Creeper

onsdag, december 31, 2008

2008 - övervakningens år

2008 var ett år av övervakning:
"Det är lätt att förstå oron för det senaste årets lagar och förslag. Det där med personlig integritet blir lätt både personligt och känsligt. Dock har de allra flesta lagar som föreslagits under året också innehållit omfattande integritetsskydd och paragrafer som syftar till att de inte ska missbrukas. Där har kritiken fungerat.
Å andra sidan är man naiv om man inte tror att de kommer att missbrukas. Tillsammans visar förslagen och lagarna en trend mot ett allt mer slutet och övervakat samhälle."
Ur dagens ledare i Kvällsposten. Ett gott nytt år önskar jag alla läsare. Jag återkommer 2009.

Etiketter: ,

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Bra skrivet. Önskar dig också gott nytt år!

31 december, 2008 13:02  
Blogger Leo sa...

Många riksdagsledamöter har visat under 2008 var de egentligen står i demokratifrågorna i o m debatterna kring FRA och IPRED.

För att på ett bättre sätt mäta våra politikers (och andras) åsikter i demokratifrågorna, lanserar jag idag The Political Chart, The 3:rd Dimension, som adderar en tredje dimension till det klassiska testet Political Compass.


Gott Nytt År!

01 januari, 2009 16:49  
Blogger Johanna sa...

Maria, Tack! och god fortsättning!

Leo, sjysst test! Först tänkte jag skulle kommentera ett par tveksamma formuleringar, men nu ser jag att de är ändrade till saker som låter helt okej. Vinklat men trevligt :)

03 januari, 2009 13:45  

Skicka en kommentar

<< Home