Creeper

tisdag, juli 04, 2006

Bloggdiskussion och kristen feminism

Fick i morse ju sticka upp tiiidigt för att diskutera bloggar under ett seminarium. Tyvärr så var det fler som tyckte att seminariet var lite väl tidigt, och publiken var gles. Lite intressant var det nog allt, även om jag som i vanlig ordning som ensam tjej i panelen helt plötsligt fick svara på frågor som varför det är så få kvinnor som bloggar politik eller hur utsatta kvinnor är i kommentatorsfälten.

Medan Muf sitter jämte mig och planerar dagens manifestation (tippar på att den kommer handla om Crazy Horse) har jag dragit på mig en förkylning med heshet och hosta, så jag bävar lite lätt inför kvällens minglande. Apoteket med kvalitativa halstabletter ligger också lite för långt iväg.

Ett annat intressant seminarie jag besökt idag handlade om "Gud, feminism och lika värde". Tidningen Dagen arrangerade (och bjöd på en prenumeration hela september, så där lär det bli bloggstoff) och Gunnel André, feminismteolog var överraskande bra. Det behöver faktiskt inte finnas några motsättningar mellan Gud och feminism, även om det naturligtvis var få i panelen som kallade sig för feminister.

Dessutom så gjorde Rasmus ett bra brandtal, och Svenskt Näringslivs lunch var okej. Man börjar nu känna igen folk i varje hörn, Danielssonaffären gör sig påmind med att fler än jag vet vilka de är säger "ja just det" när jag presenterar mig vid namn (händer väl mest i halvliberala kretsar), och att jag nu faktiskt vet vart Danielsson tog vägen när han startade sin 14-veckor långa semester.

Stötte för övrigt nästan i Marita Ulvskog tidigare idag, fast jag kom inte på någon tillräckligt trevlig replik att leverera. Ikväll talar miljöpartiet, och jag ska försöka lyssna mer än jag gjorde på Hägglund. Kanske lyckas de vara roligare också. Det är i alla fall ett reggeband som står för underhållningen före...

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Islamisten Tariq Ramadan kommer till Almedalen 5 juli klockan 10.00. Han är inbjuden av den islamistvänliga socialdemokratiska Broderskapsröreslen, samt ABF och ska medverka tillsammans med Sveriges Muslimska råd. I en fransk bok avslöjas hur Tariq Ramadan inte får visum till USA av säkerhetsskäl och hur han kastades ut ur Frankrike för att inte uppvigla muslimer. Han är sonson till Muslimska Brödraskapets grundare, har kontakt med dess schweiziska gren och tar inte alltid avstånd från terroristdåd. Muslimska Brödraskapet som han samverkar med är samarbetspartner med Al-Qaida och de som startade muhammedkrisen i Danmark tillhör också Muslimska Brödraskapet, precis som Tariq Ramadan. Alltså, den socialdemokratiska Broderskapsrörelsen bjuder återigen in islamister till Sverige, liksom de tog emot terroriststämplade Hamas och går på islamisternas linje där Broderskapsrörelsens Ola Johansson avslöjades i Uppdrag Granskning att det handlade om röstfiske för att får Sveriges 400 000 muslimer att rösta på socialdemokraterna. Se kopplingarna nedan:http://www.socialdemokraterna.se/templates/News____42826.aspx
"Att vara muslim i Europa - Kan islam få en meningsfull plats?
Tid: Kl 10.00 – 12.00
Plats: Metodistkyrkan, Adelsgatan, Visby
Arrangörer: Broderskapsrörelsen och ABF Gotland tillsammans med Sveriges muslimska råd
Medverkande: Helena Benouda Sveriges Muslimska Råd och Tariq Ramadan, professor."

Programmet från Almedalsveckan som visar att Tariq Ramadan bjudits in av socialdemokratiska Broderskapsrörelsen:
http://www.gotland.se/almedalsveckan/event/view/769

Artikel angående fransk bok som berättar om Tariq Ramadans islamistiska sida och hur han stängts ute från USA och Frankrike av säkerhetsskäl:
http://www.icapi.org/tariqramadan

Boken på franska som avslöjar Tariq Ramadan som islamist:
http://www.amazon.fr/gp/product/2246667917/403-8972958-3111660?v=glance&n=301061

Sveriges Televisions Uppdrag Granskning som avslöjade röstfisket från socialdemokratiska Broderskapsrörelsen hos Sveriges muslimska råd och shariaförespråkaren Mahmoud Aldebe:
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=46152&a=582062

Tariq Ramadan släpps inte in i USA:
http://www.hogskolan.net/main.asp?CategoryID=4511&ArticleID=233350&ArticleOutputTemplateID=184&ArticleStateID=2

04 juli, 2006 18:57  
Anonymous Anonym sa...

Bra jobbat johanna och krya på dig

hälsar Maria

04 juli, 2006 20:52  
Anonymous Anonym sa...

Johanna Nylander (fp) skrev:
"...och att jag nu faktiskt vet vart Danielsson tog vägen när han startade sin 14-veckor långa semester."
Jaha var tog han vägen då?
Gör demokratin en tjänst och avgå Johanna.

05 juli, 2006 09:10  
Blogger Saga Rosén sa...

Ses på Svenskt näringslivs lunch.

05 juli, 2006 11:39  
Anonymous Rasmus Kaj sa...

Anonym 1: På vilket sätt har det du skriver i din kommentar med inlägget du kommenterar att göra?

För övrigt så är de Hamaspersoner som besökte Sverige "förra gången" (Tariq Ramadan vet jag inget om) representanter för en demokratiskt vald regering. De som inte tar emot dem vill antingen inte ha fred i mellanöstern, eller så vill de ha fred, men bara efter att palestinierna är utrotade.

Anonym 2: Du försöker besvara frågan om varför så få kvinnor politikbloggar? :-)

05 juli, 2006 23:12  
Anonymous Anonym sa...

Det behöver inte finnas några motsättningar mellan att vara nazist och feminist heller.

07 juli, 2006 13:38  

Skicka en kommentar

<< Home