Creeper

fredag, februari 24, 2006

Lars Danielsson JO-anmäld

Efter gårdagens artikel i SvD om att Lars Danielsson kanske skulle komma att granskas av Justitieombudsmannen (JO) bestämde jag mig för att anmäla karln. Det innebär att JO nu måste ta och granska Lars Danielsson och hans förehavanden under annandagen år 2004.

Alldeles för mycket felaktigheter har begåtts av Danielsson. Uppgifterna till KU stämde inte överrens och det finns starka indikationer på att han knappt var på jobbet alls under dagen. Även om tjänstemän inte är tvingade att tala sanning under KU-förhör, så borde de göra det. Danielssons felaktiga uppgifter har ju trots allt bidragit till den totala bilden av händelseförloppet under dagen.

Att den socialdemokratiska kulturen inte är riktigt sund fick vi idag erfara när det visade sig att förtalsmailen om moderatledaren Fredrik Reinfeldt skickades från socialdemokraternas högkvarter. Till samma kultur finns nu risken att lögner i förhör av konstitutionsutskottet läggs till och blir till vardag.

Lögner och förtal är tydligen någonting som accepteras i det socialdemokratiska partiet. S själva ville inte göra någonting åt förtalsmailen förän det var klart bevisat att det faktiskt kom från högvarteret självt, utan försökte skylla ifrån sig över osäkerheten bland vilken person det var som postat dem. Bara det faktum att det kom från någon i partiet borde varit tillräckligt för att utreda det direkt. Att lögner är någonting som accepteras visas varje dag som Lars Danielsson får jobba vidare i Rosenbad med Göran Perssons fulla förtroende.

Det är inte konstigt att det skapas ett politikerförakt.


Uppdatering: Pressmeddelandet efter JO-anmälningen hittar ni här.

12 Kommentarer:

Blogger Freddi Westerlund sa...

Att Danielsson inte var på jobbet på annandagen är väl i stort sett bevisat. När Ulvskog säger att förtalskampanjen inte är resultatet av en intern s-kultur, kan en fråga sig om hon någonsin varit på jobbet.

24 februari, 2006 15:13  
Anonymous Anonym sa...

Även om det är frestande Johanna, att smutskasta S så förlorar du mycket förtroende på det viset.
Spekulationer och disinformation
hör inte hemma i en seriös debatt.

24 februari, 2006 15:19  
Blogger Johanna Nylander sa...

Visst är det lätt att smutskasta, men vad i detta inlägget är egentligen smutskasning? Spekulationerna visar sig mer och mer vara sanna (kanske för att de stämt hela tiden?), någonting som JO nu ska utreda. Vad beträffar disinformationen så hittar jag den inte här.

En JO-anmälan tycker jag är på sin plats. Vad som inte hör hemma i en seriös debatt är lögner och förtal. Någonting som S faktiskt sysslat med. Så smutskasting?

24 februari, 2006 15:32  
Anonymous Anonym sa...

Det verkar inte finnas någon kategori personer som generalliserar och grupperar folk i olika ismer så ofantligt otroligt överdrivet mycket som liberaler gör (är medveten om ironin att jag själv generaliserar nu) Du kan inte dömma ut hela S bara för en person gjort bort sig.
"Lögner och förtal är tydligen någonting som accepteras i det socialdemokratiska partiet" skärp dig. Kom med bra argument om varför alliansen är så mycket bättre än rådande regering. Man får intrycket av att ni helt saknar argument och därför ägnar all enegeri åt att hoppa på göran p & co med pubertala lösryckta idiotier.

24 februari, 2006 15:42  
Blogger Johanna Nylander sa...

1. Ingen i alliansen har spridit falska rykten och förtalande om Göran Persson. I synnerhet ingen från allianspartiernas högkvarter. Det är precis vad sossarna gjort. Om någonting ska kallas för pubertal lösryckt idioti så är det väl att skriva sådana mail som den personen gjort.

2. Ingen av partiledarna i alliansen har en närmaste man/kvinna som ljugit under ett KU-förhör och har fortsatt förtroende av partiledaren.

Det tycker jag är två mycket klara bevis för att sossarna faktiskt accepterar lögner och förtal.

24 februari, 2006 16:08  
Blogger Markus "LAKE" Berglund sa...

Anonymous gnäller om att du "förlorar du mycket förtroende på det viset." En relevant motfråga att ställa sig är väl om Anonymous anser sig själv ha så mycket förtroende? Eftersom personen i fråga inte ens talar om vem h*n är...

Förövrigt anser jag att du gör helt rätt Johanna!

24 februari, 2006 16:15  
Blogger louisep sa...

Ja, på vilket vis förlorar Johanna förtroende? Vilket larv.

Det är snarast underligt att inte reagera på saker som verkar olämpliga.

24 februari, 2006 17:08  
Blogger Gustafsson sa...

Helt rätt Johanna! Någon gång måste vi svenskar förstå att vi måste ställa folk till ansvars och faktiskt reda ut saker och ting.

24 februari, 2006 19:24  
Blogger kantarellkungen sa...

Bra Johanna. Vill påpeka att Ulvskog först sa kategoriskt att mejlen inte kom från högkvarteret. Sen sa ip-experter i teve att det var omöjligt och då gick Ulvskog ut igen med att "partiledningen nöjde sig inte utan bad teknikerna kolla extra noga och då hittade vi den".

Hon borde sparka teknikerna, de har ljugit om sin kompetens hela tiden.

Fast det är trist att valrörelsen handlar om det här. Lögner och förtal är både den sanna liberalen och den sanna socialisten emot.

25 februari, 2006 00:10  
Anonymous Leif Gustafsson sa...

Men egentligen tycker jag S-ledningen gjort fel nu. Personen borde ju fått jobba kvar. Misstag kan ju alla göra och det lär man sig av till nästa gång...Det har ju hetat så i efterdyningarna av hur regeringen hanterade tsunamikatastrofen.
Göran missade ju också att förklara sitt fulla förtroende. Det brukar han ju göra när nån gjort bort sig.
Fast den här "stackarn" kanske var för långt ner i näringskedjan.

25 februari, 2006 01:45  
Blogger AndersML sa...

Hur ser JO-anmälan ut?

25 februari, 2006 15:57  
Blogger Johanna Nylander sa...

I korthet det samma som pressmeddelandet säger. Fast uppdelat i de delar som JO vill ha den. Finns ett fint PDF-formulär att fylla i på jo.se

Anmälan innehåller lite för många personuppgifter för att lägga upp den här dessvärre.

25 februari, 2006 16:30  

Skicka en kommentar

<< Home