Creeper

fredag, mars 07, 2008

Delat barnbidrag inte en dag för tidigt

Moderaterna föreslår att barnbidraget skall delas rakt av mellan de två vårdnadshavarna så länge de har gemansam vårdnad. Förslaget kommer inte en dag för tidigt, och skulle ändra en av de regler där faktiskt män är diskriminerade.

För de familjer där mamman och pappan bor tillsammans och har gemensam ekonomi borde förslaget inte göra någon större skillnad alls. Om man vill föra över hela summan till någon av föräldrarna så borde man kunna lösa det utan större problem heller. Det borde man kunna lösa utan statens inblandning. Därför faller också kristdemokraternas kritik mot förslaget rätt platt.

Där förslaget verkligen kommer göra skillnad, är när föräldrarna är särboende/skilda och fortfarande har gemensam vårdnad. I dag måste mamman godkänna att pappan skall få hela, eller halva bidraget. Om föräldrarna inte kommer överens (att inte komma överens är en rätt trolig orsak till skilsmässa), så kan pappan få stå helt utan bidrag, även om det är så att barnet spenderar mest tid* hos honom och tex. är skriven på hans adress.

Sen kan man fråga sig varför socialdemokraterna inte genomförde det här under sin tid vid makten...

---

*Det är möjligt att någonting ändrats de senaste åren, men så fungerade systemet 2003.

Etiketter: , ,

3 Kommentarer:

Blogger SixDays sa...

Det är ett steg framåt, men varför ska man överhuvudtaget få bidrag för att avla fram barn?

Man borde istället få bidrag för att man INTE skaffar barn. Inte kostar en massa pengar i form av sjukhusbeläggning, inte stör omgivningen med gråtande ungjävlar som ser ut som små goblins men som alla hjärntvättade föräldrar tycker är "så söta" även fast de ser helt deformerade ut och skiter ned sig 2 ggr per timme.

Men visst....tanke förmågan påverkas ju om man inte får sova ordentligt :P

07 mars, 2008 17:13  
Anonymous Anonym sa...

Jippi! Det blir dubbelt så många bidragstagare med förslaget!

07 mars, 2008 21:21  
Anonymous Attila sa...

Sixdays,
Du ska inte lyssna alltför mycket på din mamma - alla ungar är inte såna ;-)

09 mars, 2008 17:34  

Skicka en kommentar

<< Home