Creeper

tisdag, maj 08, 2007

Tänkvärt

Om Jan Björklund står som ensam partiledarkandidat på folkpartiets landsmöte senare i år, så blir han faktiskt inte vald av landsmötet. Han blir utsedd av styrelserna i ett antal länsförbund, eftersom att ombuden inte kan ta någon annan ställning. Han blir alltså utsedd av personer som är valda av personer, som är valda av personer som är valda av de medlemmar som kommer på kommunernas årstämmor.

Etiketter:

2 Kommentarer:

Blogger Lennart Regebro sa...

Nej, han blir faktiskt utsedd av valberedningen, för att et antal länsförbund var snabba och bestämde sig och fick resten att följa med, vilket i sin tur i allmänhet kommer från intensiv lobbing och intrigerande från dom olika kandidaternas sida. Kandidater som i allmänhet säger "njaee", eller om dom är Göran Persson "absolut inte" ända fram tills det står klart att valberedningen föreslår dom.

Så fungerar det i svenska partier. Och när man verkligen har folk att välja mellan brukar detta orsaka rätt rejäl spittring, så jag tänker inte ens klaga på systemet, för jag är inte säker på att alternativen är bättre...

09 maj, 2007 08:16  
Blogger fatima sa...

Huvudet på spiken, Johanna!

04 juni, 2007 12:15  

Skicka en kommentar

<< Home