Creeper

tisdag, oktober 17, 2006

Trehundra spänn flaskan

Egentligen så handlar det om världens viktigaste vara. Något som alla borde ha fri tillgång till, och som inte ska kosta mer än att det är försumbart.

Just därför beundrar jag alla marknadsförare som lyckas sälja vatten till västvärldsmänniskor och ta ruskigt mycket pengar för det. Kan man ta trehundra spänn för en flaska vatten (0,75l), och få den såld, så finns det liksom inga vettiga argument längre för att någonting inte säljer tillräckligt bra. Allt handlar ju om marknadsföring.

Det borde skivindustrin också lära sig.

6 Kommentarer:

Anonymous Toxi sa...

nej nej inte ge skivindustrin ideer nu, kommer sluta med att dom tar upphovsrätten till vatten och kommer jaga och sätta dit alla andra som vill dricka annat olagligt vatten. ;-)

18 oktober, 2006 09:59  
Blogger isecore sa...

Får mig att tänka på Penn & Tellers bit i sitt program "Bullshit!" där de sågar flaskvatten. De flesta riktigt posha vattenflaskorna är ju faktiskt bara vanligt kranvatten.

18 oktober, 2006 14:56  
Blogger Henrik Hall sa...

Fast köpvatten smakar ju bättre än vanligt kranvatten ^^

18 oktober, 2006 15:21  
Blogger isecore sa...

Det beror väl på kranvattnet också. Kan tänka mig att kranvatten i t.ex Stockholms innerstad smakar rätt mycket päckel jämfört med mina föräldrars kranvatten som kommer från egen brunn långt uppe i Norrland (och som är det godaste vattnet jag druckit).

Förändrar dock inte att det är helt vanligt kranvatten, och inte "tappat direkt från blablabla-sjön i den magiska vildmarken".

18 oktober, 2006 17:49  
Anonymous Ludvig Hoffman sa...

Jag är bara besviken över att jag inte hann först... (hört talas om varianten "kolodialt silver"? Det är ännu värre lurendrejeri det...)

19 oktober, 2006 01:38  
Blogger Johanna Nylander sa...

isecore, i min mammas trakter (i djupaste småland) var det för ett par år sedan otjänligt vatten hos kommunen, vilket gjorde att affärerna sålde flaskvatten som smör, och lokalborna vallfärdade till den lokala hälsokällan. Hälsokällan visade sig senare innehålla sämre vatten än kommunen...

Annars är det där med egen brunn bra. Fram tills den där vinterdagen det blir så kallt i marken att kallvattenrören fryser...

19 oktober, 2006 21:22  

Skicka en kommentar

<< Home