Creeper

tisdag, mars 04, 2008

Flickan som var 27 år gammal

Ytterligare ett exempel på hur kvinnor omyndigförklaras kan man läsa i TT-klippet från dagens SvD. En 27-årig kvinna som polisen misstänker blivit knuffad från en balkong, blir kallad för - flicka.
"Polisen har utgått från att det var ett självmord när en 27-årig kvinna föll från en balkong i Bromma i västra Stockholm för drygt ett år sedan. Men nu inleds en förundersökning - utredarna tror att flickan kan ha blivit knuffad."
Sen kan man ju fråga sig vad det var som gjorde att man från första början utgick från att det var ett självmord....

Via SixDays.

Etiketter: ,

5 Kommentarer:

Anonymous DDR2 sa...

"Sen kan man ju fråga sig vad det var som gjorde att man från första början utgick från att det var ett självmord...."

Politisk korrekthet och svensk naivism kanske?
Är det inte underligt hur utländska kvinnor har en förmåga att falla från balkonger?

Detta borde intressera feminister: http://imittsverige.blogspot.com/

04 mars, 2008 15:16  
Anonymous JohanR sa...

"Sen kan man ju fråga sig vad det var som gjorde att man från första början utgick från att det var ett självmord...."

Det står det ju iofs inget om att de gjorde. "De har utgått ifrån" under ett år, alltså sannolikt efter platsundersökning, intervjuer och analys

Demografi är ju givetvis en vital del av all analys, och om ingen annan kan knytas till platsen, och inget direkt motiv kan styrkas är det inte en helt orimlig arbetshypotes. Tills ny information kommer upp, vilket det tydligen gjort nu.

Nu inte sagt att jag vet någonting alls om det här specifika fallet, men jag tycker det är onödigt att utgå ifrån, och insinuera, att polisen gjort ett dåligt jobb innan man vet detaljerna.

04 mars, 2008 23:27  
Anonymous Anonym sa...

Demografi är nog bra ... Men det bör inte vara samma sak som att så fort en kvinna med invandrarbakgrund dör så "vet alla" att det var hedersmord, och om polisen inte drar samma slutsatser så är det upprörande.

Det är bara fördomsfullt.

05 mars, 2008 13:47  
Anonymous DDR2 sa...

Haha: "Det är bara fördomsfullt."

När ens fördomar blir till sanningar, är det då fortfarande fördomar?

05 mars, 2008 14:32  
Blogger Johanna sa...

Två kvinnor mellan 25-29år dog under 2005 på grund av "avsiktlig självdestruktiv handling genom hopp eller fall från höjd". Det är alltså inte ett vanligt sätt att ta självmord på, i synnerhet inte bland kvinnor. De allra flesta kvinnor som tar självmord genom hopp eller fall från höjd har dessutom fyllt 40.

Därför kan det vara relevant att ifrågasätta varför polisen utgick från att det var ett självmord. Sen kan det givetvis ha pekat på att det var självmord i det här fallet, och det är välkommet att man tittar på andra möjligheter också.

Källa (s.169)

05 mars, 2008 14:45  

Skicka en kommentar

<< Home