Creeper

söndag, mars 16, 2008

Integritet och queerfeminism enligt SvD

Dagens lästips blir två ledare från SvD:

- Maria Abrahamsson briljerar när hon slår på regeringen för den personliga integritetens skull. Tänk om Beatrice Ask faktiskt skulle följa den övertygelsen hon hade innan hon blev minister, och sätta stopp för datalagringsdirektivet.

- Det andra tipset är Göran Skytte som inte riktigt klarar av att vi har en finansminister som kallar sig för feminist. I stället har Skytte köpt någon sorts vänsterdefinition av queer, trots att queerfeminismen inte alls tas emot med öppna armar av den etablerade vänstern, eftersom den i mångt och mycket har inslag av både sexpositiv feminism och liberalfeminism.

Att Anders Borgs åsikter ligger rätt långt i från queerfeminismen, verkar vara något Skytte inte bryr sig om, utan Skytte bråkar om ordval snarare än innebörd.

Etiketter: ,

2 Kommentarer:

Anonymous Emelie sa...

Hej Johanna:

På vilket sätt har queerfeminismen inslag av liberalfeminism? Jag antar att du utgår ifrån liberfeminismen som en tradition där individen är ett sanningsägande subjekt. Men jag har svårt att se detta hos queerfeminismen.

17 mars, 2008 11:17  
Blogger Johanna sa...

Det är väl beroende på vad du menar med "sanningsägande subjekt", men både queerfeminismen och liberalfeminismen utgår från ett tolerant individperspektiv.

17 mars, 2008 11:37  

Skicka en kommentar

<< Home