sitt stora förtroende i folkpartiet.

tycker Fatima Svanå,
gruppledare för folkpartiet i Region Halland

25 april, 2007 22:09  
Blogger RMgX sa...

Vill inte Birgitta Ohlsson bestämma hur föräldraledigheten ska fördelas mellan föräldrar istället för att föräldrarna gör det själva.
Känns mindre fritt än idag enligt mig.
Vill föräldrarna ha en annan fördelning än 50/50 är det väl upp till dem även om Birgitta Ohlsson tycker att det är dåligt.
Energipolitiskt verkar hon ha bra åsikter, Försvarspolitiskt också.

Hur står hon i skattefrågor, får ingen klar uppfattning från
http://www.birgitta.nu/tycker.htm
Ganska viktig fråga ändå med tanke på hur mycket pengar det handlar om.

Fri invandring är ok enligt mig för folk som försörjer sig själva och sin familj, efter lite mer letande ser jag att hon skriver fri arbetskraftsinvandring, så ok åsikter även här alltså.

Skrota EUs jorbruksubventioner :)
( inte för att det är något sverige kan göra på egen hand men ändå ).

Sen undrar jag lite vad som menas med att bryta könsroller, hoppas hon menar att exempelvis dagis/skol personal ska behandla ungar lika och låta dem utveckla sina egna roller och inte menar att försöka få pojkarna att bete sig som flickor och vice versa.

Så enligt mig verkar hon ok i många makrofrågor eller vad man ska kalla det, men på tok för villig att gå in och detaljstyra i familjer för att få folk att bete sig så som hon vill.
Den senare biten känns inte alls liberal faktiskt, ungefär lika illa som 50/50 delningen av vab dagarna.Vad är grejen med Björklund som gör att alla tycker han är så auktoritär? Har dålig koll på exakt vad det är folk stör sig på.

ps. är inte folkpartist och har därför inte stenkoll på varken Ohlsson eller Björklund utan mest fått info om Ohlsson från hennes hemsida och Björklund från media.

27 april, 2007 00:04  
Anonymous isabelle sa...

precis! är oändligt trött på att man aldrig "går fri" från sitt genus, att det alltid är det attribut hos en som man förknippas starkast med. tycker inte om grejer i stil med "Årets kvinna" ( som bl a aftonbladet utnämner ) då det är som att gå tillbaks 50 år i tiden. man gör det till något berömvärt och exceptionellt att kvinnor lyckas i branscher som to m är jämställda. det är ju som att säga att någon lyckas TROTS sitt kön.

28 april, 2007 18:34  

Skicka en kommentar

<< Home