Creeper

söndag, februari 11, 2007

Två stora kvinnor, en liberaltaliban och en kärlek

Två storartade kvinnor har dött de senaste dagarna. Den första är Anna Nicole Smith, och den andra är Marianne Fredriksson.

Den första är något mer skandalomsusad, men ingen kan anklaga henne för att inte våga, eller för att inte gå sin egen väg. Alltid lite på gränsen, alldeles för mycket dåliga substanser, men H&M-pelarna i början av 90-talet visade att det var okej med mode med bröst.

Den andra är en av mina favoritförfattare. Fem av hennes böcker står i bokhyllan, och även om många av hennes böcker har samma grundstory, så var språket levande och böckerna fängslade. Rekomenderar "Enligt Maria Magdalena" för den som klarar av en bok med religiös grund. Två av hennes böcker finns tom. på piratebay.

---

Lars Leijonborg kallas för frihetsfundamentalist på dagens DN debatt. Fantastiskt kul att det är kårobligatoriets avskaffande som gör att liberaler blir talibaner. Får väl påpeka att jag är både liberal, aktiv inom studentkåren (ordförande för min sektion) och tycker att kårobligatoriet ska avskaffas. Av den enkla anledningen att föreningar fungerar bättre när medlemmarna själva får välja om de ska vara med i den eller inte. Studiebevakning borde ligga i skolornas intresse att ha, och ölförsäljningen kommer klara sig bra ändå. Jag lovar.

---

Till sist så är jag av åsikten att the Ark borde vinna schlagerfestivalen. Jag är kär i både låten och Ola Salo.

Etiketter: , , ,

2 Kommentarer:

Blogger carbuncle sa...

oj, vad jag gillade ditt inlägg! :-D

12 februari, 2007 21:31  
Anonymous Anonym sa...

Ja det var ju en intressant analys och avproblematiserande av ann nicole och HM. Sen förstår jag inte varför de ska utreda kår&nations-obligatoriet ännu en gång. Vi vet redan att det kommer kosta skjortan att avskaffa det i uppsala och lund.

/Mattias

12 februari, 2007 23:01  

Skicka en kommentar

<< Home