Creeper

torsdag, juli 13, 2006

Datorlicens?

Okej, någon dag efter publiceringsdatum på aftonbladet, men ytterliggare en anledning för att slopa TV-licensen helt.

Tidigare inlägg om TV-licensen.

9 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Jag vägrar att betala svepande "licenser" bara för att jag råkar äga nånting, och att ägandet enligt lagen då blir samma sak som användandet.

Oavsett hur Radiotjänst försöker slingra sig så ser jag inte på TV mer än nån timme per månad (oavsett teknik) och jag vägrar betala för mer än det jag ser isf, vilket i sin tur blir några ören per kvartal med rådande prissättning.

Skicka mig en räkning för det jag faktiskt ser på TV, och jag kommer gladeligen att betala den. Men svepande licenser som lagstadgats enligt metoden "idioti" kommer att ignoreras.

13 juli, 2006 14:26  
Anonymous Rasmus Kaj sa...

Jo, systemet med TV-licens är helt trasigt. Antingen borde vi ha skattefinansierad TV eller inte. Med skattefinansierad TV skulle det ingå i den vanliga budgeten, annars är det upp till TV-bolagen att hitta finansiering bäst de kan (kanske be tittarna om frivilliga bidrag i stället).

Det vi har nu är i stort sett att vi har gett ett privat företag beskattningsrätt. Varför får Radiotjänst i kiruna ta upp skatt om inte till exempel tidningen Metro får det? Eller folk som bloggar?

13 juli, 2006 16:50  
Anonymous cardingexperten sa...

Anonymt bankkonto, Id-kort, Eu-körkort, Cardinghandboken m.m.

Maila för mer info!

cardingexperten@safe-mail.net

13 juli, 2006 17:47  
Blogger Mikael M sa...

TV-licens? Jag betalar förmodligen mest Tv-licens i Sverige eftersom nästan alla de räkningarna de senaste åren gått till fogden, som direkt lägger på sitt bonus. Har alltså försökt vara "laglydig" och anmält TV-innehav..NEJ NEJ till tv-licens i sin nuvarande humbug-rättvisa-form,... där en del nitiska tjänstemän/kontrollanter kan briljera med att sätta dit en o annan "fuskare". Det sker godtyckligt hit o dit - skattefinansiera..., eller kanske som jag skrev i en novell på 80talet - Inför FINNAS-TILL AVGIFT. Enkelt föräldrarna skriver på pappret redan på BB.

13 juli, 2006 19:44  
Blogger Emil Eklindh sa...

Tur att det bara är en avgift och inte någon extra skatt.
Eller vänta lite här nu? TV-licens den går ju till staten den med? TV Skatt? Dator skatt? Attans dom lurade mig igen. Jag har betalat massa skatt i onödan igen. Jag betalar för S-propagande i (S)VT

13 juli, 2006 19:53  
Blogger Peter Olevik Dunder sa...

Hade diskussion om TV-licens med några s-sympatisörer igår. När jag som liberal drar slutsatsen att avgiften ska bort så möts jag av kommentaren att det är bättre om den ersätts med en mer heltäckande avgift som fler betalar!

Det är så ofta vi i Sverige säger att det är trångt i den politiska mitten men när det kommer till skatter och avgifter som är felaktiga/orättvisa/osv går slutledningarna tvärt isär. Slopa dåliga avgifter kontra skapa nya större avgifter!

13 juli, 2006 20:25  
Anonymous Mind sa...

"Ursäkta har min herre bil?"

"Ja, hurså?"

"Då måste du betala biltull i Stockholm."

"Men jag har ju aldrig kört längre söderut än Sundsvall!"

"Nej, men du SKULLE kunna. Betala nu trängselavgift för Stockholm är du snäll och sätt dig inte på tvären."

14 juli, 2006 04:08  
Anonymous Ludvig Hoffman sa...

Det värsta är att det inte längre handlar om att man ska kunna titta på tv för att vara tvungen att betala. Innehav av en analog tv är fullt tillräckligt. Fick nedanstående motivering av kulturdepartementet när jag frågade:

"TV-mottagaren har av tradition medfört TV-avgift eftersom det är just TV-mottagaren som ger tillgång till sändningarna. Ett stort antal kabel-TV-hushåll berörs inte av digital-TV-övergången, det innebär att de kan använda sina TV-apparater som vanligt. Av rationella skäl är det därför rimligt att en analog TV även fortsättningsvis medför TV-avgift."

Skatter och avgifter är svensk kultur och tradition...

14 juli, 2006 15:00  
Anonymous Anonym sa...

Men om man bara ska ha tv:n till att se på dvd-film alt. VHS då ? Tv-kanalerna som sänds ut idag oavsett typ av sändare är bara rent skräp..... =(

17 juli, 2006 07:00  

Skicka en kommentar

<< Home