Creeper

måndag, maj 04, 2009

Internet är infrastruktur

I dag skriver jag om internet som infrastruktur angående morgondagens omröstning om telekompaketet i Europaparlamentet. Ledaren finns i Kvällsposten, på nätet här.

Just nu sitter jag på Malmö Högskola och väntar på att lyssna på ett föredrag om sociala medier. Det sänds direkt på nätet, här ska en länk dyka upp.

Etiketter: , , ,

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Din artikel var kanonbra, det behövs tas upp och nå ut!

05 maj, 2009 19:42  
Blogger Mikael M sa...

Jag vet inte om tiden är kommen att tala om Internet som "infrastruktur",du glömmer att fortfarande leverdet (minst) hel generation (min egen) träbockar som knappast använder internet, dårar i total blandning (kunde vara jag) med samhällsnyttiga utspel. Allt som händer på nätet är inte infrastruktur, även om det går att avläsa en del av samhällsutvecklingen. Men som sagt inledningsvis, många är inte alls invuxna med internet. Hur många bloggares kommentatorsrutor står inte tomma? Frånvaron av en tänkbar infrastrukturell rusningstrafik i väldigt många sammahang ger väl vissa signaler.
Däremot verkar det vara fullt tryck i vissa branscher, på sin höjd en del av infrastrukturella ambitioner. Frågan är om t ex den på nätet ekonomiskt otroligt massiva porrbranschen platsar?

05 maj, 2009 21:01  

Skicka en kommentar

<< Home