Creeper

söndag, oktober 28, 2007

Feministisk action

Jag är lite av ett Tarantinofan när det kommer till film, och som söndagsfilmstips måste jag pusha lite extra på Death Proof, som är första delen av Tarantinos och Rodriguez Grindhouse.

Bra action, brutna könsroller, snygga bilar och ett snyggt bildspråk. Feministisk film behöver inte vara svår och tråkig...

Etiketter:

3 Kommentarer:

Anonymous Calle sa...

Hm, jag såg den på bio när den kom, och var då nära att lämna salongen. Så tråkig och utdragen tyckte jag att den var var, och flera andra i biosalongen (även tjejer) pratade också om att gå därifrån. Värst var väl den första kvarten av andra filmhalvan, när de bara satt på cafét och svor och pratade. Tarantino kanske älskar sådana scener lite för mycket :)

Vad tycker du om Kill Bill-filmerna? De är ju också rätt feministiska :)

28 oktober, 2007 15:36  
Blogger Johanna sa...

Synd att du tyckte det. Själv så gillar jag dialogdelen av filmerna, även om de kan bli långdragna ibland. Mycket det i kombination med actionscenerna som gör filmen...

Jag gillar Kill Bill. Ur ett feministiskt perspektiv är de kanske inte lika ickenormativa som death proof, men annars är de lysande :)

28 oktober, 2007 20:40  
Anonymous SIxDays sa...

Håller med Calle. dock lämnade jag inte salongen för jag såg skiten hemma, nedladdat så klart. Men vilken jävla skitrulle.

Man kan ju bli trött för mindre, samt att rosario dawson är den värsta skabbkatt (hon får det att vända sig i magen på mig) jag sett sen Jennifer Lopez, så kommer tarantino dragandes med sin vidriga fotfetisch....från början till slut.

Överväger att skita i att se hans filmer i framtiden om jag ska sitta och vara spyfärdig halva filmen.

Feministfilm, tycker inte den håller måttet alls. Kill bill var fan så mycket mer feministisk då: "Jag är strong jävla subba som kan stå upp för mig själv" i Death Tråkig så var de ju flera stycken....

Sen är den ultimata feministfilmen fortfarande "Thriller, en grym film" med Christina Lindberg. Trist är bara att scenen där hon obeväpnad SLÅR ihjäl två svenska poliser är förstörd, fanns dock med som bonusmaterial vill jag minnas.

Hon har min respekt <3

30 oktober, 2007 00:52  

Skicka en kommentar

<< Home