Creeper

fredag, februari 13, 2009

Talibanrättegång!

I dag kallar jag spektaklet mot Piratebay för talibanrättegång, och listar några av alla tveksamheter som föregått:
"- I efterspelet till razzian jämförde Thomas Bodström personerna bakom sajten med människohandlare.
- När propagandainvigningen för OS i Kina läckte ut på Piratebay skrev IOK brev till svenska regeringen och krävde att de censurerade bort klippen.
- I förundersökningen för rättegången tas spridning av World of Warcraft-spel upp som bevis, trots att kontot som krävs för att spela ändå behöver betalas.
- En av de poliser som varit ansvarig för utredningen fick, kort efter att fallet gick till åtal, anställning hos Warner Bros. Han var troligen betald av både polisen och filmjätten samtidigt.
- Parallellt har polisen dessutom fruktlöst försökt filtrera in sajten i barnporr-registret för att stoppa allmänhetens åtkomst, utan de minsta indikationer på att det ens gått att hitta barnporr via söktjänsten."
Läs hela artikeln här.

Uppdatering: Nu finns det länkar till längre artiklar om alla påståenden i texten ovan.

Etiketter: , , , ,

1 Kommentarer:

Blogger Stefan sa...

Väldigt bra skrivet. Just på grund av detta, så handlar ju rättegången om så mycket mer än bara upphovsrätt och fildelning. Det belyser sidor av rättssamhället som vi inte kände till, eller inte ville inse finns. Domstolen har en chans att visa var skåpet ska stå i ett rättssamhälle, men tar de den chansen?

14 februari, 2009 13:31  

Skicka en kommentar

<< Home