Creeper

måndag, maj 15, 2006

Danielssonaffären nästan uppe i ljuset

Nu blir det mycket Lars Danielsson på den här bloggen, men som JO-anmälare så känns det rätt relevant ändå. När man uppenbart har ljugit såsom Danielsson har gjort, så vore det inte rätt att han bara skulle få lov att fortstätta jobba och leva vidare såsom ingenting har hänt.

Vissa liknar Danielssonaffären med Lewinskygrejen i USA för några år sedan. Danielsson är visserliggen inte statsministern själv, men han är hans närmaste man. Det intressanta i detta fallet är inte heller att han varit otrogen mot sin fru, utan att han uppgett felaktiga uppgifter, någonting han måste gjort mycket medvetet, till riksdagens konstitutionsutskott.

Felaktiga uppgifter har han också uppenbarligen gett till JO, och när skall ett ansvarstagande utkrävas, om inte vid en händelse som tsunamikatastrofen?

Nu har också tidningen Resumé tagit upp medias bevakning av just Danielssonaffären. Ingen har rapporterat om honom och Helen Eduards rätt ut, men många har nämnt det i förbifarten, och gått in på det lite granna. Fortfarande är det bara vi bloggare som skrivit om det rätt ut, läsare har tagit reda på fakta själva, istället för att bara läsa de traditionella medierna, och troligen så kommer det väl en avskedsansökan från Danielsson snart. Frågan är bara när de verkliga makthavarna som Persson tar sitt ansvar för det som hänt, och för att Danielsson har fått sitta kvar.

13 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Konkret och kortfattat: Vad har Danielsson gjort? Du anser att han ska lämna in en avskedsansökan, varför?
Inga dumheter som "läs tidigare poster"
eller länkar till timbroliknande skämtsidor.

15 maj, 2006 15:46  
Anonymous KAS sa...

Allt eftersom alliansen har förlorat sitt försprång i alla diverse mätningar så plockar skandalfolket fram det ena efter det andra som dom tror ska sänka socialdemoktratin.

Så här kommer det att hålla på till valdagen men som tur är har socialdemokratin börjat att följa mina råd att total ge tusan i att besvara dessa barnsliga skandalskriverier. Att svaren varierar är bara bra ty svaren har egenskapen av goddag yxskaft och det finns vissa som aldrig kommer att fatta det.

KAS

15 maj, 2006 16:15  
Blogger Johanna Nylander sa...

Kortfattat. Danielsson har medvetet ljugit i KU-förhören och mörkat vad han gjorde efter tsunamikatastrofen, sa att han kontaktade flertalet personer som han inte kontaktat, samt att han uppgivit att han var på sitt jobb, vilket han troligen inte var, eller i alla fall inte i den utsträckningen.

Trots detta så, finns det ingen från högre håll som ifrågasätter det, eller hans förmåga att sköta sitt jobb. Regeringen skötte tsunamikatastrofen mycket dåligt, det har redan konstaterats, Freivalds har fått gå, men statsministerns närmaste man kommer undan med lögner.

Det är maktmissbruk om något...


och btw, jag länkar mycket sällan till timbrosidor. Däremot så har jag tagit upp Danielssonfrågan sedan februari, och jag står även bakom en av de JO-anmälningar mot mannen.

15 maj, 2006 16:34  
Blogger Johanna Nylander sa...

och KAS, även om jag är knuten till ett parti, så innehåller min blogg betydligt mycket mindre partipolitik än din, och jag till skillnad från dig tycker att det är både allvarligt och relevant att någon så uppenbart ljuger inför högsta instans.

15 maj, 2006 16:36  
Anonymous Anonym sa...

Det är mycket tråkigt att se att du Johanna och dina partikamrater använder sig av en av svergies största tragedier för er egen vinnings skull.
Ang. Danielsson så har jag svårt att se hur hans agerande skulle påverkat utgången av katastrofen annorlunda.
Eran skandalkampanj är både smaklös och oetisk, må ni aldrig nå makten.

15 maj, 2006 16:55  
Blogger Johanna Nylander sa...

Fast det handlar inte om partipolitiska poänger. Det finns nog precis lika stor risk att någonting liknande skulle hända även en borgerlig regering. Däremot så verkar det som att du, och flera socialdemokrater försöker plocka partipolitiska poänger genom att total handlingsförlamning, vägra inse fakta och skylla allt på rykten väkta av borgerligheten. Att någon verkligen fortfarande får sitta kvar efter en sådan här sak är någonting unikt för socialdemokraternas sverige.

Det hade varit mycket enkelt för sittande makthavare att göra någonting åt det här för länge sedan. Genom att kalla Eduards till KU, eller ana verkligt oråd när Danielsson lämnade olika uppgifter.

Och vad beträffar skandalkampanj får det stå för dig. Själv är jag totalt ointresserad av Danielssons kärleksliv, men mer intresserad av vad som verkligen hände, och att någon faktiskt får stå till ansvar för det.

15 maj, 2006 17:09  
Anonymous Attila sa...

Jag blir illa berörd över att socialdemokrater ingorerar Danielssons lögner. De viftar bort alltihopa som "barnsliga skandalskriverier". Faktum kvastår, karln misskötte sitt jobb, ljög inför KU - och Sverige har FORTFARANDE inte en fungerande krisberedkapsmyndighet.

Hur länge ska socialdemokraterna låtsas som om det regnar? Hur länge ska de försvara misstag, inkompetens & okunnighet?

Erkänn era misstag, rätta till, red ut och agera därefter.

15 maj, 2006 21:37  
Anonymous Slabbe sa...

Vad Danielsson gjorde den dagen eller med vem är ointressant egentligen. Visst är det lite sanskigt att tänka att han ljuger om sina förehavande p ga en otrohetsaffär, men knappast är det de som är det viktiga.
Fokusera på det viktiga i Danielssons lögner Johanna och mindre på snasket. (även om alla är mer eller mindre intresserade av skvallret och varför ingen massmedia vågar ta bladet från munnen)

15 maj, 2006 23:04  
Blogger Johanna Nylander sa...

"Det intressanta i detta fallet är inte heller att han varit otrogen mot sin fru, utan att han uppgett felaktiga uppgifter, någonting han måste gjort mycket medvetet, till riksdagens konstitutionsutskott."

Jag försöker slabbe :)

15 maj, 2006 23:20  
Anonymous Cicci sa...

Så Kas - du tycker inte att sossarna är rätt bra på smutskastning?

16 maj, 2006 00:50  
Blogger PrBe sa...

Själv undrar jag varför Sverige skall ha något ansvar för semestrande och försäkrade svenskar i Thailand. Det är en märklig utgångspunkt svensk debatt tar avstamp i, vad staten bör göra tycks alltid vara Punctum saliens

Angående Danielson kan det vara värt att minnas att kosackerna jobbar för tsaren

16 maj, 2006 01:15  
Blogger Alexander sa...

eller länkar till timbroliknande skämtsidor.
Om du menar min lilla linknelse så blir jag helt överlycklig. Tack för den kommentaren. Timbroliknande? Inget samröre med det folket tyvärr. Skämtsida? Jag försöker så gott jag kan.

Tackar ännu en gång!

16 maj, 2006 08:12  
Anonymous Mats sa...

Den sanna bilden av Eduards och Danielsson.....? ;-)

16 maj, 2006 12:10  

Skicka en kommentar

<< Home