Creeper

torsdag, maj 11, 2006

Ännu mera Lars Danielsson...

Lars Danielsson är mannen med fler liv än en katt. Jag funderar fortfarande på vad i hela världen han kan ha för hållhake på Persson, eftersom han fortfarande sitter kvar på sin post. Kanske är det så enkelt att Persson måste ha kvar sin närmaste man, eftersom han gör mer jobb än hans närmaste ministrar.

Igår handlade radio rix:s morgonprogram om ryktet jag skrev om i början av mars. Göran Perssons presschef ringde upp och pressade aftonbladets chefredaktör om att sluta skriva om Danielsson. Samtidigt som Persson planerar att skylla på mediedrevet om Danielsson blir tvingad att avgå.

Själv tycker jag det är rätt allvarligt att statsministerns närmaste man, som de senaste åren skött största delarna av den svenska europapolitiken, trots att han bara är en tjänsteman, inte klarar av att säga sanningen under ett KU-förhör. Ännu allvarligare är det att landets statsminister fortfarande har sitt fulla förtroende för mannen, och låter honom arbeta kvar vid sin sida.

Dåliga ursäkter används för att försvara hans beteende. "Rikets säkerhet" är en del av det. Hur en inpasserningslista nu kan vara en säkerhetsrisk i offentlighetsprincipens Sverige, och tänk hur mycket lättare det hade varit om Persson hade tagit sitt ansvar direkt och gjort sig av med Danielsson, istället för att fortsätta ha förtroende för honom.

Frågan idag är, går det att ha förtroende för Persson, som fortfarande har kvar Danielsson som sin närmaste man?

4 Kommentarer:

Anonymous KAS sa...

Telefonlistor, e-post och telefax
Många privatpersoner och jägare från media har frågat efter listor i sin iver att kunna belägga Göran Perssons närmaste man med lögn. Dessa listor vill inte regeringen lämna ut för att som man säger att det då går att kartlägga landets krisorganisation, detta hävdar jägarna är nys.

Så vad har vi nu
Jo vi har låsta lägen och smutskastning av GPs närmaste man samt hemligstämplar, vi har omogna bloggare som vill ha läsare till sina bloggar och i denna sin iver angriper Lars D och ifrågasätter och fantiserar om att han är otrogen sin fru, men framförallt vi har en regering som trixar och fintar med hemligstämpeln och aftonbladet som jagar läsare med hjälp av sin nutida häxjakt.

Men för tusan ge dom listorna då
Att regeringen använder sig av hemligstämpel och varför dom gör det är löjligt ty man kan lämna ut alla dessa listor och uppnå samma verkan genom att strycka alla namn utom Lars Danielssons och gör man så faller motivet för att hemligstämpla,
man skulle dessutom få bevisat om Göran Perssons närmaste man har lite dåligt minne för vad som hande för flera månader sedan vilken nytta man nu skulle kunna ha av det.

Dåligt minne eller lögn
Helt värdelös kunskap i detta fallet då det finns vetenskapliga undersökningar som har påvisat att människa småljuger i snitt fem gånger per timme och detta gäller troligen våra politiker i allra högsta grad, så det är ju inget nytt under moder sol, dessutom om dessa vetenskapliga undersökningar är riktiga så har både Lars D och Göran Person hunnit med över 30 000 nya smålögner sedan dess och säkerligen några större också.

11 maj, 2006 14:50  
Blogger Johanna Nylander sa...

Medvetna lögner inför riksdagens KU-utskott kallar jag inte för "smålögner". Ännu värre är det att Persson fortfarande har förtroende för honom.

Och listorna är inte det viktigaste, det är faktiskt lögnerna och det fortsatta förtroendet. Persson har en gång tagit på sig det fulla ansvaret för händelserna under 26/12-04, något som knappast hållts...

och vad beträffar din "häxjakt" på Danielsson, så är det väl bara en mycket naturlig följd av att det inte hänt någonting från regeringshåll i frågan.

"vi har omogna bloggare som vill ha läsare till sina bloggar och i denna sin iver angriper Lars D och ifrågasätter och fantiserar om att han är otrogen sin fru"

Hade jag velat ha fler besökare till bloggen hade jag skrivit om sex, dokusåpakändisar eller piratebay :)

11 maj, 2006 15:25  
Anonymous KAS sa...

"omogna bloggare" skulle ha varit "en omogen bloggare" och är från min sida en satir riktat år ett besämt håll och det är inte ditt håll, men när man tänker efter lite noggrant kanske det är en mycket dålig satir och att den inte skulle ha stått i kommentaren här(kopierade in det hela från min bloggpost ber om ursäkt).

Kan hända att händelserna skall sorteras in under avsnitt de större lögnerna.

I vilket fall så är hemligstämplingen ett konstrerat argument eftersom man kan stryka alla namn utom Lars ds på listorna.
KAS

11 maj, 2006 16:08  
Blogger Source sa...

Om....det är så som ryktet säger att Danielsson ligger lågt för att inte behöva berätta för familjen att han i åratal satt på sin kvinnlige assistent.
Om.... regeringen använder argumentet att skydda rikets säkerhet när man egentligen vill rädda Danielssons äktenskap (??!)
Om... man låter Danielsson gå för att slippa erkänna att rikets säkerhet och skydd av Danielssons vänsterprassel är samma sak.
Då....vet vi hur Göran Perssons prioriterar.
Är det någon som funderar på hur politikerförakt uppstår?

17 maj, 2006 07:38  

Skicka en kommentar

<< Home